Полицай злоупотреби с власт, снима в Рилския манастир

"Знаеш ли кой съм аз", крещял в обителта униформеният
29 апр 2015 17:37,
80
Полицай злоупотреби с власт, снима в Рилския манастир
Снимка: Булфото, ахрив

Представящ се за полицай мъж погази правилата в Рилския манастир и снима с мобилния си телефон в църквата "Рождество Богородично".

Наглият мъж казал, че е служител в Първо РУ към СДВР – София и вдигнал скандал както на служителите, така и на дежурния полицай в светата обител.

"Всичко стана към 11,00 часа. Аз отговарям за реда в храма и видях, че посетител, който бе с заедно с жена и с по-възрастни хора вътре, вади телефона си и прави снимки. Помолих го да ги изтрие, тъй като това е забранено. Той отказа. Предупредих го, че ще викна полиция, но мъжът каза, е няма никакви притеснения", разказа пред "Стандарт" служителят в църквата Стоичко.

Дошъл дежурният полицай, но и той не могъл да накара представилия се за негов колега да изтрие снимките от телефона си. Напротив. Наложило му се да чуе тирадата на нарушителя, че може да го уволни.

"Не съм престъпник. Пари ли ще ми търсите? Ти знаеш ли кой съм аз", викал представилият се за ченге.

"Не можах да повярвам, че е служител на МВР. Пред мен поне не се легитимира. Каза, че ще излезе, когато реши и че не носи телефон в себе си. Явно го бе дал на жената, която бе с него. Не знам дали по-късно е показал служебната си карта на нашия полицай. Но беше грозна картинка. Не бива точно служителите на реда да са нарушители. От тях обществото очаква и изисква повече като поведение, те трябва да пример за останалите. Тук хората идват със смирение, а не да вдигат скандали", допълни Стоичко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 39 "Тия нямат нищо общо с вярата,цялата църква е бизнес.......менте попове!!!"----Не са менте-попове това! Това са ТИПИЧНИТЕ попове.
36
5
 
20
 
! Отговори
До 987 преди 8 години
Ох, отишъл нашият в Берлин и започва да дава съвети. Рилският манастир, , не е музей, а храм и хората там са преценили, че не се снима. Толкова. Не може за всяко правило най-гениалната нация все да пита "Ама защо?", "Ама кои са тея, че на мене ще ми кажат?". Ти защо не пита в Берлин какво пречи пък светкавицата? А що се отнася до полицаите - повечето ни полицаи са на такова ниво, че най-ценното им е да карат без винетка или да си затъмнят предните стъкла. Така че...
35
6
 
12
 
! Отговори
weasel преди 8 години
978,според теб Рилският Манастир вписан в ЮНЕСКО като част от Световното историческо и културно наследство,да ти прилича на немски музей?Там не се ходи да се правят снимки!
34
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това с "не може да се снима" е голяма глупост - особено пък ако го правиш с мобилен телефон няма логика да не ти дават да снимаш.Какво, ще издадеш някоя търговска или държавна тайна ли?А пък църковния служител няма никакво право да моли човека "да изтрие снимките". Че туриста не е реагирал адекватно - не е. Но и забраната за снимане на такива места е абсолютна глупост, и и аз не бих я спазил.Друг е въпроса че манастир е последното място на което ще ида :) Само насила могат да ме вкарат там..
33
2
 
3
 
! Отговори
ETNA преди 8 години
До НаблюдаващАми, то е забранено на най-интересните места :D
32
5
 
14
 
! Отговори
ETNA преди 8 години
Една позната беше ходила с гаджето си на Рилския манастир и тъй като той е испанец, са им казали да си избират дали ще вземат отделни стаи, или ще платят и двамата тарифа за чужденци.... Не можах да повярвам, че в БГ все още вземат по-скъпо на чужденците. И не мога да се начудя как още никой чужденец не е подал жалба - тва си е дискриминация ;)
31
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последно ,когато бях там,не беше забранено,беше ПЛАТЕНО.Тия нямат нищо общо с вярата,цялата църква е бизнес.......менте попове!!!
30
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
До ETNAСнимането е забранено само вътре в храма (църквата). Поне така е било и при 4-те пъти когато съм ходил. Останалата част на манастира (без музея) си е свободна за снимки.
29
7
 
14
 
! Отговори
ETNA преди 8 години
До до 8Аз наскоро ходих в Рим и почти навсякъде можеше да се снима, само на някои места не даваха да се използва светкавица. Просто ми е странно, защо в Рилския манастир не може.
28
2
 
4
 
! Отговори
ynota преди 8 години
v BG niama policia, ima mafia i neinite slugi , vsi4ko tova e plateno ot naroda !
27
4
 
8
 
! Отговори
987 преди 8 години
В музей, в Берлин, е забранено снимането, ама със светкавица ...... иначе - НП -да Ви постна ли снимките?Защо у нас е СТРОГА забраната?
26
5
 
14
 
! Отговори
Сократис преди 8 години
Неприятно е да отидеш на красиво място като Рилския манастир и да не можеш да овековечиш посещението си...При днешните технологии където се снима под път и над път не можеш да направиш снимка в храм...Аз също съм за премахване на това ограничение защото и без друго се спекулира с тази забрана.Свидетел съм в Бачковския манастир как ако си платиш можеш да снимаш каквото си искаш...Кръщенките които се правят в Рилския манастир не се ли снимат...или събитието остава без снимки...не ми се вярва !
25
2
 
13
 
! Отговори
хммм преди 8 години
то отношените на повечето полицаи в България е такова, а са абсолютни ***. Човек който за нищо не става и няма акъл става или полицай или таксиметров шофиор, но при нас са със самочувствие в стил ,,само небето е над мен,, Плоско самочувствие без покритие като се има в предвид, че 90 процента влизат в МВР с връзки
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човекът е прокурор! Ще си прави, квото си иска!
23
4
 
7
 
! Отговори
ETNA преди 8 години
А защо е забранено да се снима вътре? Аз мислех да посетя това лято Рилския манастир, но ако няма да мога да снимам, може и да се откажа.
22
2
 
3
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Eх,ако беше снимам както оня с голфа и оня "прокурора" и този щяхме да го разбереме,кой е.Снимайте повече хора!!Виждате ,че само така оправяме негодниците!!!
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Килимяфките нямат наяждане .Всичко в храма е под контрол и платено. Това е картинката във всички манастири и църкви. Това е Божи храм а не хранилка за алчни попове. Засрамете се и се покайте докато можете божи служители. Църквата не е бащиния и яма за пари а храм за човешките души.
20
1
 
11
 
! Отговори
Ситски Лорд преди 8 години
До Анонимен 18Не говори глупости. на много места е забранено да се снима в Италия, Австрия, Германия и т.н. вкл. и в Св. Александър Невски. Ако си от хората които говорят с категории "винаги и никога" или "на всякъде и никъде" по-добре не ми отговаряй :) абсолютизирането е признак на инфантилност и невежество ...
19
1
 
12
 
! Отговори
Истински бг мъж преди 8 години
Балкански герой.Как не се е сетил да паркира беемве-то комби дизел в църквата и от него да снима?
18
3
 
9
 
! Отговори
до 21 преди 8 години
Само че парите от снимките отиват за реставрация и поддръжка на стенописите, тъй като никой доброволно няма да даде за тях, ама всеки е надъхан да ги снима, а полицая нали се сещаш колко е дал за снимката?