10 000 лева глоба на "Гъливер травъл"

Туроператорът организира кошмарна екскурзия в Испания
21 юли 2015 18:08,
6
10 000 лева глоба на "Гъливер травъл"
Снимка: Булфото, ахрив

КЗП наложи глоба от 10 000 лева на "Гъливер травъл", туроператорът, който организира кошмарната екскурзия на българските ученици в Испания.

"Установени са нарушения. Те са свързани с липса на важна информация в преддоговорните отношения, които двете страни са имали по повод тази екскурзия, както и със станалото вече известно несъответствие на това, което е поето като ангажимент от страна на туроператора и случилото се на място в хода на екскурзията", каза председателят на КЗП Димитър Маргаритов по БНР. Той допълни, че това е максималната възможна санкция в този случай.

Още по темата

Маргаритов посочи, че от гледна точка на Комисията "не по-малко важно беше и обстоятелството, че ние успяхме да се намесим, след като стана ясно, че има някакъв проблем по този случай, и с активното си присъствие в дните, през които трябваше да се организира и осигури безпрепятственото завръщане на децата обратно в България, смятам, че бяхме доста полезни, за да бъдат осигурени резервации на нощувките, всичко да е наред с транспорта, родителите да са спокойни и да се стигне до тази положителна развръзка".

Туроператорът изостави група от 31 български ученици в Испания. Родителите на децата разбрали, че фирмата не е платила нощувките на хотела, въпреки че цялата сума е платена още преди месеци. Децата бяха от Националната финансово-стопанска гимназия в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
10к ... нямам думи - то само билетите на 45 души струват повече пари...
3
0
 
3
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
от фирмата ще обжялват и ще падне делото
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма да се очудя ако се окаже, че шефът им е беге турчин далавераджия.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е първата глоба за тази фирма!!!ония пак ша обжалват и нищо!!!!!!ВСИЧКО Е ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА ДА СА СПОКОЙНИ ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА КЛИКА!