Шофьорът-насилник на пътя: Всеки ден умират мотористи!

Разказът на потърпевшия от първо лице
Обновена: 15 апр 2015 14:02 | 15 апр 2015 10:27,
146
Шофьорът-насилник на пътя: Всеки ден умират мотористи!
Снимка: Novatv

Ангел, мотористът, който бе избутан от водач на лек автомобил в района на Кресненското дефиле, разказва пред Нова телевизия, че шокът е преминал и се чувства сравнително по-добре. В деня на случката обаче почувствал голям страх и не вярвал, че може да се случва наистина.

"Това бе първоначална реакция, защото аз не си спомням точно какво стана, после от видеото осъзнах ситуацията. По време на самия удар някак си не можех да повярвам, че кола иска да ме удари по този начин. След това мозъкът ти изключва, тялото ти действа по някакъв начин, за да се съхрани", споделя мотористът.

Ангел кара мотор от 3 години. Шофьор е от 16. В деня на сблъсъка мотористите са четирима – три момчета и едно момиче и карат заедно. Излизат на разходка в Кресненското дефиле.

"Бяхме тръгнали да хапнем на една популярна мото дестинация, да пийнем по едно кафе и да се приберем живи и здрави. На връщане си карахме обичайно и просто достигнахме поредния автомобил. Не сме имали никакъв допир преди това с този човек. Не е имало никаква провокация от наша страна, това си беше случайна кола за нас", казва Ангел.

Признава, че и той е в нарушение, тъй като тръгва да изпреварва Голфа на непрекъсната линия и знае, че ще си понесе наказанието за това. Когато обаче решава все пак да го изпревари, шофьорът първоначално не му позволява и започва да криволичи и по двете ленти. Ангел се спира, но опитва пак. Тогава водачът уж го пуска, но изравнен с него го удря странично и Ангел намалява скоростта, за да се задържи. 

След като записът спира, мотористът, който кара заедно с Ангел - Милен, с жестове с ръце се опитва да спре шофьора. Той обаче удря и него отзад, в регистрационната табела. Това успява да види Ангел, това разказва в последствие и Милен.

"След като ме удари, моят мотор не можеше да ускори, не вдигаше повече от 3000 оборота. Тръгнах да търся Милен, защото бях сигурен, че е паднал след удара, че е някъде по деретата. Стигнах до една чешма, където шофьорът на Голфа е обърнал и е минал покрай мен, но аз не съм го забелязал, имаше много коли. Там, на пътя за Сандански, засича нашата приятелка Неда, която караше последна и влиза в нейното платно, опитва се да изплаши и нея. После влиза в тунела на Кресненското дефиле, където удря и една кола", разказва Ангел.

От многото сигнали на 112 полицията се намесва и задържа водача на Голфа.

В ареста Ангел го пита защо го е направил, а шофьорът, напълно спокоен и невъзмутим му отговаря "Всеки ден умират мотористи!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
27
 
! Отговори
qwer преди 9 години
Абе пичлемета шофьорчета и моторджийчета,много простотии пишете бе,този го засичал онзи не спазвал знаците,всеки сам си носи отговорноста за нарушаването им бе,но да засечеш мотор с кола умишлено което води до катастрофа това е престъпление бе пичлемета,научете се да уважавате колегите си на пътя,вас не ви интересува кой нарушава ЗДП,за това си има органи които отговарят. Тук на Запад цари уважение между водачите,научете се на това,а не да гледате кой нарушава ЗДП,уважавайте се в този живот бе !
54
17
 
10
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Леле, тоя колко е шокиран, че го чукнаха .. *** да караме в насрещното в няма проблеми. По-добре да се откаже от моторите, че много стрес му идва, орева целия свят.
53
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Почти всяка среща с моторджии на пътя не завършва добре. Този с голфа си е за затвор, но 90% от моторджиите имат проблем в процесора и умишлено провокират другите шофьори и създават рискови ситуации.Поне десет мъти моторджии са се дразнили, че ги изпреварвам с кола, след това ме изпреварват с 200 и запушват и двете платна и карат бавно. Това какво е? П%$#растчета на мотоциклети.И този от клипа: от 30 секунди клип 28 е в нарушение и има поне 5 вида нарушения.
52
16
 
9
 
! Отговори
тур дьо франс преди 9 години
от днес започвам да засичам мотористи и колоездачи по пътя...нищо лично,просто не ме кефят;)
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама наистина тука май само шофьори пишат :)) Дето има една поговорка "Хора добри, лоши и шофьори" Хайде, със здраве и не правете такива кретении по пътищата.
50
0
 
38
 
! Отговори
Алоооо, преди 9 години
До всички шофьори, които пишат простотии тук.Не става дума кой, какво кара, а кой е човек и кой не!!! Мотористи, немотористи, ако си нормален човек няма да си позволяваш подобни олигофрении на пътя!!
49
1
 
2
 
! Отговори
65818 преди 9 години
До Воленглупости! Тялото му е било на 30 метра от мантинелата, лъжеш кат' вожда си Болен
48
14
 
10
 
! Отговори
GOLF 6 преди 9 години
Нека ако има поне един моторджия,който да не е нарушил ЗДП поне сто пъти да се изпъчи ,като тоя пуяк във фейса или по телевизията или ,където и да е и да каже...Аз съм най-праведния и най-богобоязливата божа кравичка на този свят...чекинанисти !
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
balkanciq nemoje dae evropeec fakt
46
2
 
32
 
! Отговори
ретро преди 9 години
Биле го дразнели мотористите гоуфаджията бях чел някъде.Ами ако го дразни тир така ли ще му сече пътя
45
1
 
29
 
! Отговори
Келеши с мотори преди 9 години
Че голфаджията е откачен е ясно ама и *** с моторите са за бой. Карат с мнооого над ограниченията,изпреварват където им падне даже и на видеото се вижда че изпреварва на непрекъсната линия ама все се оплакват че не ги пазим... а те на пазят ли ни ? За всички правилата са еднакви и трябва да се спазват.
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато искам да прочета новини за простолюдието, влизам в този сайт. За развлечение
43
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има голям проблем с тези мотористи за това темата е толкова коментирана.Мене лично много ме дразнят и донякъде го разбирам тоя с голфа казвам донякъде. Като се качваш на мотор трябва да си наясно че шансовете ти станеш донор са много големи.И още нещо *** с моторите са много повече от *** с автомобили. Така че байкърчета карайте винаги с предпазна екипировка и се молете често на оная с косата да не ви набележи.
42
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голфаджията е изперкал, но този мотоциклетист има хиляди нарушения:-кара с превишена скорост-изпреварва на забранено място за изпреварване-преприема маневра след като е бил предупреден от голфаджията, че го дразни.Дали всичките тези истории щяха да се случат ако караше нормално ибе разбрал, че другия на пътя е куко и просто трябва да намали и да го оставида кара преди него.
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За 15 минути шофиране до работа, срещам поне трима ненормални водачи на МПС. Хубаво е, че са го заснели този хахо, взели са му книжката, но дано да не спират до тук.
40
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бе проявата на голфера е супер идиотска, ама и моторджиите не са цвете за мирисане. Те по правило са абсолютно неспазващи каквито и да е писани правила. В крайна сметка, слава богу че се е разминало без жертви! Но моля господа мотоманиаците - не в конкретния случай - да спазват поне елементарните правила за движение.
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази тема прилича по важност на онази с кърменето. Чудо за 3 дни коментари на макс и се отвлича вниманието на народа от важните теми.
38
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мощните мотори нямат работа на улицата,а на писти. Мотористите са камикадзета защото във БГ няма пътища за каране на мотори, и без моторите е пъна анархия по пътищата.
37
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Не са комплексари - тролчета са, и много добре знаят какво правят и защо. Когато има *** на когото да опонираш темата се развива, когато всичко е казано и мнозинството са съгласни темата умира. :)Но може и да не съм прав и да са хора с откровени психически отклонения - никога не можеш да си сигурен. :)
36
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мотористите са абсолютно нахални и безконтролни по пътищата. В града ти се мушка отвсякъде и не винаги можеш да го видиш и да реагираш.