Полицай злоупотреби с власт, снима в Рилския манастир

"Знаеш ли кой съм аз", крещял в обителта униформеният
29 апр 2015 17:37,
80
Полицай злоупотреби с власт, снима в Рилския манастир
Снимка: Булфото, ахрив

Представящ се за полицай мъж погази правилата в Рилския манастир и снима с мобилния си телефон в църквата "Рождество Богородично".

Наглият мъж казал, че е служител в Първо РУ към СДВР – София и вдигнал скандал както на служителите, така и на дежурния полицай в светата обител.

"Всичко стана към 11,00 часа. Аз отговарям за реда в храма и видях, че посетител, който бе с заедно с жена и с по-възрастни хора вътре, вади телефона си и прави снимки. Помолих го да ги изтрие, тъй като това е забранено. Той отказа. Предупредих го, че ще викна полиция, но мъжът каза, е няма никакви притеснения", разказа пред "Стандарт" служителят в църквата Стоичко.

Дошъл дежурният полицай, но и той не могъл да накара представилия се за негов колега да изтрие снимките от телефона си. Напротив. Наложило му се да чуе тирадата на нарушителя, че може да го уволни.

"Не съм престъпник. Пари ли ще ми търсите? Ти знаеш ли кой съм аз", викал представилият се за ченге.

"Не можах да повярвам, че е служител на МВР. Пред мен поне не се легитимира. Каза, че ще излезе, когато реши и че не носи телефон в себе си. Явно го бе дал на жената, която бе с него. Не знам дали по-късно е показал служебната си карта на нашия полицай. Но беше грозна картинка. Не бива точно служителите на реда да са нарушители. От тях обществото очаква и изисква повече като поведение, те трябва да пример за останалите. Тук хората идват със смирение, а не да вдигат скандали", допълни Стоичко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
3
 
! Отговори
bg izmet преди 8 години
До Шопrazbira se ti ne si ot BALGARIA a ot baljaria GNIGO VASHLIVA
56
1
 
20
 
! Отговори
Защо не се снима? преди 8 години
Това е храм, в него се свещенодейства, не се правят фотосесии. Дори и да няма служба, хората се настройват за молитва, не да ги щракаш. И на мен ми се иска да си отнеса за спомен снимка, ама първо питам и като не може, не може. А пък да се запине някой да вика в църквата: знайш ли кой съм аз, по-голям съм от Господа, то за какво говорим изобщо!
55
5
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
ако си чужденец светкавично те обслужват------------- Не е верно. Мене си ме обслужват супер, затова почивам само на нашето море.
54
5
 
5
 
! Отговори
Вяра преди 8 години
Направо съм склонна да забранят на непокръстени да влизат в църква. Тя е християнски храм.
53
1
 
11
 
! Отговори
123 преди 8 години
To oтказът да се легитимират си е редовен.
52
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите са бандити!
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***
50
1
 
18
 
! Отговори
Лумпенщилцхен преди 8 години
Аман от мюлюцюнери!
49
2
 
13
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Проблемът е, че не е платил - има ценоразпис!!!! И така - плащаш- може, не плащаш - нееее....И така във всички манастири наши, които стават все повече Пазители на Светското, отколкото за Духовното:(---------А ти като си тръгнал да снимаш, да не би за духовното да си се загрижил или за фейсбука си?
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 50 ETNA:Българският туристически бизнес е ужасно изкривен. Не се застъпвай за испанеца, а се замисли за българите - на морето, ако си чужденец светкавично те обслужват. Чуят ли обаче българска реч, ще си чакаш... А като се замислиш какви *** от Европата идват в България, и бакшиши не знаят да дават.
47
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Изчетох внимателно статията.Но не става ясно снимащият дали наистина е полицай или се представя за такъв.Защото служителят в църквата дали има служебна карта на полицай, не пише и дали се е легитимирал пред дежурния полицай.А изразът "Ти знаеш ли кой съм?" е толкова често употребяван от какви ли не индивиди.Но нищо - нека да е бил полицай, та да е по-интересно.Защото ако е бил мутра, "бизнесмен" или политик, нямаше да се вдигне шум.
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонимВ Лувъра можеш да снимаш,но Джокондата- НЕ!!!
45
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът е, че не е платил - има ценоразпис!!!! И така - плащаш- може, не плащаш - нееее....И така във всички манастири наши, които стават все повече Пазители на Светското, отколкото за Духовното:(
44
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната простутия, а и като чета коментарите тук не се учудвам. Защото нивото до което сме стигнали е ужасяващо. Това е светиня и там е не за снимки а за молитва и смирение а и изобщо не ми пука в къде може да се снима. Тук не може и точка и като вляза в храм не искам да гледам *** кифли и разни да си правят селфита.
43
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И за какво са му тези снимки? Или ще се фука,че е бил на Рилския манастир? БГ тъпотията няма свършване,ей!
42
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе калъфи, след като е написано, че НЕ МОЖЕ ДА СЕ СНИМА, ЗНАЧИ НЕ МОЖЕ. Какво сте седнали да ми расъждавате как било еди къде си. Обаче на, бай ви *** е голЕм мъж и може да прави, каквото си иска и да се държи като ***...*** народ, които скоро няма да го има.
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Амииии знаем,ти си властта за съжаление!
40
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая простотия със снимането я има във всички български манастири включително и в дворовете им. Можеш да отидеш в Лувъра където са събрани едни от най-големите културни ценности в човешката история и да се снимаш с Джокондата. Във Франция това е разрешено, но в манастира на село Горно-надолнище в България е забранено от игумена, който пък се позовава на някаква ветха издадена от патриарха.
39
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Не си от най-умните,явно):):). светлината, ултравиолетовата, демек пряката слънчева и светкавицата увреждат боите, минимум избледняват и нагараят, демек трошат се. Това не важи за живите същества. Навсякъде цирковните прозорци са оцветени именно за да се разсеят утравиолетовите лъчи. Хората са забелязали че слънцето уврежда стенописите и ги предпазват. С новите технологии е ясно кои точно лъчи са вредни. :):) Влез във фотографски форум и питай.
38
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати и заглавието -злоупотребил с власт ...кат снимал с мобилния .....абе кой ги измисля тези простотии бе ????????