Пуснаха лекарството, заменящо спрения Ривотрил

"Clonarex" вече трябва да е наличен в аптеките ни
10
Пуснаха лекарството, заменящо спрения Ривотрил
Снимка: Булфото, архив

Лекарственият продукт "Clonarex" вече трябва да е наличен в аптеките в страната, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Вносът му е осъществен в две разновидности - Clonarex 0.5 mg tabl. и Clonarex 2 mg tabl.

Още по темата

Лекарствените продукти са предоставени на търговците на едро, като здравното министерство има уверението на дистрибуторите, че лекарственият продукт вече се разпространява в аптечната мрежа и може да бъде закупен от пациентите със специална рецептурна бланка със зелен цвят.

"Clonarex" e генеричен лекарствен продукт, референтен на спрения у нас в началото на годината "Ривотрил". Вече четири месеца страдащите от епилепсия и тежки форми на депресия са изправени пред тежък проблем, след като лекарството "Ривотрил" е спряно от продажба у нас.

Причината се оказа в задължението на производителя да се съобрази с ценовите тавани, установени за позитивния лекарствен списък и настояването от страна на НЗОК - цената на лекарството да бъде намалена. Тези финансови условия обаче не устройват фирмата и от февруари тя изтегли от българския пазар продукта си.

Проблемът засегна много хора – над 50 хиляди души, като 30 хиляди от тях са деца. Те бяха принудени да търсят продукта на черния пазар, където цената му скочи над 4 пъти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: лекарствоClonarexRivotril
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
34
 
! Отговори
Doctor преди 8 години
Clonarex струва 13 лв, а Ривотрилът беше 3. Безобразие!
8
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
освен че ставаш наркоман, ривотрилът създава тежка депресиван зависимост....
7
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и аз съм пил ривотрил, замених го с Ламиктал, после с други лекарства сега пия Топиракс и Депакин и от десет години съм нямал припадъци но навремето беше нещо страшно.... Припадъци, тремор на пръстите, конвулсии....
6
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ривотрилът е отватителон лекарство - изчиства ти ЕЕГ-то, но не те оздравява, ставаш абсолйтен наркоман, без него не можеш, най-много до три години трябав да се приема и после спиране на съвсем малик дози през четири-пет месеца - до една година трябва да се изчисти. Обаче е много трудно ирганизам бъроз привиква към него и трудно се маха. И сега толкова месеци нямаше ривотрил епилептициет масово са припадали. В българия има над 50 000 души които приемат Ривотрил!
5
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви простотии пишете!Ривотрил от 0,5 струваше близо 4 лв. за опаковка от 50 таблетки.Накъде по- надолу трябваше да падне цената?Сега ще видим за новия заместител колко ще плащаме.За българина - най- скъпо и най- некачествено от 26 години насам!
4
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вносните лекарства са пълни ***. Няма нищо в тях.
3
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За това е виновна Десислава Атанасова ,и не само за това , а и за още няколкостотин лекарства
2
23
 
40
 
! Отговори
dfs преди 8 години
Ти четеш ли статията, руска подлого? Не са го спряли от герб а от фирмата производител защото не им оттърва цената. ***! Бегай си брой рублите.
1
17
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Долни и гадни гербаджииски номера !!!!!!защо го спряхте бездарници гнусни!!!