Майката на битата Сияна – малтретирана в ареста?

Полицаите я заплашили, че ще й почернят живота
Обновена: 21 май 2015 15:35 | 21 май 2015 09:50,
34
Майката на битата Сияна – малтретирана в ареста?
Снимка: Нова тв

Майката, обвинена в жесток побой над дъщеричката си Сияна твърди, че е малтретирана в ареста. Това твърдят и новият й защитник – Мартин Пеев, и нейният приятел Ахмед Ахмедов.

Случаят потресе всички – малката Сияна бе на косъм от смъртта след жесток побой. Детето е с няколко счупени ребра, травми на далака и панкреаса.

Майката на Сияна - Любослава Любенова, е в следствения арест в Търговище, след като съдът й наложи мярка за неотклонение задържане под стража. Жената се е отказала от служебния защитник и на 18 май е упълномощила за свой адвокат Мартин Пеев. Според него тя е била малтретирана физически и психически по време на разпитите.

"Не ми предоставиха помещение да се видя с нея насаме, както е по закон и е редно. Бях въведен в помещението за свиждане и ми се наложи да говоря с нея през стъкло. На дясната й страна забелязах отпечатък от пръсти, предполагам дамски, понеже бяха тънки. Личеше разстоянието между пръстите, но понеже беше тъмно, не можах да реагирам на момента. Тя не можеше да говори. Питах я само: "Ти ли го направи? Длъжен съм да знам", а тя ми отговори: "Нищо не съм направила". В същото време на кокалчетата на пръстите й имаше пресни наранявания от съсиреци кръв", казва Мартин Пеев пред Нова телевизия.

Още по темата

Адвокатът разказва още, че поискал преглед от лекар, който му обяснил, че нараняванията са от охлузване в стената. Самата Любослава отговаряла неадекватно. Неин приятел пък твърди, че тя е била заплашвана от полицаите.

"Оперативните са й казали, тоест са я заплашили, че ще й почернят живота, че ще я хванат за краката и ще я хвърлят от прозореца", казва Ахмед Ахмедов, приятел на Любослава.

От полицията в града обясняват, че нито майката, нито служебният й защитник, са се жалвали от упражняване на натиск. Пеев пък твърди, че при задържането й, не е бил осигурен адвокат и тя е в ареста заради съмнително самопризнание.

Според обвинителния акт, Любослава е извършила побоя над детето си на 28 април, а животозастрашаващите травми са установени при операция на 2-ри май.

"Едно дете с тези травми може ли да оживее пет дни? В разпита й на обвиняем има едно изречение – аз се признавам за виновна и нищо друго. Тя даже казва: "Аз се признавам за виновна, но не мога да дам обяснения, защото в момента не се чувствам добре. Как може такъв човек да се признае за виновен?" В разпита е поискано от служебния защитник да бъде изготвена комплексна съдебно-психиатрична експертиза. Това е задължително условие, преди тя да бъде привлечена като обвиняема. – Направена ли е? – Не", обяснява адвокатът.

От районната прокуратура в Търговище обявиха, че не знаят за твърденията на адвокат Мартин Пеев. Въпреки това ще ги проверят. Наблюдаващият прокурор Валентин Василев съобщи още, че психиатричната експертиза на Любослава предстои да бъде направена до дни.

"Пита ли ви за детенцето като я виждате? – Да, всеки път, всеки път. Постоянно плаче, тъгува за нея", казва Ахмед Ахмедов.

Малката Сияна вече се чувства добре. Дни след изписването на детето от болницата, приемната му майка  сподели, че детето вече се храни само и търси компанията на другите деца, когато излизат навън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
zapoznayte se sus zakonite golemi sudii izkochihte vsichi
20
1
 
1
 
! Отговори
h преди 8 години
Така трябва за да разбере какво чуства и каква болка понася едно дете ,когато го удря възрастен. Аз личо бих и причинил,това което тя причини на дето си
19
4
 
4
 
! Отговори
Исмаил преди 8 години
Българска работа. Не знам какво е виновно собственото ти дете че си некадърник в живота..... Какво ли не се чете. Баща спал със синът си.Майка уби детето си. Баща свари и наряза детето си в Гърция.Баща уби цялото си семейство заради дългове......Ами те като Кочо Честеменски разбираш ли...
18
2
 
4
 
! Отговори
Случаен преди 8 години
Всеки е невинен до доказване на противното! Истината е някъде там! Колкото хора толкова мнения и никой не е свидетел, че тя е пребила детето. А не е ли възможно и тя да е жертва? Всеки знае себе си и воя живот. Жалко за невинното дете!
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко и е
16
3
 
0
 
! Отговори
Коректор преди 8 години
До Ле-ле...Аз ги преброих 8 :)
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А когато преби дете що не рева, ***? Значи когато става дума да бием дете-проблем няма, а после когато те хванат рев, малтретират ме.
14
1
 
9
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Да не стане като в оня виц, дето питали един ... ром - Бие ли днешната полиция? И той отговорил - Днешната не, обаче вчерашната в ареста ми скъсаха г*за от бой! :-)
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен адвокатът се е объркал и е видял отражения в стъклото пред обвиняемата, които е разтълкувал погрешно. :)
12
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАИСТИНА В МИЛИЦИЯТА БИЯТ И МАЛТРЕТИРАТ.ДАЖЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ!ФАКТ!ВСЕ ЕДНО ЧЕ Е ФАШИЗЪМ!
11
3
 
21
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Приятелят и Ахмед.??Вече всичко ми е ясно.
10
8
 
1
 
! Отговори
край преди 8 години
Па то майчето доста убаво - дайте го насам - аз ще го накажа. Заслужава от всичко по много.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Камери навсякъде в полицията и готово. Следственият арест, коридорите, стаите за разпит и т.н.Аман от такива случаи дето този каза едно другият друго и някой гушнал букета в полицията от само себе си.То тази може да е луда и да се е наранила сама... но защо в супермаркетите и по кръстовищата има камери, а в полицията не?!
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая бързо да наеме адвокат Марковски за защита. Той ще докаже следното: майката е действала при неизбежна самоотбрана срещу крошета и ритниците на бебето а и цялата случка всъщност е добре планирана инзенировка от страна на бебето. Бебето ще бъде осъден да плати 10 000 лв обещетения на майката.
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пардон...бащата е неизвестен. Ахмед е пастрока. Почти съм сигурен, че турците са пребили детето
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може и бабата Айше или бащата Ахмед да имат пръст тука. Имайки предвид "нашето недавно" в някои райони още са на вилаети и раята е смазвана. Да имаш българско дете вкъщи...не им е много добре май!
5
4
 
12
 
! Отговори
Ле-ле... преди 8 години
До 2Как може да направиш 6 грешки в едно изречение?!
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Адвокатите-татите-татите, те са виновни за все по-голямата наглост, безочие и самочувствие на престъпниците! Адвокатите влизат в корупционни връзки със съдии, прокурори, делят с тях парите, дадени им на ръка от престъпниците (тоест делят с тях откраднатото от престъпниците) и ги пускат на свобода!Цялата ни съдебна система заедно с адвокатите си делят плячката на престъпниците и това го знаят всички!!! Е, тогава кои са по-големите престъпници се пита в задачката?!?
3
2
 
37
 
! Отговори
Nick преди 8 години
Горката тя! Жива да я оплачеш. А като била детето, то не било малтретирано!
2
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срамот вместо дасе скрие в мише дупка тя била малтретирана , а детето колко бой е изяло от нея и то придружени с упераций