Църквата: Хомосексуалността вреди на личността!

Светият синод с открито писмо до общината срещу гей парада
25 юни 2015 19:50,
170
Църквата: Хомосексуалността вреди на личността!
Снимка: архив, Булфото

"Хомосексуалността е противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото и нанася пагубни последици както върху физическото и психическото състояние на хората, така и върху духовното".

Това посочват в своя позиция по повод организирания на 27 юни гей-парад от Светият синод, като припомнят, че принципната позиция на Църквата по повод тези прояви остава през годините непроменена.

Още по темата

"Водена от разбирането, че Бог е дарил човека с лична воля и свобода сам да избира доброто, Църквата зачита частния живот и свободния избор на човека, като припомня думите от Свещеното писание, че трябва да се ръководим в своите решения и действия от принципа: "Всичко ми е позволено, ала не всичко е полезно", допълват от Синода.

Православната църква решително осъжда и всяка пропаганда на хомосексуализма и се противопоставя на опитите да се наложат греховните прояви като "норма", като повод за гордост и пример за подражание.

Светият Синод допълва, че подкрепя и откритото писмо до кмета  Йорданка Фандъкова от български общественици, интелектуалци и журналисти по повод провеждането на поредния гей парад в българската столица и призовава общинските власти да се "вслушат в разумните и напълно основателни аргументи срещу провеждането на подобна публична демонстрация на хомосексуалната идентичност и претенции за особени привилегии за определени групи граждани".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
толкова тесноскроени хора в България..наистина е жалко, да казвате на други хора как д си живеят живота тцтц за това само *** и *** останаха там..и НЕ, не съм гей, женен съм, но някой да казва на друг какъв е и как да си живее живота, за мен е тотален фанатик на тема "те що са по-щастливи от мен мизерника" или нещо такова ;)
61
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ауууу баба гуууси
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Световен прецидент. Най- големият парадокс. *** не могат да раждат ,а стават све по- вече и повече. Елита , политическия и финансов , да не говарил за лордове , културни среди, са се ***, искам да кажа по европески Г Е й О В Е. За това и Гърция няма да фалира. Не приемам похвали за пророк.
59
2
 
14
 
! Отговори
министерски сьвет преди 8 години
Парада ще бьде тьржествено приет от Боби и Цеци....
58
20
 
6
 
! Отговори
буТони преди 8 години
И в църквaтa се е нaпълнило с прости фенове нa Болен, нямa спaсение зa тaя държaвa, ей!!
57
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рекламирането на хомосексуализма и всякакви други извратености се прави с цел да се деморализира младежта и човечеството, а също и да се намалява раждаемостта.
56
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По голяма перачница на пари от църквата няма. Осъзнайте го и после ми говорете за морал.
55
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да се отрече обаче че дойде най-после времето на гейове. Така де, нали сме в Еврогейския съюз. На децата се показват същества като Кончита Вурст и им се дават за пример.Едно време тези паразите щяха да копат камъни в Белене, а сега си развяват разшлкяаните *** по Жълтите павета и никой не му прави впчеталение.Това е тотална деградация на нацията, но да не забравяме, че рибата се вмирисва от главата. Погледнете какви *** ни управляват и мозайката се подрежда.
54
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парад ...... или Гей оргия ...???
53
13
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
До АнонименКаква логика очакваш от пишещите тука. То или ще е "*** съюз", или "Господ да пази Русия", друго не се пише.
52
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е след като 90% от политиците са надупени гейове, именно гейовете да са на почит. Кой му пука за църквата. Важни са пиричките от Дедо Шорош за развращаване и деградация на нацията.
51
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 70Подигравките и съответно травмите, за които говориш не идват от гейове, а от останалата среда. Съответно по пътя на логиката лошите не са хомосексуалистите, а другите.
50
12
 
3
 
! Отговори
Сергей преди 8 години
Ами да оставим на медицината този въпрос. Иначе Ролексите в холдинга БПЦ не са цвете за мирисане с толкова много меки китки!!!?!?! Сатанизирани Руснаци ги управляват. Те не знаят какво продават и купуват.
49
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обратните, са хора с увредени мозъци, а всичко друго е лъжа и измама. Това, са психично болни същества, доказано. Всички желания, действия и емоции идват от мозъка на човека, а когато този мозък не функционира правилно се получава обратно същество.
48
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ МИ ЦАКАЙ МИНУС ГЕЙЧЕ ЧЕ ТАКЪВ КВАДРАТЕН С КОТЕШКА ГЛАВА ЩЕ ТИ ОТПЕРА ЧЕ ЩЕ ПОДСКАЧАШ КАТО МАЙМУНКА. ИЛИ ЩЕ КАЖЕШ ДЕ ТОЯ КЪСМЕТ ДЕ?
47
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е ТЕЗИ ПОПОВЕ НАЙ НАКРАЯТ СЕ СЪБУДИХА ОТ 25 ГОДИШНИЯТ СИ СЪН. АНАТЕМОСАЙТЕ ГИ КАКВО ИМ ПИШЕТЕ ПИСМО. ДА НЕ СТЕ ЛЮБОВНИЦИ СЪС ТАЗИ САМОКОВКАТА ЧЕ И ПИСМА СИ ПИШЕТЕ!?
46
3
 
2
 
! Отговори
desi преди 8 години
Taka... ne podkrepqm gei paradite, no tochno bpc byka ot obratni, a katolicheskata ot pedofili. Ne me interesuwa koi kogo e.e, no ne e nujno da boqt baraban I da mi ho nawirat v ochite. Inache kato jena ne nih bila shtastliwa s nqkoi jencho do sebe si, koito siisli za penisi, dokato se opita da ozwadi swoq. Mersi!
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
m.vbox7/play:mc3a1296fa
44
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно пък от попове да слушам проповеди как нещо вреди ... аре стига толкова. Ояли се, потънали в разврат и лъжа и дават акъл какво вреди и какво не. Даже и данъци не плащат. За троянския манастир да спомена ли? А за слабостта на някои "отци" към малки момченца?
43
7
 
5
 
! Отговори
Тончик преди 8 години
Колко сте сладки всички коментиращи!Искам да ме напляскате *)А после и аз вас, их-их-их *)