51 наши бойци на учение на НАТО в Украйна

В игрите ще участват военни от още 14 страни
56
51 наши бойци на учение на НАТО в Украйна
Преди дни край Варна се състоя военноморско учение. Снимка: БулФото

51 български военни с пълно бойно снаряжение ще заминат за Украйна за учения на НАТО, съобщават от Министерството на отбраната за "Труд".

Още по темата
Ученията SABER GUARDIAN 2015 и RAPID TRIDENT 2015 ще се проведат от 17 юли до 2 август 2015 г. в района на Международния център за мироподдържащи операции (МЦМО) Яворив, Украйна.

В игрите ще участват военни от Белгия, Канада, Германия, Грузия, Латвия, Литва, Молдова, Норвегия, Полша, Румъния, Украйна, Испания, Великобритания и САЩ.

Със заповед на министъра на отбраната за старши национален офицер за двете учения е назначен подп. Иван Иванов - главен експерт в отдел „Операции“ в Щаба на Сухопътните войски.

RAPID TRIDENT 2015 е полево учение с реални действия. То е планирано от Командването на силите на САЩ в Европа и ръководено от Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа и Украинските въоръжени сили.

Учението способства за повишаване на регионалната стабилност и сигурност и подобряване на взаимодействието в областта на сигурността между САЩ, Украйна и другите страни партньори, участващи в учението.

SABER GUARDIAN 2015 е командно-щабно учение. То се провежда за трети път на ротационен принцип. Домакин на учението са били Румъния (2013) и България (2014), а през 2016 г. е планирано да се проведе отново в Румъния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Учението способства за повишаване на регионалната стабилност и сигурност и подобряване на..":) :) :)ше предобрат май!
17
1
 
21
 
! Отговори
защо? преди 8 години
След като тези наши 51 бойци на учението на Нато в Украйна са толкова храбри, защо не ги изпратят в Ирак и Сирия, да се бият срещу Ислямската Държава?
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 16Ние бяхме на казарма -2 години. На такава пародия като на снимката не сме били!
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези цялата ни армия са пратили. Двата ни танка и единия самолет няма ли да прагяг?
14
2
 
15
 
! Отговори
колко? преди 8 години
Колко украински дечица могат да убият 51 наши бойци на учение на Нато в Украйна?
13
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно на 'бързия тригъзец ' ще ги учат ли на бързо бягане от руснаци?
12
1
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
11, тяхната полева и лека е "Браунинг" странното и изискване е ,че трябва да стреля на дълги редове защото на къси откоси засича.Те и това се пропуска като факт.Но си го имат на въоръжение.Другото ,което е че НАТО-вския начин за водене на бой е на принципа "огнена завеса и всичко леш".Докато нашия, според мене е по-удачен а именно: с минимално количество боеприпаси,максимални поражения.Дълга и широка е.Плевньо едва ли е чувал за такива неща!Но те такива ни управляват.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 18 юли очаквам внезапна президентска проверка на силите на Далекоизточния военен окръг на Русия с прехвърляне на 8 хиляди километра в западно направление. Може и игри на силите за бързо реагиране на ОДКБ.
10
1
 
28
 
! Отговори
Той е преди 8 години
Що са дали тая снимка на картечница Калашников? Това, хич не е по натовски,руско оръжие не бива да се допуска,даже и на снимка,къде си е по-почетно,да се накиприм с М16?Нищо,че са калпави, важното е да правим густо на брадърите-геймериканци!Впрочем, колко гейове ще има на това учение, колко им е квотата тая година?
9
0
 
24
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Като бивш "мерач ПК" какво забелязвам.Нежния кадрови си е постлал едно едничко да му не ръби и второ платнище, да са не цапа.Стреля с халостни защото е с муфа"огнепрекривател" отпред.Абсолютно неправилно захващане с лявата ръка на приклада.Мнението ми е ,че този не може да води битка и 10 мин.Камо ли 10 месеца в лишения и сложна огнева обстановка!!!
8
1
 
30
 
! Отговори
Наш конвой преди 8 години
А Груз 200 ще има много.... Според Женевските конвенции е забранено да си провежда учение тренировка или други подобни неща на територията на държава в която се води война.... Не знам но това е предпоставка за Пълномащабна война... С няколко фронта.... Искаш война получаваш война.... За мир ще видим по късно
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Игри, игри, ама да не стане играчка - плачка с тези стрелби на поражение край Мукачево. Или точно заради тях са "игрите"?
6
1
 
25
 
! Отговори
Игра преди 8 години
За българските участващи това наистина е игра. Нито имат "такъми" като хората, нито имат способности, за желание и дума не може да става. Отиват да си поиграят на войници и ще се върнат.Дано не се налага тази същата армия да ни пази..., че ще я вапцаме.
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На някой много му се иска европа да бъде изтрита от картата на света.
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво прави НАТО в Украйна?. Тя не е в този съюз.
3
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това означава, че в момента в България няма армия. Цялата ни войска е в Украйна.
2
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И наричате това "игри"? Боже, какъв цинизъм!
1
0
 
29
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Гърците що не сте ги включили?!