От кетъринга замърсили храната в забавачката в Кичево

БАБХ: В пробите е окрита салмонела
26 юни 2015 16:15, Анисия Иванова
2
От кетъринга замърсили храната в забавачката в Кичево
Снимка: архив Булфото

Служител на фирмата за кетъринг е замърсил със салмонела храната в детската градина във варненското село Кичево. Това показват лабораторните изследвания на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Регионалната здравна инспекция във Варна.

Пробите бяха взети от храната, кухненското оборудване и от персонала на детската градина в село Кичево и фирмата за кетъринг, съобщиха от БАБХ.

Още по темата

В края на миналата седмица 7 деца от детското заведение проявиха симптоми на хранително натравяне.

Лабораторните изследвания показват, че източник на заразата не е храната, а заразоносителството е от персонала на фирмата, която е изхранвала детското заведение.

"Служителят е отстранен от работа, за да му бъде извършено лечение, след което той ще бъде възстановен на работа“, каза д-р Камен Николов, началник-отдел в Българска агенция по безопасност на храните.

Той увери, че кухните са проверени и храните, с които заразените работници са имали контакт, са бракувани и ще бъдат унищожени.

Заради зачестилите случаи на салмонелоза в града през последните месеци действа Кризисен щаб от експерти към Българска агенция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция в град Варна.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари