България намалява с 9 души на час

Според акад. Петър Иванов възрастните хора ще станат 90%
Обновена: 18 май 2015 16:25 | 18 май 2015 14:54,
154
България намалява с 9 души на час
Снимка: Булфото, ахрив

България намалява с между 70 – 80 хиляди души на година, което е 9 души на час или 220 на ден. Това заяви за "Фокус" акад. Петър Иванов, директор на Демографския институт към БАН.

"България не само намалява с най-бързи темпове в света като държава, тя намалява с 10.1 промила, които се получават от разликата между раждаемост и смъртност", обясни академикът.

Той добави, че според него населението на страната се стопява с ужасяващи темпове.

"По официални данни процентът на възрастни хора само за няколко десетилетия ще достигне безумното число 89.8%. Това означава, че възрастните ще са 90% от хората в България, а в някои райони като Враца дори повече", добави той.

Акад. Иванов подчерта, че в България новородените са драстично по-малко от тези в световен мащаб, а 55 000 от тях нямат за майчин език българския.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този професор бърка .Няма да се увеличат възрастните хора ,защото затова се погрижи калфин - пенсиите са ниски.Възрастни хора няма да има, но ще има много. Виж тях никой не ги закача за нищо
94
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма какво да се залъгваме. Българският ген е силно увреден. Трябва да се изчистим, няма друг начин. Отмирането е естестбен процес, ако запазим културата си и историческата си памет, България ще оцелее, като държаба.
93
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИЗЧЕЗНЕ НАПУК НА ВСИЧКИ ПОГАНСКИ ДУШМАНИ.
92
0
 
25
 
! Отговори
ха преди 8 години
К'о ривете ве ,нали ви правят магистрали ? Какво се недоволствате :D
91
0
 
22
 
! Отговори
до 110 преди 8 години
ти явно не си млад ,личи си.Както казват -''акъл много ,когато вече си стар и не можеш да прилагаш наученото на практика .След навършване на 18 год -хората са пълнолетни и не са животни за разплод -които да правят нужната бройка -за да има кой да плаща данъци и да събира за пенсии /Има много роми -раждащи бройки -бройката сама по себе си не осигурява развитие на икономиката и държавата като цяло.Закостенялото,ограничено мислене -гони младите и всякакъв прогрес забрави без тях
90
1
 
19
 
! Отговори
до 111 преди 8 години
До До 102евнухтова става с подходящи условия в държавата ,а не със заповеди и ограничени твърдения че ''жените видите ли били ''мърсували'' /Свободата била упадъчна ?- м итогава още да сме под турско робство .Ти нещо бъркаш понятията ''свобода'' ,''морал'' и ценности'' .В Бг -и трите липсват -резултата е налице -младите хора напускат тази територия ,деца от пенсионери не се правят.Със закон ли ще задължиш някой млад човек да се размножава ,като животно -само щото трябват бройки..
89
1
 
35
 
! Отговори
избягал преди 8 години
18 год. бъхтя здраво за държавата. Плащам данъци, всичко. Създадох семейство. .....и какво? Не ми дават детски! Защо....взимаме с жена ми над 350 лв на човек, богати сме били.За моите прекрасни дечица няма парии. Отделно на това всички "екстри ": ввръзкари, *** в работата.Не може да надигнеш глава от ***. ......И избягах......не мога повече! Това се нарича: геноцид! Едва ли друг народ може да търпи тази мега несправеливост и простотия.
88
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реформи или смърт юнашка!
87
0
 
20
 
! Отговори
до 36 преди 8 години
До 1396 година България е разделена на три княжества т. е. процесът на разпадането като че ли е започнал вече. Падайки под турско , етнически , социално и както и ще да е понятието ,, България ,, се запазва като едно.
86
2
 
19
 
! Отговори
До 102евнух преди 8 години
Какво ти е толкова смешно при положение че изчезваме? Забавляваш ли се? Създаването на жизнеспособни семейства е от изключителна важност за всяка нация и държава, това е първостепенно и трябва да се води изключително насочена политика за подпомагането на семейства и насърчаването на такива. А ти ми защитаваш упадъчни, безморални практики на "свобода" които водят до унищожение на нацията, физическото и ликвидиране! И ти е смешно?!?
85
2
 
21
 
! Отговори
рикардо преди 8 години
Жените и мъжете трябва да се задомяват от ранна възраст, това трябва да е основен приоритет. Това трябва да се очаква от тях. Тези които са по стеснителни, не умеят да общуват с другия пол на такива теми трябва да се поощряват, учат, да се събират и да се прави всяко усилие да създават семейства. Трябва политика която да поощрява раждането на деца от българския етнос с различни привилегии, финансови стимули и други.
84
0
 
18
 
! Отговори
до 107 преди 8 години
До до 102евнухнещо си объркал какво ''промотира'' феминизма ;)вчасовете в училище никъде не се преподава феминизъм, споко ,Даже има ново течение на запад -менинизъм ''/ти явно го промотираш несъзнателно/Може да се обобщи с ''на крив..Й КОСМОСА му пречи'' /По темата -липсата на желание за обвързване е свързана с характера на човек ,а не със свободата му .Ограничения и забрани не водят до нищо добро.Ако ги налагаш ,хитлер -забранявай и на мъжете повече от 1 жена /тогава такъв Рай ще настане..
83
2
 
21
 
! Отговори
до 102евнух преди 8 години
Има една приказка, един виц но нали често с шега се казва истината. Та има въпрос - знаете ли кое *** момиче е девствено? Тази която бяга по-бързо от братята си. Та така, знаеш ли защо на тях не им се търси сметка? Защото феминизма е направен за затриване на европейското население. Той е доктрина на самоунищожението. Няма млади семейства с патриархални виждания, няма деца. На 30 години осъзнават че не могат да са щастливи без семейство и започват отчаяни опити с инвитро.
82
2
 
22
 
! Отговори
до 102евнух преди 8 години
Докато се промотира т.н. сексуална свобода, където всеки преследва личното си щастие чрез различни партьори, експерименти и т.н., където се промотира феминизъм който цели да откъсне жената от семейството и тя да се прави на мъж европейските нации ще изчезват и ще се заместват от *** първобитни диваци които не са и чували за феминизъм и си се размножават твърде добре. Какви права на жените при ***? та те имат деца на дванайсет години.
81
0
 
18
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До до 54Как се доказва това. .лесно ..да се види колко кита са закупени или получени по държавна поръчка и да се разделят на дните които отделението е работил о..ще се види че в понеделник при 20 човека се работи с един кит..н петък втора седмица се правят 6-7 човека. И тук при усреднявате не сметката някак излиза..но само при усреднявате
80
1
 
20
 
! Отговори
до 102евнух преди 8 години
До рикардомного интересно -с кого ''мърсуват'' жените ,експерте -набийй в главата на момчетата че за да станат мъже трябва да се образоват ,да работят и да се женят -за да имат деца :) а иначе да -все жените са ви виновни *** мъжете -пу*ки в Бгето.Споко -намалява населението ,младите жени -също ,няма с кого да ''мърсувате'' ,секса за вас е нещо ''мръсно'' -няма секс :)евнух.И трябва си купиш книгата на ISIS вероятно -как да държиш жените в обори.От това ще ти се оправи живота ,държавата ...
79
0
 
23
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До рикардоВсеки ден се говори за здраве опазването и реформата. .искам Бойко да каже какво се разбира под реформа..така че всеки да го разбере ..от прабаба ми та до малкото дете..това затваряне на болници ли е..обединяване..Докога ще се толерират държавни структури в които не се спазват стандартите. .стандартите само за частните ли са задължителни..примерно да се направи одит на онкодиспансера. В нуклеинова медицина доц. Сергеева не спазва стандартите един кит е да 10 човека тя прави 20.
78
1
 
19
 
! Отговори
до 54 преди 8 години
До Анонимен ти от кои си -от мамините синченца ,от дъртите ку*вари,или от тези които са неуспели фитнесманиаци ,които не са готови за семейство :) аха да -ти си от мутрите-чалгари
77
3
 
21
 
! Отговори
рикардо преди 8 години
Освен това феминизма който кара жените не да създават семейства и да раждат а да учат, преследват кариери и да мърсуват докато станат на 30-40 години убива всяка нация където е приложен на практика. Има го и отчуждаването на хората а също и манталитета на златотърсачката която иска да се уреди с брак за лична изгода а не гледа на семейството като върховна ценност. Мога да продължа и още но ми стига толкова...
76
2
 
28
 
! Отговори
рикардо преди 8 години
Има наблюдения при животните. Когато с в плен, в затворено пространство не раждат. Когато няма достатъчно храна също спират да раждат. За да може един народ да се умножава той трябва да има следните предпоставки - да е добре задоволен финансово, да е спокоен, да има патриархално възпитание което издига семейството като основна ценност а не блудниците, курварите и хората използващи задниците си с друго предназначение.