МВР подхваща спецакция "Скорост"

По улици и пътища ще се извършват засилени проверки
16 апр 2015 10:12, Красимир Ангелов
26
МВР подхваща спецакция "Скорост"
Снимка: Булфото, архив

Засилени полицейски проверки за скоростта на движение се провеждат на територията на цялата страна от 6.00 часа тази сутрин до 6.00 часа на 17 април, съобщава МВР.

Проверките са част от специализирана операция "24 часа контрол на скоростта", инициирана от европейската мрежа на службите на "Пътна полиция" TISPOL в 22 от общо 31 държави-членки на организацията.

В тази връзка екипи на "Пътна полиция" ще следят за спазване на скоростта в населените места, по главните и второстепенни пътища на територията на страната. Под наблюдение ще бъдат и пътните участъци между селата, като и малките населени места.

Според статистиката голяма част от тежките пътни произшествия у нас, при които има жертви и пострадали, са причинени от движение с превишена или несъобразена скорост.

Затова осъществяването на засилен контрол е от изключително значение за подобряването на пътната обстановка и намаляването на жертвите, отчитат от МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименNE SAMO V KARDGALI NE MOGAT DA CETAT,NO I V PAZARDGIK E TAKA.KAK LI SA POLOGILI IZPIT PRED KAT?ILI SA POLUCILI KNIGKITE KATO SOZIALNO SLABI?
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахахахахахха, тук половината катаджии-коментатори....смешници...ахахаххахахахах
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
POLIZEISKA DARGAVA--MLDEGI BIAGAITE OT BALGARIA.
19
1
 
4
 
! Отговори
Пенев преди 9 години
Нарушенията по пътищата са милиони ежедневно - факт е , че никой не спазва правила. Опитвам се да бъда примерен водач , но другите карат безумно - невъзможни изпреварвания , отнемане на предимство, засичания , налитат на бой като им направиш забележка. Контролните органи ги няма никакви , ако ги има - винаги задължително ме спират / не знам поради какви причини/ , а пропускат очевидни нарушения в същото време. Доколкото съм информиран - глобите не се събират, милиони висят несъбрани
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В нормалните държави полицията следи за спазването на закона, а в България КАТ прави акции от време на време за някакво конктретно спазване на закона.
17
1
 
4
 
! Отговори
Стратиев преди 9 години
Оправихме пътищата, нямат дупки и ями, даже почти навсякъде са магистрали, всички фарове светят в очите и остана най-важното: ограниченията от 60, че и някъде 40 км/ч на селски пресечки или изоставени бензиностанции. Това е най-важното!
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СКОРОСТА СЕ ПРЕВИШАВА ТАМ КЪДЕТО ИМА ПЪТИЩА. А ПРИ НАШИТЕ УЛИЧКИ КОИТО СА КАТО ШВЕЙЦАРСКО СИРЕНЕ ОТ 40 КМ НЕМОЖЕ ДА ВДИГНЕШ ПОВЕЧЕ. ИЗПОТРОШИХМЕ СИ КОЛИТЕ. НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ КАРАМЕ НА ПРОЖЕКТОРИ ЗА ДА СИ СМЕНЯВАМЕ ПО ЧЕСТО КРУШКИТЕ АКУМУЛАТОРИТЕ И АЛТЕРНАТОРИТЕ И ДА ПЪЛНИМЕ ГУШКИТЕ НА МУТРЕНСКИТЕ СЕРВИЗИ..ОНЗИ ДЕН СЕ ИЗРЪСИХ С 250 ЛВ. В СЕРВИЗА ЗА ДА МИ СМЕНЯТ НОСАЧИТЕ ЗАЩОТО ОТ ХУБАВИТЕ ДУПКИ СЕ РАЗБИХА.
15
2
 
10
 
! Отговори
WTF?????????????? преди 9 години
Тази статия е безсмислена. КАТ не трябва ли да прави ТОЧНО ТОВА ? Всеки ден ! Без прекъсване? Не им ли плащаме заплати ТОЧНО за това?
14
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
stiga ste mrankali,ami predlojete neshto za namaliavane na katastrofite. az predlagam vseki koito izvarshi PTP,da kara opresnitelen kurs,kadeto da nabpegnat na prichinata na PTP-to.
13
3
 
4
 
! Отговори
a преди 9 години
По добре деца да правят за да върнат поне прегазените
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Акцията е за скорост.Това означава, че можете да си запалите една трева, да надигнете една бутилка гроздова и да си карате спокойно с два калашника и труп в багажника и вързана жена на задната седалка, стига да не превишавате скоростта!
11
2
 
9
 
! Отговори
miro преди 9 години
то няма къде да превишиш от дупки
10
2
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 9 години
Градско чадо, щот таз *** дет я е отпрал, не е от диета....
9
1
 
1
 
! Отговори
Дупелюбец Храбър преди 9 години
Предлагам да стигнем до същинската причината!!! Незабавно Сър Исак Нютон да бъде изправен пред съда и по бързата процедура осъден посмъртно, а законите му да бъдат отменени от българския Парламент!
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мале кат го гледам тоя от снимката каква свинка е с 20 май нема мина :)
7
0
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
" Според статистиката голяма част от тежките пътни произшествия у нас, при които има жертви и пострадали, са причинени от движение с превишена или несъобразена скорост. "Статистиката я прави КАТ, а при всяко произшествие, ако скоростта не е превишена, КАТ слагат за причина несъобразена скорост, тък като няма дефиниция какво е несъобразена скорост. Реалността е, че никой шофьор не може да шофира с съобразена скорост, каквито и да са пътните условия.
6
2
 
9
 
! Отговори
Дупелюбец Храбър преди 9 години
... И когато движението замре тотално, няма да има пострадали и МВР ще живее спокойно, ДАНС няма да имат проблеми с проследяването, ще намалеят разходите за подслушване и всеки ще се намира там, където "бащиците" са го поставили, т.е. ще си "знае мястото". Идилия... Това ли искаме!?!
5
5
 
8
 
! Отговори
Дупелюбец Храбър преди 9 години
След като "скоростта убива", предлагам да бъде забранено всякакво движение. Предлагам всеки, който се спъне и падне да бъде глобяван за движение с "несъобразена" скорост. На възрастните хора, които през зимата си изпочупиха ръце и крака, движейки се с "несъобразена" скорост по тротоарите, да бъдат съставени актове със задна дата, а онези, които забързани или недай си боже тичащи по тротоарите, които блъснат някого или пък се ударят в нещо - незабавно да бъдат вкарвани в затвора!!!
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
каква акция?на тия това им е работата денонощно и непрекъснато!през останалото време какво правят, ако не е така?
3
0
 
14
 
! Отговори
TS преди 9 години
Днес акция "скорост" от утре акция "бъркане в носа" и "чесане на собствени яйца". И така.... до следващата "акция".

Спонсорирани публикации