Двама нападнали Георги, познавал ги бегло

Убиецът може да е сниман, наесен ще има още 20 камери в Борисовата градина
Обновена: 4 юни 2015 07:09 | 4 юни 2015 07:07, Веселина Йорданова
74
Двама нападнали Георги, познавал ги бегло
Снимка: архив, БулФото

Убиецът на 16-годишния Георги може да е бил сниман от камери на кръстовището на бул. “Драган Цанков” и бул. “Евлоги Георгиев” , пише “24 часа”.

Големият пътникопоток на оживеното място обаче затруднява идентифицирането на заподозрени по кадрите. Според неофициална информация обаче на камерите не се вижда Георги, но по-детайлното преглеждане на записите тепърва предстои.

Още по темата
Двама са били нападателите на 16-годишния ученик, който беше убит в Борисовата градина, според работната версия на криминалистите. Единият от тях го е пробол в гърдите с нож.

Нападателите все още не са установени, въпреки че разследващите са разпитали стотици, за да установят какво се е случило на 2 юни малко преди да завият сирените в памет на Христо Ботев. Полицаите са изгледали часове записи от 7 видеокамери в района, като са изискали от общината дисковете от още 5 камери.

Окончателно отпада версията, че Георги е имал спор за момиче с ученик от Строителния техникум. Приятелката на убития деветокласник от Търговско-банковата гимназия и момчето от техникума също са били разпитани и са пуснати.

Гаджето на Георги, Лора, е подала сигнал на тел. 112, че приятелят ѝ е убит. Той успял да се свърже с нея след нападението, но малко по-късно починал.

Версията за грабеж също е отхвърлена, защото парите и документите му са открити у него, както и мобилният му телефон. Проверяват се всички контакти на Георги както от телефона, така и в социалните мрежи.

Най-вероятно Георги е станал жертва на инцидентно нападение при спречкване с друга компания. Това потвърди и вътрешният министър Румяна Бъчварова: “Остава хипотезата за конфликт с футболни привърженици, но тепърва ще се изясняват причините”.

Според криминалисти Георги все пак се е познавал с нападателите си, макар и бегло.

Били са привърженици на различни футболни отбори. Съученици на момчето са разказали за съмнителни младежи с маски в района, а двама от тях били близнаци.

В деня след престъплението продължиха следствените действия около мястото, където беше открит трупът на момчето.

Близки приятели и съученици на Георги Игнатов също участваха в тях, но бяха пуснати час по-късно. След това младежите се събраха в парка, за да почетат паметта на приятеля си. Те вече са били разпитвани по случая и са предупредени да не разпространяват информация.

Полицаи продължиха да търсят следи от убиеца по алеята до бившия стадион “Юнак”, откъдето се предполага, че се е оттеглил след престъплението.

Още 20 камери ще бъдат поставени в Борисовата градина в София. Разширението на системата за видеонаблюдение в парка беше предвидено от общинската дирекция по сигурността преди жестокото убийство на 16-годишния Георги Игнатов, а на последното си заседание - миналата седмица, Столичният общински съвет гласува средства за поставяне на камери на обществени места.

“В момента в Борисовата градина има над 30 камери. Ще разширим системата за видеонаблюдение, за да обхванем районите около Братската могила, тенискортовете, “Маймунарника” и към бул. “Драган Цанков”. Точната бройка на камерите, които ще бъдат поставени, ще е ясна, след като се направи обследване”, обясни шефът на общинската дирекция по сигурността Красимир Димитров.

Очаква се новите камери да заработят наесен.

След убийството на студентката Яна Кръстева в парка през 2011 г. общината подмени осветлението в градината и изгради ново на местата, на които не е имало. Поставени бяха 396 стълба и осветителни тела. Тогава бяха монтирани и над 30-те камери. За сигурността в парка следят и два патрула на Общинска полиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
гларус преди 8 години
До Анонимен 14 Такова престъпление с технологиите в днешно време се разкрива за часове, ако знаеш какво да направиш, дори без да гледаш записите от камерите, ако не знаеш какво да направищ, изобщо няма смисъл да ти обяснявам...
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Napalnihme se s baganci oche iskat da ni natresat zaradi lizaneto na BB i sie a skapvat MVR v Burdas ima samo 1degurna za celua grag tova e reforma za tah policaite poluchavat po 10 st za chas..neka podkrepim protesta im za da gi ima i ne barzaite da pluete zachoto tochno BB ne iska silna policia za da dargi calata vlast v racete si i da se dup...i na USA
32
0
 
4
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Стремежа за пари и материални блага ,както и постоянния стрес на който сме подложени промени хората до степен ,че човешкият живот няма никаква стойност !! На къде вървим ?
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
София е пълна с бежанци, които никой не знае какво правят, но май и никой не се интересува от това. В Барселона видях полицаи навсякъде. На колела, на мотори,пеша, обикалят и във всеки един момент са готови да съдействат и реагират.Представих си ги нашите полицаи,разликата е огромна и не в полза на нашите.
30
6
 
1
 
! Отговори
vra4ka преди 8 години
mom4eto e namu6kano ot mom4e koeto e hodelo s momi4eto ot revnost s nego e imalo mom4e i momi4e momi4eto e pi6tqlo nali go 4uli ubieca e bil podgotven debnel momenta
29
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При положение, че приятелите на момчето казаха сума ти пъти, че той не ходил на мачове, медиите и полицията продължават да повтарят, че са го убили футболни фенове... Май се опитват да злепоставят единствената организирана група, останала в България...
28
2
 
30
 
! Отговори
1234 преди 8 години
Има голяма вероятност убииците да са "бежанци "от Гана,Конго,Судан ,Афганистан или просто някои от наШти " българи" тези на помощи които са ,и покрай събитията в Гърмен не се казва истината да не нарастне напрежението....
27
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама стига с тези камери! Камерите не предотвратяват убийства! Не може да има камера на всяка пейка, на всяка алея, на всеки ъгъл! Не може и не трябва! Щом някой е толкова *** да убие човек в 12:00 на обяд на 100 метра от метростанция, нима една кемера ще го спре! Проблемът не е в държавата, полицията или камерите! Проблемът е в семействата и в това, че всички родители разичтат държавата и обществото да им възпитават децата, докато те си пият ракията или гледат сериала...
26
3
 
34
 
! Отговори
пешо преди 8 години
Да признаем : Полицията ни е некадърна. Тя не може да разкрива убийци и престъпници.Разкриването на убийците в случая за една държава от ЕС нямаше да е проблем. Никакъв проблем!
25
2
 
6
 
! Отговори
Vechniq prehod преди 8 години
Kato shte slagate oshte kameri sled porednoto ubiistvo v toq park , vzemete slojete i po nqkoq i druga lampa , nie bqhme durjava , koqto iznasqshe tok za drugi strani ,a ulicite ni tunat v mrak ...vupreki che kakto se vijda i dnevnata svetlina ne e prechka za otkurmenite s prostotiq , beznakazanost i nasilie leketa futbolni huligani ili ne , koito si se razhojdat s maski po parkovte i nojove dulgi godini veche , a policiata ne hae, samo deto e slojilo maska trqbva da mu se stroshat kokalite !
24
0
 
7
 
! Отговори
+ преди 8 години
Shto otrezahte glavata na hilesahtiq se sledovatel ?
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как са разбрали, че е имало близнаци като са били с маски?
22
1
 
10
 
! Отговори
f15 преди 8 години
До родната не знаеща полция какво да каже: НАТИСНЕТЕ ШАВРАНТИТО ДОСТА НЕЩА ЩЕ ВИ ИЗПЕЕ !!
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
imam chustvoto che ili ni zablujdavat tyk v saita ili policiata e nekompetetna,za da ragnesh nikoi triabva da znaesh kade moje i s edin udar moje dva tri zavisi dali izkash da go ybiesh ili samo naranish .neshto versiite ne se vrazvat.
20
0
 
68
 
! Отговори
Асдфгх преди 8 години
Приятелите на момчето обясняват за n-ти път, че не е ходил на мачове и т.н, обаче всички твърдо и упорито държат на тази версия с "футболни фенове" по някаква причина... Желая с цялото си сърце да намерят виновниците и да ги шибнат доживот в затвора!!!!
19
5
 
29
 
! Отговори
tctcc преди 8 години
Аааа сетиха вече кога да слагат камерите,как не се научиха тези ***,все чакат нещо да се случи и тогава да действат
18
1
 
18
 
! Отговори
до 28 преди 8 години
По-зле са даже. Навремето изпита по-литература в Симеоново хич не беше лек, но преди няколко години броят на издържалите го беше минимален и останаха доста незаети места за курсанти. Намериха разрешение на проблема, като спряха да викат преподаватели от СУ да съставят темите и да проверяват работите на кандидатите. Сега викат преподаватели от други места и проблеми с изпита няма!
17
0
 
32
 
! Отговори
Дани преди 8 години
Дано намерят извършителя и го накажат подобаващо! Един *** и невъзпитан в елементарни човешки ценности млад човек белязва цяло семейство с тази трагедия, който не е изпитал загубата на млад човек, не знае как ти преобръща живота изцяло това нещо, най-голямата загуба е смърта на млад човек или дете! Родителите трябва да възпитават децата си старателно, защото намерят ли го този *** и неговото семейство ще страда!
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В борбата с престъпността няма келепир. Не можеш да назначиш твоя близка фирма да бори престъпността, няма отчисления за партийната каса, няма рязане на лентички, няма пиар. Затова София извършва инвестиции в строежи, а не в борбата с престъпността. Затова се слагат камери, вместо полицаи за поръчката на камерите и подръжката им все ще изпадне някой лев.
15
4
 
37
 
! Отговори
ДО ПОНАДОЛО преди 8 години
ами питаш как знаят че са близнаци като са били с маски? елементарно Уотсан маските са били еднакви и затова са си помислили че са близнаци..