Шефът на БНР: Няма да подам оставка, няма повод!

“Европейският проект Евранет+" е приоритетен за група хора. Защо?"
Обновена: 16 май 2015 09:21 | 16 май 2015 08:46, Анисия Иванова
25
Шефът на БНР: Няма да подам оставка, няма повод!
Снимка, архив Булфото

Генералният директор на БНР Радослав Янкулов твърди, че неговото възнаграждение също е намалено, „но не съм с плакат навън”. От няколко дни журналистите в медията протестират заради намалените почти наполовина хонорарите и допълнителните им възнаграждения. Те искат независим одит на обществените поръчки на радиото.

В интервю пред "24 часа" Янкулов заявява, че очаква недоволните да поемат протегнатата му ръка, а на въпрос за оставката е категоричен, че няма да си я подава, "защото няма повод за това".

Още по темата

„От първата минута, в която работя в радиото, съм защитавал интересите му и хората в него”, твърди той и допълва „докато мине срокът на моя договор със СЕМ, не би трябвало да се търси под вола теле”.

Според Янкулов радиото е в много добро финансово състояние, развива се по начина, описан в концепцията - "с малки стъпки към големи промени”.

Относно назначенията и незаетите бройки в радиото Янкулов обяснява, че за изминалата година са назначени 73 души, но са освободени поради пенсиониране и напускане 110.
За заплахата за напускане на журналисти от “Хоризонт” заради орязването на хонорарите им казва, че всеки от тях се е разписал под трудов договор, в който има конкретна заплата и осигуровките към нея. „В него няма обещание, че към тази заплата ще има еди-каква си сума хонорари, ДМС”.

Янкулов признава обаче, че има много резерви в разпределението на допълнителните възнаграждения в програмите.
„Има например един европейски проект, който се нарича “Евранет+” и носи много добри приходи за този, който го изпълнява. Приходите са на базата на ефирна минута и сумите са европейски, а не нещастни български левчета. Този проект е приоритетен за една сравнително ограничена група хора. Защо?”, риторично пита шефът на БНР.

Той предлага този проект да се разпределя между повече хора. "Това е въпрос на вътрешно решение на директорите и продуцентите на програмите. От “Евранет+” са изключени, не знам защо, новинарите от “Хоризонт”, които са с мизерни хонорари", признава шефът на БНР. Парите се разпределят от ръководството на “Хоризонт”.

За своето възнаграждение обяснява, че се не се формира от бюджета, а е от СЕМ.
„То пострада с отнемането на ДМС, което е значително, защото заплатата ми е добра. Така че загубата ми е сериозна”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
7
 
! Отговори
ни съ знай преди 8 години
Ако работещите в БНР не смятат, че имат вина за мизерията в нашата държава, много,много грешат!А поведението им прилича повече на безочие.Живи и здрави да са.
18
1
 
3
 
! Отговори
! преди 8 години
До СтатуквоИстинското статукво, другарю , е ГЕРП=БКП 2.0 !А за "опозиция" назначената проруска партийка!Ей срещу това статукво ако си, те подкрепям !
17
3
 
7
 
! Отговори
Реконструктор преди 8 години
ОСТАВКА ***!
16
2
 
6
 
! Отговори
Статукво преди 8 години
Всички сме за реформи,икономии,орязване на преразходи,рационално управление...НО ТОВА ДА Е В ДРУГИЯ СЕКТОР, ОФИС, МИНИСТЕРСТВО...А при нас? Ние си знаем,можем и добре се оправяме както досега!Да живее статуквото!
15
2
 
1
 
! Отговори
efir преди 8 години
rosko i bibi minaha li uspeshno proba testa na bg orajiatav korea i katar, pukat li tochno, klientite dovolni li sa, platiha li cash dolarite?
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
стар комунист оставака не дава. той по скоро ще си даде главата отколкото оставката. не човек не човек а джелязо!!!!!
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В общинската и държавната администрация е пълно с партийни кадри и техни роднини.Няма значение дали си софиянец.Между другото при Люба Кулезич е изнесена взривоопасна информация.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами тогава уволнете го! Като не го искат работещите в радиото на кой е директор? Никой няма да си подаде оставката от хранилката, трябва да бъдат изгонени нагло и безочливо каквито са и самите власт имащи между другото...
11
2
 
11
 
! Отговори
УЙ преди 8 години
"Шефът на БНР: Няма да подам оставка, няма повод!". *** така си е .... да не е убил човек. В *** трябва някой да го снимат (само с СРС за пред съда) , че убива човек, да го осъдят на трета инстанция и след това се подава оставка. Традиции, ко да го праиш.....
10
6
 
4
 
! Отговори
Веско преди 8 години
До Анонимен 9"Не си ли извоюваме сега високи заплати"Естествено, че трябва да си отстояваш правата! Но все пак заплатат трябва и да се изработва. В конкретния случай 1500 (ХИЛЯДА И ПЕТСТОТИН!) човека на бюджетна хранилка. Почти съм сигурен и че са преобладаващо софиянци.
9
10
 
13
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Има много поводи.Основният е че БНР е все още гнездо на червени оси.Начело с товарищ Волгин.Пък и ти не правиш изключение.
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 11Да, например хубавото намерение на Москов за демонополизация на здравната каца веднага се "удавя" в червен тролизъм.
7
6
 
12
 
! Отговори
65 преди 8 години
тоз Янкулов го знаем още от времето на соца.Голям лигльо беше ,а сега и крадлива ***.Прочетох внимателно писаното горе ,и разбрах ,че,,.нещастните български левчета'' не са по джоба на неговата чета
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма журналистика, а връзки с обществеността и рекламна дейност.
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредното червено герберонче, малко местно феодалче.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Питайте Манолов и оня от другия синдикат за 26 години колко ефективни стачки имат зад гърба си.Всички са на хранилка в КРИБ БТПП и други такива.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уреден,крадлив боклучец не пуска лесно кокала.
2
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слушайте днес от 13.45 Петър Волгин по БНР "Хоризонт".
1
1
 
12
 
! Отговори
ФАКТ преди 8 години
В България ,всеки иска да е шеф ,до края на света !!