България намалява с 9 души на час

Според акад. Петър Иванов възрастните хора ще станат 90%
Обновена: 18 май 2015 16:25 | 18 май 2015 14:54,
154
България намалява с 9 души на час
Снимка: Булфото, ахрив

България намалява с между 70 – 80 хиляди души на година, което е 9 души на час или 220 на ден. Това заяви за "Фокус" акад. Петър Иванов, директор на Демографския институт към БАН.

"България не само намалява с най-бързи темпове в света като държава, тя намалява с 10.1 промила, които се получават от разликата между раждаемост и смъртност", обясни академикът.

Той добави, че според него населението на страната се стопява с ужасяващи темпове.

"По официални данни процентът на възрастни хора само за няколко десетилетия ще достигне безумното число 89.8%. Това означава, че възрастните ще са 90% от хората в България, а в някои райони като Враца дори повече", добави той.

Акад. Иванов подчерта, че в България новородените са драстично по-малко от тези в световен мащаб, а 55 000 от тях нямат за майчин език българския.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
16
 
24
 
! Отговори
Асоциален преди 8 години
По големи глупости не бех чел. Навсекъде е пълно с хора. Как така намаляваме? Погледни опашките, погледни задръстванията, погледни тълпите. Тоя чия поръчка изпълнява?
34
16
 
17
 
! Отговори
makedonec преди 8 години
Na Bulgaria i preci edna rabota toa e imeto treba da se prekrstete u makedonija stoto vie ste asimilirani makedonci pozzz
33
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 45 не разбра ли че тук се разиграва пропаганда.. Има и доста далечни братовчеди от БСП
32
20
 
25
 
! Отговори
tt преди 8 години
ЗАЩО НЕ СЕ САМОУБИЕ ТОЗИ АКАДЕМИК И ТОВА Е . ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЪСИПВАТЕ НАДЕЖДИТЕ НА ХОРАТА ,ЧЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА УМИРА . НЕ ВЯРВАЙТЕ НА НИЩО ОТ ТОЗИ САЙТ . ВСИЧКИ СА ПЛАТЕНИ ДРАСКАЧИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
31
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тази храна дет кучетата не я ядат с тез заплати с тез болници където ги има нашта я закриха бе ромите ако ги нямаше и турците в анадола ще се оправим веднага
30
7
 
48
 
! Отговори
край преди 8 години
Какви хора сте бе - пиша че българите имат най-хубавите деца. Дават ми палци долу. Ваще може и да са грозни ама на повечето българи децата са ни хубави.
29
3
 
40
 
! Отговори
край преди 8 години
липсата на пари не е оправдание да не се правят деца. По бедните раждат повече /това е правило навсякъде по света/. Замислете се за ценностите които се пропагандират последните 25г. Внушава се че е по-добре да имаш вещи отколкото деца. Колите, вградените кухни, пътуванията в чужбина и някакви измислени кариери спират жените ни да раждат.
28
3
 
26
 
! Отговори
дРом преди 8 години
Няма, ве, батей, ромито щи раждат на корем!
27
16
 
26
 
! Отговори
край преди 8 години
Почудих се дали не е добре да се изнеса от страна в която няма бъдеще. Бях в ринг мол на Окоровръсното. Инвеститорът е набил там около 100 млн. лв. Той преценил че има смисъл да инвестира тази сума в България аз съм се зачудил за мен дали има смисъл да оставам. Оставам.
26
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От родителите в квартала, тези които са се престрашили да имат дете, едно 80% категорично казват, че второ не могат/искат. За сметкат на това ром-ът не се спира
25
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма страшно, Желязков, Стоянович, Бареков и други летящи холандци работят усилено по въпроса с раждаемостта
24
6
 
57
 
! Отговори
до българите преди 8 години
Тази новина ме натъжава много силно !!! 500 години милионен поробител не можа да ни стопи.25 години шепа ***, продажни, предателски политици ни разкатаха фамилията ???Българи, моля събуждайте се, че вече стана май прекалено късно ....Ако не за нас поне за децата ни. Защо сме толкова оглупяли Господи ???
23
23
 
28
 
! Отговори
край преди 8 години
Не вярвайте на такива писания от разни "учени" Минете по южната дъга на околовръстното, вижще промишлената зона на Пловдив, вижте хотелите по морето. Инвестирани са милиарди лева от ай различни фирми България има бъдеще. Българите нямат друг дом освен България
22
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правете деца бе хора - кой ви е спрял?----------Ами например мен ме спират жените хахах :D ... съдба :)
21
19
 
24
 
! Отговори
ma4enik преди 8 години
Изключително добра новина. Даже прекрасна новина. То се знаеше,че толкова злоба ще удави собственното си тяло. Толкова злоба,толкова кражби, погроми,изселвания,смяна на имената,ограбване на труда на хората толкова лошотий 135 години. Не можеше да продължава още толкова,трябваше да има край.
20
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди да решите, че ще пишете някаква статия си проверете източниците. В БАН няма Демографски институт. В Бан има Институт За изследване на населението и човека!!! А този академик дори не в БАН а в БАНИ. Какви журналисти сте и кой им дава диплома за такива като в пет реда има толкова невярна информация.
19
7
 
32
 
! Отговори
край преди 8 години
Братя и сестри БЪЛГАРИ правете деца- приятно е и всъщност нищо по-добро не можете да направите. Ходих на първенство по футбол за деца от детските градини. По хубави деца от българските няма.
18
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според акад. Петър Иванов възрастните хора ще станат 90%----------И тогава ще се пенсионираме на 194 години.
17
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мозъка на хората здраво намалява.
16
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен7млн./70хил. е 100 години ...Ти пък как ги определи две и половина години?Не прибързвайте с оценките, защото така представяте и себе си.