КЗП затворила 25 кръчми по морето от началото на юни

Извършените са над 1300 проверки, при 130 са открити нарушения
Обновена: 8 юли 2015 15:19 | 8 юли 2015 15:00, Анисия Иванова
2
КЗП затворила 25 кръчми по морето от началото на юни
Снимка: Bulgaria On Air

От началото на юни са констатирани около 130 нарушения, които касаят категоризацията на заведенията по морето, а общият брой на извършените проверки е над 1300. При 25 случая напълно липсва категоризация и спрямо тях са предприети мерки за затваряне. Това каза в ефира на телевизия Bulgaria On Air Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите (КЗП).

Той обясни, че основните им акценти в кампанията лято 2015 г. ще са именно проверките в местата за настаняване и заведенията за хранене - дали са категоризирани от гледна точка на закона и дали отговарят на заявената категория.

Поставяме акцент и върху заведенията с нощен режим на работа, както и хотелите, които предлагат услугата ол инклузив, допълни Маргаритов. Ще се проверяват предлаганите спиртни напитки. От тях се вземат проби и се дават в специализирани лаборатории, за да се провери качеството.

Друг проблем, който е констатиран през тази година и ще продължи да се следи е, че липсват условия за достъп на хора с увреждания до туристическия продукт.

Хотелиерите са длъжни да осигурят рампи за тях, около 10% в проверените случаи има такова нарушение, обобщи  Маргаритов.

В големите курорти през целия сезон ще функционират приемните на КЗК и гражданите могат да подадат жалби, ако има нередности. На другите места ще комисията ще има мобилни приемни, допълни още председателя на КЗП.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
25 от хиляди нарушаващи закон и правила по всякакъв възможен начин.Механа със звучното и модерно име Меринджей в Младост 2 от месеци тормози живущите в блоковете около нея с пускането на кръчмарска музика със сила като за концерт на Лепа Брена на стадион Васил Левски, но проверките явно не констатират никакви нарушения. Извършват ги сигурно,когато механата е затворена. А жалбите на живущите наоколо потъват в някое шкафче в общината.
1
1
 
4
 
! Отговори
БАБХ преди 8 години
Затворили ги за половин ден и после пак ги отворили.