Военните внасят респект, ако дойдат лошите, разясни Борисов

204 млн. лева трябвали за охрана на границите до края на годината
110
Военните внасят респект, ако дойдат лошите, разясни Борисов
Снимка: БТА

204 милиона лева са поискали МВР и Гранична полиция за охраната на границите ни до края на годината. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на военното учение край Шабла.

"Това са огромни пари, всеки ден се командироват хора. Нашите граничари изнемогнаха. Затова ние взехме решение, тъй като в тези огромни маси от хора, които преминават границата ни, може да има и такива, които не са добре дошли, малка част от армията да подпомага там, на място, граничните полицаи", разясни той.

Още по темата

Борисов коментира, че е абсолютна спекулация, че някой по границите ни би използвал сила срещу бежанците.

"Военните са там, за да внасят респект, за да внасят сигурност на тези хора, и ако дойдат лошите, да мога да реагират", каза още Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът беше категоричен, че не може десетки да минават границата, а държавата да не взема елементарни превантивни мерки, "като си ескортираме по-сериозни подразделения там".

По думите му трябва или да се направи така, че тези хора да си стоят по родните места, или Европа да се готви за огромна хуманитарна криза през зимата.

Премиерът заяви, че е готов да обезпечи веднага ремонтите на изтребителите МИГ-29 със сумата, която договори военният министър Николай Ненчев с полския министър на отбраната, който пристига утре на посещение у нас.

В коментар на това, че СГС пусна от ареста автокрадеца Ярослав Димитров, който открадна 2 коли под домашен арест, Борисов заяви, че само в България кражбата на кола се нарича противозаконно отнемане.

"Съдебната система е абсолютно независима от нас. Какво да коментираме – че са откраднати две коли от гаража на човека и че само в България кражбата на кола се нарича противозаконно отнемане? Защо отнемане, а не кражба? Това, докато не се поправи в закона, а това е в парламента, аз мога по тази тема да се изкажа, че е толериране на крадците", настоя Борисов.

"Аз съм залавял маса крадци в кариерата си, които са ми казвали: "Влязох, защото валеше дъжд и да не ме намокри", даде пример той.

Бойко Борисов подчерта, че проверките за качество на горивата няма да са кампанийни. "Искаме хората да зареждат качествени горива на нормални цени. И съответно толкова, колкото плати - да му налеят в резервоара", отсече той.

Премиерът коментира и сумата, която ще е необходима за провеждането на местните избори през октомври - близо 51 млн. лв. "Когато правят закони, трябва да мислят, че някой трябва да ги плаща. Пак ги плаща народът и данъкоплатецът", пресметна министър-председателят. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
11
 
! Отговори
BG преди 8 години
Ха, ха, ха - добре че има подобни новини, та малко да се разсмее човек през деня :))) Г-н Борисов определено си е сбъркал професията - с подобни изказвания би могъл на взриви залата от смях в което и да е комедийно шоу :)))Фуражките щели да внасят респект :)))Точно обратното - като им видят бежанците тлъстите кореми и бузи и денонощните им копуни веднага ще си кажат "Е.. си богатата държава" :))))И хоп - мърдане от България няма :)))
41
1
 
8
 
! Отговори
socialen преди 8 години
Тая демокрация стана много скъпа! Тука 51 милиона за избори, там 50 милиона на избори! Защо да не вземем да спрем да гласуваме! На Борисов, Цветанов и ГЕРБ не им трябват избори да "управляват".Демокрация може, ако има пари и финансовият министър я позволи!Отделно, рискът, може да се изберат други освен ГЕРБ, така намалява.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВОци-герой на социалистическия труд и капиталистическия строй,оле.
39
0
 
5
 
! Отговори
Идея преди 8 години
Доналд Тръмп - президент! Ама на България. Той знае какво да прави с бежанците и имигрантите.
38
0
 
5
 
! Отговори
Demokrat преди 8 години
Slugata si ostana sluga - na vremeto sloguvase na "komunistite" a dnes na "demokratite" ...
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Весело да става Той беше гасил и ,,хиляди пожари ,, и постройл ,,хиляди опери и театри,,. Та какво да се чудим-Четвърти километър ?
36
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Военните внасят респект, ако дойдат лошите, разясни Борисов. Истинска армия, истински военни имахме преди повече от 25 години. Сегашните ни " Увоенни" и за парад не стават - камо ли Родина да защитават.
35
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Аз съм залавял маса крадци в кариерата си...." и като се събудих,то краката ми били отвити....
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко,щом маса крадци си хванал ще пратим тебе,ти знаеш как става тая работа...
33
2
 
20
 
! Отговори
гошето преди 8 години
Два въпроса: 1. Лошите не са ли вече дошли или аз съм се заблудил? Ако все още не са дошли, а дойда, няма ли да се уплашат от видяното и сами да избягат? Това ако не умрат от смях виждайки армията ни, както се отбеляза по-долу!
32
2
 
22
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 8 години
Днес няма лентички и трябва да говоря за друго...То много мъчно бе...Как го правят другите...?Тежко е да си Премиер....Тежко е да мислиш за всичко в тая държава.То горива, бежанци,комисионни,рушфети,горива,бежанци,комисионни,комисионни,комисионни....
31
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най много да върнат казармата и да увеличат броя на воените които трябва да храним
30
2
 
21
 
! Отговори
много по гневен бг преди 8 години
мили ми Бойко мандалото хлопна много късно се сети че БГ отива, кво ке правиши стези уж войничета с пушки без джепане.Докато си все още на върха връщай наборната служба и бившите Гранични войски ,до некой време поколенията да запомнят с това че си спасил БГот преселение.
29
1
 
15
 
! Отговори
Ванка преди 8 години
Защо тогава е станал пожарникар, сигурно там е имал връзки?ъА,че военните всяват респект е вярно, но кои военни и пред кого, щото освен на парад и пресконференции по телевизията никой не виждал тези достолепни мъже да се занимават с нещо важно и полезно в държавата?
28
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
prav e,che bejancite triabva da se vrashtat po rodnite im mesta.inache tuk shte nastane goliama kriza za hrana. tova preselenie e izkustvenno,voini vinagi e imalo,no nikoi ne e nastapval taka kam Evropa. tuk celta e da se isliamizira Evropa. i tova ne triabva da go dopuskame.,ako sme umni
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
''Малка част от армията да помага''От коя армия? Нашата не може да напълни Васил Левски, пък си представям как ще пази границата.
26
0
 
13
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Ха-ха какъв респект може да има някой от тази сбирщина от такива които не могат да си намерят свястна работа и от немай къде са станали военни и за пари ги пращат насам и натам да обслужват чужди интереси.
25
2
 
19
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
тоя пак говори глупости и не иска да свъши това което трябва. общата дължина на границата с турция е 259 км! идва по 770 000 лева на 1 км! т.е. ако не можеш да построиш 5 метра стена с ток термокамери и минно поле (700 хил мини останаха от гръцките) идват по 2700 мини на 1 км или на всеки 100 м по 7 мини, и то без да се купуват други което не е що имаме и родни, аз не знам какви магистрали строи за по 6 млн на 1 км! говорим само за бетонни блокове като гръцката ограда с турция. ПРЕДАТЕЛ!
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственото нещо за което поне малко има единство на нацията Телената ограда с Турция и границата.. Орешарски започна оградата , Боко продължи въпреки натиска на *** елементи..
23
2
 
13
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
Тъкмо зе да ми става тегаво, че цял ден не Му видях физиономията изтипосана в сайта, и ето че редакцията се поправи! Сега ми е едно лекооо, лекооо на душата...И ракията ще ми се услади, зер един ден кат' не го покажат някъде, слънцето немой заляза! А сега съм си спокойна! А Той даже обеща да обезпечи (от джоба си ли??) ремонта на аеропланите и гледам лошите се разтрепериха от страх от неимоверната мощ на армията ни...Абе що не Му...да не казвам кво, че ще ме изтрият...