След 30 години у нас: 2,8 млн. роми и 1,7 млн. българи

Държавата да спре помощите за раждане, настоява здравен експерт
26 авг 2015 11:02,
319
След 30 години у нас: 2,8 млн. роми и 1,7 млн. българи
Снимка: архив, Булфото

През 2050 г. населението на България ще бъде едва 5,2 млн. души – с 2 млн. по-малко в сравнение с тази година. Това сочат данните от стряскащ доклад за демографската ситуация по света, изготвен от ООН.

След 30 години българите ще бъдат едва 1,7 млн. от цялото население на страната ни, а ромите ще наброяват 2,8 млн. души. Останалите 700 000 ще са етнически турци, пресметна пред Нова тв акад. Петър Иванов, директор на Демографския институт към Българската академия на науките и изкуствата.

Още по темата

Според акушер-гинеколога доц. Атанас Щерев пък държавата трябва да спре помощите за раждане на деца.

Това щяло ограничи раждаемостта при ромите, които и без това създавали "нещастни деца".

Според доцента емиграционните и имиграционните процеси също ще променят демографската ситуация у нас.

"В България ще се заселят много, но ниско образовани бежанци. Повечето имигранти сега са млади хора и деца и те ще бъдат приети в Европа, защото на целия континент населението застарява", коментира още доц. Щерев.

"Генофондът ни е увреден. Българинът е много болен. Освен това сериозно куцат системите на образованието и здравеопазването", каза от своя страна акад. Иванов.

БАН разработва вече националната стратегия за демографско развитие. Очаква се до края на 2015 г. учените да представят идеите си, които да бъдат обсъдени от Народното събрание.

България заема първо място в Европейския съюз в мрачната класация за най-висока смъртност. През 2014 г. у нас са починали 108 952 души. Броят им е с 4607 по-голям, отколкото през 2013 г.

По раждаемост страната ни изостава от средното ниво в ЕС. През 2014 г. у нас са проплакали 67 585 бебета - с 1007 повече, отколкото през 2013 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е преживяла 200 г. Византийско, 500 г. Турско, 2 Национални катастрофи и е оцеляла. Сега за 25 години се топи с по 8 на час като за сметка на починалите се раждат десетки индийци които никога няма да дават своят принос за развитие. Те ще продължават да пресушават и бе това окраденият бюджет от Крали Марко и ще доведе до невиждана трагедия за България. Толкова ли е *** или не си дава сметка, че резултата от бездействието ще е Трета нац. катастрофа? И пак ли викате, мачкай Бойко? ***.
34
8
 
11
 
! Отговори
даам 62 преди 8 години
точно народния съд ни докара до тук, ама айде със здраве...
33
7
 
18
 
! Отговори
Трактор преди 8 години
Истината е, че колкото е по-беден народа, толкова повече деца се раждатнай-висока е раждаемостта в Африка и Индия, защото са бедниедно време и ние бяхме бедни, имахме много деца, но сега станахме богати, жените си гледат кариерата и вече не раждат
32
0
 
21
 
! Отговори
1.7 преди 8 години
милиона, от които повече от половината ще са пенсионери... ЧЕСТИТО!!!
31
1
 
9
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Искам повече демокрация... :)
30
8
 
26
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 8 години
Едно време баба Тонка имала 7 деца, тогава жените раждали многотова е било защото държавата се грижела а всичко, детските помощи били по 100 златни гроша, освен това давали безплатно хумана, памперси, детски колички и държавата плащала таксата а детската градина /тогава имало във всяко село детска градина/ освен това тока и парното били много евтини, почти без пари, а баба Тонка взимала голяма заплата, живеела щастливо и виждала перспектива за себе си и децатаа сега какво е.....
29
2
 
28
 
! Отговори
D&S преди 8 години
Истината е че ние Българите сме много *** народ.Сами си го правим.Спрете най-после да гласувате за тия нещастници, и нещата ще се подредят.Тогава ще дойде възмездието за тези 30 години.Промяната е на една крачка от нас.
28
4
 
28
 
! Отговори
i'm преди 8 години
Мдааа, абе пак ще дойдете на Татовата схема с възродителния процес! Но иначе сега плюят по него и това негово решение. А на всичко отгоре и една шушумига се извинява за него!
27
3
 
21
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 8 години
Абе ние хубаво ша сме повече от българите, ама това значи, че българите трябва да бачкате още по-вече, за да може да ни изхранвате и помушти да давате.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо пропускат сирийци, араби и т.н. които ще дойдат от (през) ЕС, Македония и Турция...?
25
1
 
49
 
! Отговори
художника преди 8 години
През 1885г. Княжество България се съедини с Източна Румелия. 130г. по- късно нашите политици ни докараха до там, че България ще изчезне от картата на Европа, за да остане само РОМелия.Това е тъжната истина, заради която напразно нашите ДЕДИ дадоха кръвта си.СКРЪБНА ВЕСТ, но....... е факт!!!
24
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой от пишещите тук , замисля ли се каква пародия са измислените реформи на Калфата , Рамадан и Москович ....При 3 мнл роми , 1.5 мнл турци и 1.5 мнл българи .... средната пенсия ще бъде по ниска от по времето на Виденов .
23
4
 
34
 
! Отговори
Б.Б. преди 8 години
Ко каза ко ? Да им спра помощите ли ? И как да стане тази работа ? Ако спра помощите им аз няма да съм на власт повече ? Вие искате да пусна кокала ? Няма как да стане ....имам още желания от тоя пост !
22
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Питам как българската жена да ражда обречени деца, що триете??
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не, няма да има кой да ги издържа и ще му мислят други - на север, запад....
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ще ми е интересно след 20 години, на Рапонкьо който ще е още премиер, кой ще пълни хазната, като сега си е заровил глават в пясъка и разчита на *** да МУ гласуват. Образованото бяга, остава това което не може и термитите. Термитите започнаха опоскването което ако не спре ще бъдем изтрити много по-бързо. Не може да оставиш един милион неграмотни и мързеливи да разрушават една държава за да се крепиш във властта и не правиш нищо. Когато се осъзнае бедствието ще е много късно за отговор
19
1
 
33
 
! Отговори
Име преди 8 години
Как да си оставим децата да живеят и учат в България, след като тези факти са самата истина?!Как да бъдем патриоти и родолюбци след като държавата в лицето на някои хора, които ние сме ги избрали и назначили на работа ни изоставя?!Не трябва да търпим това вече.Предварително моля ДНЕС да не ми трият коментарите, защо свободата на словото при вас куца.
18
1
 
27
 
! Отговори
Aman преди 8 години
Тъй като няма изглед да се цивилизоваме в близко бъдеще предлагам въобще да няма помощи за деца, защото за нормалния българин, който иска да се грижи за децата си тези пари са едно нищо и с тях и без тях все тая... за братята обаче определено ще бъде ограничение на раждаемостта. Нямаме нужда от демографски прираст състоящ се от ***, неграмотни, примитивни и нечистопълтни човеци
17
5
 
7
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
18 Невен.Ами да, има избор и тя избира да не ражда!!Съжалявам,ама великата природа е решила да ражда жената.Ако ти и намираш друга функция сподели я с нас,ако се имаш за по мъдър и могъщ от природата.ДА, тя избира да се перка и друса по полянки вna възраста в която ромката вече зима хиляди!!Ами да раждат и те,кой ги е спрял!!Ама друго си е на си на 28 българска девойка и със 15-тия подред приятел от 10 год. насам и да гледа[ с пуканки в ръка "Миньоните" в IMAX!!
16
1
 
19
 
! Отговори
РиФорма бате преди 8 години
2045 година - езикова реформа. Буквата " Х" вече се поставя в началото на всяка дума. Банго Васил става вационален празник.Брането на джилязо се декриминализира. Браковете с малолетни са разрешени със закон. Президента сменя бронирания мерцедес с бронирана каруца. Министерството на образованието се закрива.Легализира се бизнеса с ,,фахтури, фахтури,,Социалните помощи за малцинството се спират , а се увеличават за новото мнозинство.

Спонсорирани публикации