Родната полиция: Шамари, шутове и реплики "Пръдло!"

Брутални кадри с полицейско насилие
Обновена: 7 юли 2015 14:16 | 7 юли 2015 09:30,
435
Родната полиция: Шамари, шутове и реплики "Пръдло!"
Снимка: Кадър "Господари на ефира"

Полицейски произвол, бруталност и абсолютно недопустимо поведение. Такива кадри излъчи Нова телевизия в предаването "Господари на ефира". В скандалното видео полицейски служители нападат момче и момиче. Обвинението им – младежите са пийнали.

Действието се развива в центъра на столицата, а улицата е "13-и март". Часът е два след полунощ, а записът е направен от терасата на жилищна кооперация. Първоначалната проверка започва кротко. Думите на униформените и двойката младежи не се чуват ясно. Полицаите искат личните им документи. Разговорът продължава тихо и не става ясно дали младата двойка представя исканите лични карти.

В един момент, предизвикан или не, единият полицай хваща грубо момчето за рамото, а младежът се отдръпва рязко. За отдръпването си получава мощен шамар от същия "пазител на реда". Напрежението се изостря. Единият от полицаите и момичето започват да си разменят обидни реплики, но словесната тирада е започната от униформения.

"Пръдло!", изкрещява служителят на реда. "Стига, че ще те наритам!", прозвучава и първата заплаха към девойката. А действията не закъсняват - няколко полицаи нападат беззащитното момиче и го повалят на земята. Единия рита падналата девойка. Следва блъскане в патрулката и закопчаване с белезници. Момичето започва да ридае, за което получава втори ритник.

Тъй като единият служител дълго не може да закопчае белезниците на момичето, въпреки че то не се съпротивлява, със сила е повалено на земята, където е брутално натиснато от двамата мъже, които сякаш разиграват арест на дълго издирван престъпник. Момчето започва да се моли да оставят приятелката му, но без успех. Въпреки молбите му и припомнянето, че е момиче, униформените без капка жал продължават да блъскат и удрят младата жена, чиито вещи вече са разпилени по земята.

Независимо, че част от ударната патрулна група седи безучастно и държи задържания младеж, униформените викат още един екип за подкрепление. Докато полицаите вкарват момичето в колата, момчето получава профилактично още един удар с юмрук в гърдите, въпреки, че не оказва абсолютно никаква съпротива.

Видеото спира, тъй като патрулите тръгват, явно към районно управление. "Престъпниците" са заловени. Работата е свършена. А какво се е случило в ареста и дали боят е продължил и там, вече при закрити врата, само задържаните могат да кажат. 

Скандалните кадри вижте тук!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За полицаи да бие пинал млад индивид от човешки вид виреят в българия предимно
204
0
 
8
 
! Отговори
Екзорсист до 280 преди 8 години
До 280Честно, не схванах какво искаш да ми кажеш, а и подозирам, че си чел коментара ми между редовете.Ставаш за полицай...Не четеш, раздаваш кубинки и не хващам логика в мислите ти.
203
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз невиждам никакво осноавние младежите да бъдат въобще задържани, камо ли да бъдат тръшкани ритани и т.н., ясно се чува че първите, които отправят обидни реплики напълно неосноавтелно са полицаите и се чудя на ***, които защитаавт действията на тия заптиета
202
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До закон и ред(бг)човеко разумен моля те вземи дрегер и провери дали тези които ни "пазят" не са леко пийнали. Пиши след като те изпишат.
201
2
 
7
 
! Отговори
Ц.Д. преди 8 години
Анфета е дал силици на младежите,а комплексите -на полицаите.....Нищо изненадващо и ново !Това ,за съжаление,е реалната действителност в Бг .И едните,и другите се мислят ,че те палят слънцето сутрин !!И ето резултата....
200
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 279Полицаите не са превъзпитатели. Има си закони има си и начини. Щеше ли да говориш така ако дъщеря ти си беше пийнала и я бяха "превъзпитали" с бой ? Това не е тяхната работа. Те бият, защото имат власт и избиват комплекси.
199
20
 
6
 
! Отговори
до екзорсиста преди 8 години
А не, не! След като държавата е гласувала доверие на някой облякла го е в униформа дала му е значка, оръжие и право да въвежда ред в хаоса! Той този човек( полицай) няма на тебе и на тези като тебе какво да ви доказва! И няма къде да идете да не го уважавате. Алтернативата ви е кубинка м/ у зъбките.
198
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kato gi biqt policaite shto gi biqt, kato ne gi biqt shto ne gi biqt . nqma ugoda. A takiva bezdelnici piqni po ulicite vikat , kreshtq po cqla nosht, ama nqma koi da gi natupa qko. Da si sedqt vkashti drugia pat.
197
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите не бяха застрашени по никакъв начин. Нека не забравяме, че това са младежи и то подпийнали, а не закоравели престъпници. Правилния начин за реакция, беше да ги закопчеят, да ги приберат и да викнат родителите им. Агресията и боя определено не беше решение.
196
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I kakvo da gi sajalqvam li?Kakvo pravqt v rabotnata sedmica po nikoe vreme po ulicite? Ei takiva bezdelnici ima mnogo, nito rabotqt, nito uchat. A kolko sa gadjeta i tova moje da e sporno - bez dukumenti za samolichnost.Za da reagirat policaite taka im kazala neshto na krivo. Predizvikala gi e. Ps a po-gnusno neshto ot piqna jena nqma. Da vzimat pouka ot slucjhkata.
195
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите за 45 години управление по време на руската окупация съсипаха България, докараха народа до просешка тояга, хората са озверели, затова стават такива неща.
194
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е така гонят престъпници нашите полицаи, затова искат и да се пенсионират на 45 години, затова им плащате осигуровките, затова им плащате и по 20 брутни заплатиНЕЩАСТНИЦИ, че и подкрепление викат
193
32
 
13
 
! Отговори
закон и ред(бг) преди 8 години
Затади две пияни *** ще разследват полицаи! Бг няма никога да се оправи! Да не сте звъннали повече на 112 когато ей такива екземпляри поркат под прозорците ви до зори след , като сте блъскали цял ден! Обадете се на господари да ви ги махнат те! И не питайте къде е полицията! Варди се да не влезе при господарите...
192
2
 
27
 
! Отговори
Екзорсист преди 8 години
ДетеРодната полиция ни пази.....1. Уважение към униформените се изгражда, не се получава даром.2. Не всеки, който е решил да се почерпи е престъпник или наркоман, и заслужава подобно отношение...3. Полицаите в някои уж "демократични" страни са далеч по-брутални от нашите, така че тези младежи до голяма степен са късметлии...Съгласен съм, че трябва твърда ръка и респект, но 5 човека да усмиряват силово двама младежи, че и подкрепление да викат, това е смешно... После искат уважение?!?
191
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки път като ви спре полиция / кат имате право да снимате всичко на видео Вадите телефона и снимате , заради своята сигурност В закона за мвр е записано чл. 4 че полицаите осъществяват дейността си в условия на публичност Тяхната работа е явна и не може полицай да ви забранява да го снимате на общ. място
190
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия младежи все пак имат късмет, че някой е заснел случката, иначе кой знае колко такива случай има, които не са заснети и респективно не са получили гласност.Просто такава ни е полицията, и докато ние не решим да приложим Грузинския вариант със 100% подмяна на личния състав нещата няма да си дойдат на мястото
189
1
 
3
 
! Отговори
До Георги преди 8 години
Приятелю,призовавам те да пишеш на кирилица и спазвай елементарна пунктоация,за да разбирам ясно дарсловото ти.
188
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А някой защо не се запита след като това е снимано преди година ,защо излиза сега на бял свят???Не е ли избран точно момента за да се настройва обществото едни срещу други .Ако някой бе пострадал от това скалъпено видео до сега сто пъти да си бе извадил медицинско и да ги съди !НОООО до вчера тишина ,и след като едни синдикати искат оставката на една некадърница министърка -им се отговаря със старите изпитани методи които ГЕРБ научиха от БСП.За това и никога няма да сме единна нация като гърците
187
8
 
22
 
! Отговори
Fan преди 8 години
Поведението на милиционерите е жалко! Вижда се че са смели само срещу деца и жени!Но, поведението на тийн-овете е също жалко - пияни, не изпълняват полицейско разпореждане...нека си помислим за миг ако беше САЩ (новият ни брат и пътеводна светлина) какво щеше да се случи?
186
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еничарите падат толкова ниско,че пет човека скачат на жена!Да,ако бяхме нормална държава и народ тия до 3 дни щяха да бъдат уволнени или линчувани,но тук сме безбожни страхливци и ще ни *** депутати,,мутри,милиционери и други пръдльовци...