25 военни охраняват границите от днес

Те ще патрулират съвместно с "Гранична полиция"
39
25 военни охраняват границите от днес
Снимка: БТА, архив

От днес 25 военнослужещи и техника ще участват в охраната по границите на България. Те ще бъдат разположени на ГКПП "Гюешево", "Станке Лисичково", "Златарево" и "Кулата", с цел подпомагане на дейността на "Гранична полиция", обясни полк. Николай Караиванов, заместник-директор на Дирекция "Операции и подготовка" в МВР.

Още по темата

Армията няма да изпълнява самостоятелна задача. Всички ще бъдат съвместни с "Гранична полиция", подчерта Караиванов пред БНР.

Ангажиментът на патрулите по границата ще е само охранителен, а бронираната техника, която ще бъде разположена, ще е единствено с цел повишаване на сигурността.

Полк. Караиванов не се ангажира със срок на присъствие на военни по границите ни и допълни, че то е съгласувано с всички страни. Готови сме да бъдем там до решаване на проблемите, обясни той.

Финансовите средства, които ще бъдат използвани, ще са за сметка на бойната подготовка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
23
 
! Отговори
макето преди 8 години
ей как можахте да пратите целата армия по границата
5
1
 
8
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
До скоро БТГ се охраняваше плътно от жива верига и допълнително 30 км.ВЪЗПРЕПЯТСТВАЩО СЪОРЪЖЕНИЕ/оградата/ и Гранична полиция неможа да се справи с потока от емигранти ,някой от които са потенциални проводници на ИСЛЯМА.Що се заблуждаваме че с тези 24 шика са в състояние да им противодействат.Истината е една.Възстановяване граничната зона и връщане стария способ на охрана заедно с НЯКОГАШНИТЕ ГВ.,все още се срещат по запазени гранични застави за настаняване .
4
0
 
23
 
! Отговори
ами преди 8 години
Армията.......25 човека.....без коментар!
3
0
 
16
 
! Отговори
S преди 8 години
Това да не е виц? :D
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще цакат белот и ще пият бира ... на държавна издръжка
1
1
 
25
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
25 военни на границата!!!!!Тия базикат ли се?Какви са тия смехотворни цифри?Тая граница е над250 км,трябва да има поне човек на километър(на дежурство) което прави 1000 души!Несериозна работа!А в тая армия вместо да си клатят краката-нека свършат нещо полезно за държавата!Има свободни сгради в крайграничните селища,лесно ще се ремонтират за казарми.Спирането на "бежанския" поток ще е от огромна полза впоследствие,ще запази държавността ни!А може би някой не иска това???