25 военни охраняват границите от днес

Те ще патрулират съвместно с "Гранична полиция"
39
25 военни охраняват границите от днес
Снимка: БТА, архив

От днес 25 военнослужещи и техника ще участват в охраната по границите на България. Те ще бъдат разположени на ГКПП "Гюешево", "Станке Лисичково", "Златарево" и "Кулата", с цел подпомагане на дейността на "Гранична полиция", обясни полк. Николай Караиванов, заместник-директор на Дирекция "Операции и подготовка" в МВР.

Още по темата

Армията няма да изпълнява самостоятелна задача. Всички ще бъдат съвместни с "Гранична полиция", подчерта Караиванов пред БНР.

Ангажиментът на патрулите по границата ще е само охранителен, а бронираната техника, която ще бъде разположена, ще е единствено с цел повишаване на сигурността.

Полк. Караиванов не се ангажира със срок на присъствие на военни по границите ни и допълни, че то е съгласувано с всички страни. Готови сме да бъдем там до решаване на проблемите, обясни той.

Финансовите средства, които ще бъдат използвани, ще са за сметка на бойната подготовка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такава ограда Унгария построи за 2 дни с боядисани и циментирани колци, като временна.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Велик е нашия войник !
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са НАТОвски войници ако некои ги барне и се задеиства чл.5 и идват Рамбо и ми 6 на кралицата !
23
0
 
4
 
! Отговори
идеалист преди 8 години
Не се бойте. Никой даже не иска да мине през нашата ***.Да живее ГЕРБ и великия Буда!
22
0
 
6
 
! Отговори
патриот преди 8 години
Това някаква лоша шега ли е или са забравили 3- те нули? Май че ще трябва ние сами да се справим, всички мъже между 18-50 доброволци на границата с Македония и Сърбия. Не трябва да се допуска нито един от тези *** в Б-я!След като нямаме силно правителство ще се наложи да вземем нещата в наши ръце и да защитим не само територията си но и бъдещето на нашите деца!
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей,то много войска,много нещо!Ще си скубем косите ние,ама нейсе.
20
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЛИ РИВАХТЕ , ЧЕ СА ВИ ЗАПУСТЕЛИ СЕЛАТА ,БЕ....??!!!НАСТАНЕТЕ ГИ ТАМ , ТИЯ БЕЖАНЦИ...!!!!....ИЛИ ИСКАТЕ ДА ВИ ДОКАРАТ ДРУГИ .... СПЕЦИАЛНО ОТ РИМ И ПАРИЖ ..ЛИ...??!!
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Писаха че ислямския джихад в Сирия имат 2800 заложнички момичета от 5 до 25 годишна възраст които обслужват сексуалните желания на мюсюлманските ***, Че то много хубава религия това исляма !! Те затова родените в Европа мюсюлмане тичат към Сирия и Ирак
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Два камиона и 25 военни . Е това е ! Ще ни пазят ли или както каза вътрешния министър : Ловим ги и ги регистрираме , че да се знае , да не ходят при други от ЕС . Ако има терористи да не ходят при Меркел !
17
0
 
22
 
! Отговори
Трончо преди 8 години
Че тя и Израелската армия ще ни завиди. 25 човека пазят 800 километра граница. Направо влизаме в книгата на Гинес.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А имат ли право да стрелят по нарушителите поне от кръста надоло ? Защото в противен случай не им остава друго освен да носят фотоапаратчета и да снимат преминаващите имигранти
15
0
 
22
 
! Отговори
Малееееее.... преди 8 години
ТОЛКОВА МНОГО ХОРА ПО ГРАНИЦИТЕ НИ....тц,тц,тц,тц,...ВОЙНАТА С РУСИЯ ЛИ ПОЧВАМЕ ,БЕ........??..."и военни машини"......АМА И ДВАТА КАМИОНА ЛИ ,БЕ...??!!
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По време на ВСВ БГ обявава война на САЩ,Англия и СССР и във вестниците е излязла карикатура с мото" ВАРДА! ИДЕМЕ С ДРЕНАУТО"....Явно менталното здраве на управляващите ни след 1989г непрекъснато се влошава...В един файтон се събират 5 човека -заедно с файтонджията.Ясно е,че ще ни пазят 5 файтона "специалисти".Но не е ясно ще има ли файтони и коне,файтонджиите знаят ли как се подковават,хранят и впрягат коне...Кой,как и къде ще ремонтира файтоните?В Полша? Ех,господа генерали и министри!
13
1
 
17
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Гърция и Турция следят с тревога разполагането на български военни части по границите им.
12
0
 
28
 
! Отговори
Асо пика преди 8 години
Точно 5 карета за белот с писар за всяко каре.
11
0
 
23
 
! Отговори
ooo преди 8 години
не може да буде това е прекалено 25 военни и пиле няма да прехвръкне, да благодариме на министара че спаси европа от мигрантите-бежанци
10
0
 
22
 
! Отговори
ICo преди 8 години
25 души и техника : D : D.... Железният юмрук на българската армия се е стоварил върху границата, ми се струва. Нищо чудно от Турция да изпратят протестна нота до ООН, за огромното струпване на войскови части в близост. Сериозна заплаха за мира на балканите и в близкия изток. Геополитическата карта няма да е същата... Една дума от върховния главнокомандващ *** и цяла Сирия барабар с Турция, ще бъдат сринати със все бежанци и бежански проблем : )
9
1
 
17
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Е па вие колко искате да пратят? То това е целия военен състав на БГ армията. Отсналото са офицери, администрация, министри и зам министри.... Ако трябва повече да се насочат към границата трябва запасняци да викат....Сега сериозно - вместо да си клатят по цял ден ...те армията да ги пратят по границата с Турция, че даже и Гърция и Македония. Защото една такава вълна като в Македония и не могат ги намери из Родопите като се слеят с имамите там...
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това тея същите с 4-те танка ли са? :)
7
0
 
7
 
! Отговори
Срам ! преди 8 години
За какво ни е тази армия? Да ги пращаме в Ирак и Афганистан, или да пази Родината?

Спонсорирани публикации