След 30 години у нас: 2,8 млн. роми и 1,7 млн. българи

Държавата да спре помощите за раждане, настоява здравен експерт
26 авг 2015 11:02,
319
След 30 години у нас: 2,8 млн. роми и 1,7 млн. българи
Снимка: архив, Булфото

През 2050 г. населението на България ще бъде едва 5,2 млн. души – с 2 млн. по-малко в сравнение с тази година. Това сочат данните от стряскащ доклад за демографската ситуация по света, изготвен от ООН.

След 30 години българите ще бъдат едва 1,7 млн. от цялото население на страната ни, а ромите ще наброяват 2,8 млн. души. Останалите 700 000 ще са етнически турци, пресметна пред Нова тв акад. Петър Иванов, директор на Демографския институт към Българската академия на науките и изкуствата.

Още по темата

Според акушер-гинеколога доц. Атанас Щерев пък държавата трябва да спре помощите за раждане на деца.

Това щяло ограничи раждаемостта при ромите, които и без това създавали "нещастни деца".

Според доцента емиграционните и имиграционните процеси също ще променят демографската ситуация у нас.

"В България ще се заселят много, но ниско образовани бежанци. Повечето имигранти сега са млади хора и деца и те ще бъдат приети в Европа, защото на целия континент населението застарява", коментира още доц. Щерев.

"Генофондът ни е увреден. Българинът е много болен. Освен това сериозно куцат системите на образованието и здравеопазването", каза от своя страна акад. Иванов.

БАН разработва вече националната стратегия за демографско развитие. Очаква се до края на 2015 г. учените да представят идеите си, които да бъдат обсъдени от Народното събрание.

България заема първо място в Европейския съюз в мрачната класация за най-висока смъртност. През 2014 г. у нас са починали 108 952 души. Броят им е с 4607 по-голям, отколкото през 2013 г.

По раждаемост страната ни изостава от средното ниво в ЕС. През 2014 г. у нас са проплакали 67 585 бебета - с 1007 повече, отколкото през 2013 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До макетоСо здравеке си го ядешбишето.
14
1
 
33
 
! Отговори
АнаЛиз преди 8 години
Нашите политици се мислят за много умни и ги насърчават да раждат на по 12 с идеята , че имат сигурни гласове за по няколко кебапчета . Но скоро нещата ще се обърнат и ромите , ще осъзнаят , че е по добре да си изберат някое Айше , отколкото да гласуват за Хитър Петър или Бай *** .Така след 20 години господа политиците , ще заминат с милионите си при децата си в чужбина , а обикновените българи , ще разчитат на БХК , като малцинство .
13
5
 
10
 
! Отговори
Сорос преди 8 години
Аз съм от Богоизбрания народ и не искам уроци от прости хора!
12
3
 
30
 
! Отговори
Ром преди 8 години
Няма връщане назад, колелото се върти само напред. Но не съм сигурен за годините, май ще е след по-малко от 30г. Може би ще е след 15-20г. Затова обявявам конкурс за новото име на България и правя първо предложение.. От БЪЛгария да стане РОМгария, звучи добре. Братя Роми съединението прави силата, съешавайте се!
11
3
 
22
 
! Отговори
макето преди 8 години
ами мъдрата дръжавна политика на геноцид25 годин до там ке водиама спокойно ке има народен съд ке има да вият на умрело денешните политикани
10
58
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Според акушер-гинеколога доц. Атанас Щерев пък държавата трябва да спре помощите за раждане на деца."Това е тотален геноцид и расизъм. Този Щерев по-добре да си затваря устата, че иначе ще му видим сметката.
9
2
 
52
 
! Отговори
:) преди 8 години
България е инкубатор на бразилци. Храним ги, поим ги и им търпим безобразията. През това време във Франция (която ни поучава и напътства) ги затварят в лагери, а от време на време ги стрелят.
8
3
 
37
 
! Отговори
123 преди 8 години
Да няма давност за престъпленията срещу България и българския народ! На такива пресъпници и внуците им трябва да отговарят пред народа и пред Бога! Да се приеме закон за защита на държавата какъвто е имало в България преди 75 год.
7
2
 
74
 
! Отговори
Pimp C преди 8 години
КОГА ЩЕ СЛОЖИМ КРАЙ НА НАЙ-СЕРИОЗНИЯ ПРОБЛЕМ В БГ , ПОМОЩИТЕ НА ТЕЗИ ***?
6
1
 
31
 
! Отговори
ромче тарикатче преди 8 години
Продаваме едно бебе и съм с пари.Вие работете цял месецза едно "Бог да прости"!!
5
17
 
65
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Българската жена от толкова феминизъм, и еманципация ,забрави,че трябва да ражда.То не бе цигари,кафета и чудо!!По на 30 седят ,чакат принца.И е грешка сте за "мамините синчета".По скоро има "таткови щерки".Ако тя трябва да се съобрази с бюджета със съпруга си ще гледа и върти къща.А не да седи у тях си щото знае ,че ще е нахранена и да си избира убавец с пари!!С 300 зора роди едно дете (със секцио нали е модерно да не провисвали гърдите) и айде герой!!НЯма такова нещо,сбъркали сте!!
4
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тези жени трабвя да им се помогне да не раждат, като това няма да стане със спирането на помощи и детски, защото ниското ниво на образование и здравна култура си казват ссвоето. по-скоро превеция. Все пак тези деца, са живи същества, хора и когато тези хора нямат пари да ги гледат е предпоставка за престъпления, трафик на хора...и какво ил още не.
3
3
 
33
 
! Отговори
РАН-ЪТ преди 8 години
Може ощеИ ощеИ още
2
3
 
61
 
! Отговори
ж стоев преди 8 години
не е вярно максимум след 10 год ще е такова съотношението но ние си го заслужаваме щом продължаваме да търпим тези алчни простаци
1
10
 
26
 
! Отговори
as преди 8 години
На кой му пука?

Спонсорирани публикации