Проф. Божидар Димитров: Македония ще се разпадне!

Според историкът съседите ни са изкуствен политически проект
Обновена: 12 май 2015 15:39 | 12 май 2015 11:00,
147
Проф. Божидар Димитров: Македония ще се разпадне!
Снимка: Булфото, ахрив

Разпадането на Македония е един от възможните варианти. И това се случва с всички изкуствени политически конструкти. Македония е един абсолютно изкуствен политически проект на комунистическия интернационал от 1934 г., заяви пред Нова телевизия историкът проф. Божидар Димитров във връзка със случващото се в македонския град Куманово.

"В историята изкуствените политически конструкти се разпадат. Виждаме, че се разпада и Украйна, която е 100 процентов аналог на Македония. Македония е абсолютна диктатура, съвсем слабо обагрена с фасадна демокрация", смята историкът.

Проф. Димитров коментира, че вчера е била изнесена информацията, че терористите в Куманово са били наблюдавани от осем месеца.

По думите му, не е ясно защо тогава не са ги ударили по-рано и защо се водят боеве в един толкова гъсто населен район. Според проф. Димитров това е опит на Никола Груевски да спре мощните манифестации, които щели да го свалят и по-рано.

"Така става, когато браниш семейна власт. Там всички министри и началници са първи братовчеди", добави историкът и припомни, че шефът на тайните служби Сашо Мионов е първи братовчед на Груевски.

Историкът сподели прогнозата си за разпад на Македония: "Ако не се вземат в ръце и както препоръча Бойко Борисов, Груевски не подаде оставка, ще се стигне до кървава гражданска война".

Според него в такава гражданска война ще се включат от една страна опозицията, от друга ВМРО."Там съществува етнически конфликт с албанците", категоричен бе проф. Димитров, който пресметна, че една трета от територията на Македония е с албанско население.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Тука е прав и споделям напълно, че Македония е изкуствена държава. Същото важи и за Украйна."Грешка. И то много груба грешка. Даже не знам с какув акъл човек, който се нарича историк, може да каже такава грешка. Македония е изкуствена, но същото НЕ важи за Украйна.
19
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и България ще се разпадне. Демографския кантар мери най-точно. Въпрос на време е.
18
8
 
25
 
! Отговори
Македония преди 8 години
Македония е на България !!! Върнете ни територията !!! България над всичко !!!
17
11
 
15
 
! Отговори
ист преди 8 години
Вълк /агент/ козината си мени, нрава не. Божидаре, Македония и Украйна не се разпадат, а ги разпадат. Македония- Албания и Сърбия. Украйна я разпада Русия. Приказката че територията на Украйна винаги е руска, е лъжа. Тя е била на готи, кумани, прабългари, хазари,татари, монголи и 300 години османска. През 1783 Русия я присъединава - това са 221 години до сега. Той и Хитлер броеше германците в чужди държави и ги окупираше.
16
7
 
26
 
! Отговори
uu преди 8 години
Там където са се намесили САЩ, без кръвопролития не се разминава.Разпадането на Македония означава, че не може да остане ничия територия. Парчетата от нея трябва да се присъединят към някои държави. Претенции имат България, Сърбия, Гърция, Албания. Ами да се разберат! Но понеже не могат, означава да зъдрънкат оръжия.Ако беше така лесно, нямаше да се създава тази държава Македония.Колкото и да не ни се иска, трябва да признаем, че създаването на тази държава има за цел да премахне конфликта
15
5
 
14
 
! Отговори
край преди 8 години
Дреме ми. Бойко обеща магистрала - че се возим колко си искам.
14
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еврогейовете, дирижирани от САЩ ще подпалят чергата и на братчедите македоници. Всичко е заради този пусти Турски поток. Ще подпалят война навсякъде, къдто са съгласни да го пуснат през територията им. Интересно ми е как точно ще действат с Австрия и Италия, като му дойде времето.
13
13
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Щом краен путинист като Божо директно дрънка за разпад трябва много да се внимава.
12
9
 
17
 
! Отговори
местен преди 8 години
на Божата па му свърши ракията по никое време
11
9
 
32
 
! Отговори
проф.Компиров преди 8 години
Слаб 2 другарю Димитров.Целия театър е заради "Турски поток"Два пъти неуспешни майдани у Турция,Гърция на колене ,но пак се държи за Руснаците,Сърбите не обичат САЩ.Тръбата трябва да мине или прерз Македония или през България,най слабите места.Не бих се учудил и тук да се ползва етническа карта,примерно Кържалийска.Без пари толкова от мен.Плащаш и ще ти налея мозък в тиквата.
10
21
 
14
 
! Отговори
anonomen преди 8 години
До 9 Ако Украйна е изкуствена държава,то Русия какво е?Една Московска област държи под контрол 87 автономни области,републики и губернии обединени под федерация.Руснаците използват полезните изкопаеми на Татари,башкири,ингуши,чеченци.Това е нереално голяма територия за държава.
9
9
 
36
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Ако турцизацията на България продължава и нас ни чака същото...
8
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Една трета от Македония е с албанско население" и албанците решават, че Македония трябва да бъде тяхна. Не искам да се замислят какво е положението с етносите у нас и какво ни чака... Не искам, страх ме е... А управляващите ни май не виждат по-далече от асфалта.
7
7
 
47
 
! Отговори
pantaleev преди 8 години
Тука е прав и споделям напълно, че Македония е изкуствена държава. Същото важи и за Украйна.
6
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля някой да разясни защо този индивид, постоянно бива наричан ПРОФЕСОР. Той не е професор, а самопровъзгласил се за такъв лакей - преди на БКП, сега на ГЕРБ. Научната му квалификация е СТАРШИ НАУЧЕН САТРУДНИК, при това само ВТОРА СТЕПЕН.
5
9
 
25
 
! Отговори
синева преди 8 години
По принцип съм против това разни всезнайковци да дават мнения и прогнози. Събития, свързани с жертви не се нуждаят от приказки, а от действия, които да прекратят кръвопролитията.
4
5
 
34
 
! Отговори
хан преди 8 години
Ние сме Аспарухов проект бе " бико " ...1300 годишен ..сфакаш ли..?!
3
41
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя псевдопрофесор, отново плещи глупости на килограм. Това е недопустима намеса във вътрешните работи на чужда държава, като се има предвид, че Шибидар говори като член на правителството, а не на маса в созополската кръчма.
2
16
 
28
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Ние не знам, но ти си погрешния проект на майка си и баща си!
1
2
 
40
 
! Отговори
мда преди 8 години
Ако това стане точно както го описва какво ли точно означава това за нас... Искрено се надявам да н ее съпроводено с кървав процес, колкото и да см ес е ядосвали на македонците не им го пожелавам.