Шофьорът-насилник на пътя: Всеки ден умират мотористи!

Разказът на потърпевшия от първо лице
Обновена: 15 апр 2015 14:02 | 15 апр 2015 10:27,
146
Шофьорът-насилник на пътя: Всеки ден умират мотористи!
Снимка: Novatv

Ангел, мотористът, който бе избутан от водач на лек автомобил в района на Кресненското дефиле, разказва пред Нова телевизия, че шокът е преминал и се чувства сравнително по-добре. В деня на случката обаче почувствал голям страх и не вярвал, че може да се случва наистина.

"Това бе първоначална реакция, защото аз не си спомням точно какво стана, после от видеото осъзнах ситуацията. По време на самия удар някак си не можех да повярвам, че кола иска да ме удари по този начин. След това мозъкът ти изключва, тялото ти действа по някакъв начин, за да се съхрани", споделя мотористът.

Ангел кара мотор от 3 години. Шофьор е от 16. В деня на сблъсъка мотористите са четирима – три момчета и едно момиче и карат заедно. Излизат на разходка в Кресненското дефиле.

"Бяхме тръгнали да хапнем на една популярна мото дестинация, да пийнем по едно кафе и да се приберем живи и здрави. На връщане си карахме обичайно и просто достигнахме поредния автомобил. Не сме имали никакъв допир преди това с този човек. Не е имало никаква провокация от наша страна, това си беше случайна кола за нас", казва Ангел.

Признава, че и той е в нарушение, тъй като тръгва да изпреварва Голфа на непрекъсната линия и знае, че ще си понесе наказанието за това. Когато обаче решава все пак да го изпревари, шофьорът първоначално не му позволява и започва да криволичи и по двете ленти. Ангел се спира, но опитва пак. Тогава водачът уж го пуска, но изравнен с него го удря странично и Ангел намалява скоростта, за да се задържи. 

След като записът спира, мотористът, който кара заедно с Ангел - Милен, с жестове с ръце се опитва да спре шофьора. Той обаче удря и него отзад, в регистрационната табела. Това успява да види Ангел, това разказва в последствие и Милен.

"След като ме удари, моят мотор не можеше да ускори, не вдигаше повече от 3000 оборота. Тръгнах да търся Милен, защото бях сигурен, че е паднал след удара, че е някъде по деретата. Стигнах до една чешма, където шофьорът на Голфа е обърнал и е минал покрай мен, но аз не съм го забелязал, имаше много коли. Там, на пътя за Сандански, засича нашата приятелка Неда, която караше последна и влиза в нейното платно, опитва се да изплаши и нея. После влиза в тунела на Кресненското дефиле, където удря и една кола", разказва Ангел.

От многото сигнали на 112 полицията се намесва и задържа водача на Голфа.

В ареста Ангел го пита защо го е направил, а шофьорът, напълно спокоен и невъзмутим му отговаря "Всеки ден умират мотористи!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
27
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 9 години
Има една приказка "На крива ракета,космоса и е крив" за миналата година са загинали 655 души,а 8000 са били ранените,29 от загиналите са мотористи и към 100 ранените,сами си направете сметката господа и госпожи шофьори на леки коли колко "ДОБРИ" сте Вие на пътя преди да съдите мотористите за всичко
34
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е моториста на снимката! Такивакато него карат с 200 с моторите и създават проблеми на всички участници в пътното движение!
33
0
 
32
 
! Отговори
бг-а преди 9 години
До shitПич и аз карам голф от доста години,но нямам нито едно нарушение.Два пъти са ме удряли отзад при спряно положение. Проблема е в задкормилното устройство.
32
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спор няма че моторджиите са *** , но това не означава да ги избиваме без причина. Само ако са агресивни, всеки има право да се защитава.
31
0
 
2
 
! Отговори
до 41 преди 9 години
И аз и си прав
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Bulgaristan, страната на изтрещелниците.Това е една голяма психиатрия с луди на свобода.
29
1
 
1
 
! Отговори
ДО 44 преди 9 години
до 44 да се въведе следния закон: Видиш ли такъв ***,като теб-затваряй го в Карлуково! изключително глупав човек
28
0
 
8
 
! Отговори
Диспансера е зает преди 9 години
До ЧовекНищо не може и нищо няма да изтърпи , защото не е наказателно отговорно лице поради факта , че е освидетелстван. Въпроса е защо или по точно , кога е получил свидетелство за управление на МПС преди или след освидетелстването. И другия въпрос , след като е освидетелстван,защо не е подаден сигнал до КАТ от болничното заведение,че въпросното лице не е годно да управлява МПС.Единственото,което може да се предприеме е принудително лечение е решение на съда, което обаче ме съмнява да стане.
27
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя на снимката ако го разпозная в някое дефиле засичам го с джипа и ще му спукам гьона от бой и ще му натроша мотора. И после да се оплаква на който иска.
26
4
 
13
 
! Отговори
Ники преди 9 години
Мотористо изпреварва голфа и при двата опита на прекъсната ( разрешаваща изпреварването от неговото платно ) маркировка. И въпреки това ако оправдавате убийство заради неправилно изпреварване, то сигурно трябва всичките да се самоубиете. Истината е, че сред автомобилистите има много повече ***. На 10 мотора виждам един който да не си гледа огледалата. На 10 коли, виждам .... 9 които се престояват, изпреварват, сигнализират неправилно.
25
1
 
19
 
! Отговори
хххх преди 9 години
Това келешче с Голфа Пламен Деспотов учеше в моето училище и винаги е бил страшно комплексирано ла*но от какго то знам,а те чак сега го изкараха психично болен.Въпроса ми е следния,ако наистина е освидетелстван и психично болен ,защо му е разрешено въобще да има книжка?? А колко ли още мотористи които нямат камери на каските може да са пострадали през годините заради този неадекватен тип питам аз?
24
1
 
14
 
! Отговори
свинаря преди 9 години
Сега ще го пуснат,ще се качи на кола и ще убива хора. Сега разбрахме за него защото мотористите имаха камери,ами колко хора е блъснал и никой не е разбрал? Ами ако е убивал до сега? Веднаг на детектор на лъжата и доживотна присъда
23
0
 
11
 
! Отговори
... преди 9 години
Само да уточня, че не карам само мотор, а и кола. Наистина има всякакви ненормалници по пътищата, но не всички сме едни и същи.
22
0
 
13
 
! Отговори
бг преди 9 години
Значи, в случая шофера на колата е луд...но аз съм що-годе примерен шофьор и много често ми е настръхвала косата от мотористи...от дясно минават,на 1см. от колата и нарочно форсира мотора до прекъсвач...до прозореца ми...стряскащо е меко казано.Виждал съм ги да пият няколко часа в Обзор и после се качват да покажат уменията си като "водачи".Нищо от горе написаното не ме кара да ги "обичам".И контрол никакъв...за никого.За всички ни трябват тежки наказания ,без компромиси и ще се оправим...май.
21
0
 
20
 
! Отговори
... преди 9 години
Аз карам мотор от 15годони. Правя го за удоволствие. Не е пистов, чпър е. Карам си с не повече о 100-120км/ч И аз ли съм джигит. Айде, моля ви не поставяйте всички под един знаменател. Да, падал съм, но едва ли има моторист, който да не е. Имам екипировка, хубава каска и технически изправен мотор. Хайде да видим шофьорите на коли ако наистина ви направим едина пълна диагностика на колите, клото ще останат на пътя? А, коланите слагатели, само на прекъсната лената ли изпреварвате, скоростта...
20
3
 
3
 
! Отговори
До Човек преди 9 години
Точно така, ще тръгва да изпреварва - в затвора
19
1
 
14
 
! Отговори
Човек преди 9 години
Това е опит за предумишлено убийство.Този индивид трябва да изтърпи наказание, полагащо се на наемен, сериен убиец.
18
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички различни в Белене, щом не кара кола а мотор, не слуша руска музика, ходи в чужбина и чете книги - в Белене! АТАКА ПОБЕДА. Казах!
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комплексарчетата с трошките надигнаха вой, даже и кълнат мотористите.
16
4
 
12
 
! Отговори
те така преди 9 години
Има и нещо друго аз досега оцелял моторист от такива ситуации не съм чул да казва, че е карал с превишената скорост. Винаги някой ги е засякъл, някой им е светнал с дълги, някой нещо е направил, но виновен моторист не съм видял. Всички са с едни ореоли над каските и сиаят като ангели. То има и такива с аудита, VW, BMW-та т.н. ама поне като се изджасат то си личи от километри, че са карали с 200, щото колата изглежда като консерва вече.