Скандал покрай изложбата в Лувъра

Взела ли е Валерия Велева 1500 евро държавни пари за премиера на книга?
15 апр 2015 08:01, Александър Попов
58
Скандал покрай изложбата в Лувъра
Валерия Велева. Снимка: Булфото, архив

Журналистката Валерия Велева отрече категорично да е получавала държавни пари като член на делегацията в Париж, за да представи своя книга.

Скандалът се разгоря в социалните мрежи след статус на Божидар Чеков, който се представи като кореспондент на сп. “Тема” във Франция.

Според него, покрай изложбата "Епопея на тракийските крале" в Лувъра, министърът на културата Вежди Рашидов е включил в официалната делегация началници на медии.

В няколко медии и най-вече във Facebook темата бе подхваната и бе визирана конкретно журналистката Валерия Велева от в. “Преса” и как министерството на културата е организирало премиера на нейна книга в Париж. Споменава се и сумата от 1500 евро, които Велева получила като член на делегацията.

"Това, което се случва в Париж е безпрецедентно. Самата изложба е оценена и обстановката е празнична, особено сред българската общност. Учудвам се как на фона на такова голямо събитие може да се правят такива инсинуации. Винаги съм се възмущавала от подобни лъжи. Аз съм командирована като журналист от Министерство на културата, както всички останали. Премиерата на книгата ми е в съпътсващата програма, в нея присъстват и премиери на книги на Леа Коен, Милена Фучеджиева и др. Министерството няма никакви ангажименти към моята книга. Хубаво е да ме питат преди да се пускат лъжи", заяви пред Нова телевизия Валерия Велева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: Валерия Велева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
0
 
! Отговори
kali преди 9 години
Izlozbata e goliam uspeh za balgaria,fakt e tova. I e savsem nirmalno da ima bg zurnalisti , koito da otraziat otkrivaneto i.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 31Наистина трябва да си психо, за да ти се привижда комунизъм навсякъде! Но "Българан е галант" - виж си речника, бе ***! Разбирам, че на всички, които не могат да се доберат до там, им е мъчно. Завист, нормално състояние на нашенеца!
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Авиоотряда и плащат по 1500 ойро, да върти кетъринга - баници и м..ети!
31
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
EDNA OT LIUBOVNICITE NA GOGAN ,KAKVO OCHAKVATE ?
30
0
 
13
 
! Отговори
висок преди 9 години
Всички разбрахме, че е командирована от министерството на културата с 1500 евра командировъчни /дневни/. Какво го усуква, платен е транспорта, настаняването и закуска/вечеря. Тези 1500 са джобни както на всички участници в делегацията. Това че си промотирала книгата не ме интересува, но защо от моите данъци се командироват частни лица?
29
1
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Все някой трябва да обслужва управляващите
28
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
командироваме журналисти от нашите медии,които после ще величаят светилото-да се свети името му,вожда на народа Борисов.
27
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един път да направим нещо хубаво, обаче ако не омажем нещата, просто няма да сме ние! Как пък един път не направихме нещо като хората, без скандали, без интриги и без задкулисни договорки. Но, не! Все пак говорим за българи!
26
6
 
25
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Добре де, каква е тази в Министерството на културата за да я командироват от там?Герберастки произвол навсякъде.
25
4
 
25
 
! Отговори
Срам преди 9 години
Велева, която се подмазва и ослужва всяка ласт, не е никаква журналитска, а обикновена pahavra. Възмущавала се. Че кой й дава право да се възмущава и какво ме интересува от възмущението на една pachavra? Просто я изхвърлям в кофата а ***, когато стане негодна, въпреки възмушщението й не става и това е.Нека Рашидов първо се извини и второ възстанови певеца, който е уволнил, заради пост във Фейсбук.Срам за Рашидов и Велева, това е. Тракийските царе са тракийски, не техни, а парите са бюджетни
24
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Камунетата вият на умряло, значи нещата са добре.
23
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали прави баница за закуска на шампиона! Та правителството е командировало главната баничерка, щото деликатният стомах на Винету не понася кроасани...
22
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато не измрат тези дърти и деградирали в Комунизма *** БГ няма са спаси. Вървим по път на Латинска Америка, ще дойде ден когато народа каквото мисли и иска,и политиците ще го мислят,и работят за него. Но трябва още много вода да изтече, много гадости да изтърпим, ида ново поколение политици, има вече народни настроения за тотална промяна...
21
3
 
30
 
! Отговори
Най-сетне преди 9 години
Най-накрая някой да послуша Надето Михайлова:Спомнете си нейния призив към ловешките активисти на СДС: "Нахранете журналистите !"Е, Боко ги нахрани. Да не го лаят. Хвърли им една телешка пържола, защото както самия той каза:"българите са като кучетата".
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още от комунистическо тази персона я бутат напред и продължават *** да я лансират !!!За съжаление Б.Чеков се бори с вятърни мелници/както всички ни/,вижте какъв отпор и натиск получи от страна на масовите крадци/чантаджиите в министерствата/!!!Едва ли не ще го изкарат "народен враг",присъщо за комунистическото ни мрачно минало подето на нов глас !!!!
19
5
 
27
 
! Отговори
лаик преди 9 години
Голям шум се вдигна около тази изложба и както винаги ББ си направи пиар. Много исках да видя пространни интервюта с професионалистите,дали мнение какво точно да се представи. Винаги на преден план излизат политиците, а не специалистите. Важното е да се гърми, че ББ се е срещнал с френските политици,които го потупаха по рамото и той се накокържи.
18
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето затова няма журналистика в България. Борисов ги тъпче с държавни пари /демек пари от нашите данъци/ и естествено няма да чуете от повечето вестници и медии лоша дума за него. Така беше и при отразяване платените протести на умните и красивите, така е и сега при Борисов-2.
17
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все едни и същи на всеки километър - в политиката, в изкуството, в медиите, по министерства и службички...открийте разликата със социализъма
16
4
 
26
 
! Отговори
До 17 преди 9 години
Що не го питаш, защо нито една застрахователна компания не иска да го застрахова? Защо не им е показал експертизата, за автентичност?
15
3
 
22
 
! Отговори
До 17 преди 9 години
Нама такава експертиза! Цялата експертиза е в главата на Божидар Димитров!

Спонсорирани публикации