Военните внасят респект, ако дойдат лошите, разясни Борисов

204 млн. лева трябвали за охрана на границите до края на годината
110
Военните внасят респект, ако дойдат лошите, разясни Борисов
Снимка: БТА

204 милиона лева са поискали МВР и Гранична полиция за охраната на границите ни до края на годината. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на военното учение край Шабла.

"Това са огромни пари, всеки ден се командироват хора. Нашите граничари изнемогнаха. Затова ние взехме решение, тъй като в тези огромни маси от хора, които преминават границата ни, може да има и такива, които не са добре дошли, малка част от армията да подпомага там, на място, граничните полицаи", разясни той.

Още по темата

Борисов коментира, че е абсолютна спекулация, че някой по границите ни би използвал сила срещу бежанците.

"Военните са там, за да внасят респект, за да внасят сигурност на тези хора, и ако дойдат лошите, да мога да реагират", каза още Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът беше категоричен, че не може десетки да минават границата, а държавата да не взема елементарни превантивни мерки, "като си ескортираме по-сериозни подразделения там".

По думите му трябва или да се направи така, че тези хора да си стоят по родните места, или Европа да се готви за огромна хуманитарна криза през зимата.

Премиерът заяви, че е готов да обезпечи веднага ремонтите на изтребителите МИГ-29 със сумата, която договори военният министър Николай Ненчев с полския министър на отбраната, който пристига утре на посещение у нас.

В коментар на това, че СГС пусна от ареста автокрадеца Ярослав Димитров, който открадна 2 коли под домашен арест, Борисов заяви, че само в България кражбата на кола се нарича противозаконно отнемане.

"Съдебната система е абсолютно независима от нас. Какво да коментираме – че са откраднати две коли от гаража на човека и че само в България кражбата на кола се нарича противозаконно отнемане? Защо отнемане, а не кражба? Това, докато не се поправи в закона, а това е в парламента, аз мога по тази тема да се изкажа, че е толериране на крадците", настоя Борисов.

"Аз съм залавял маса крадци в кариерата си, които са ми казвали: "Влязох, защото валеше дъжд и да не ме намокри", даде пример той.

Бойко Борисов подчерта, че проверките за качество на горивата няма да са кампанийни. "Искаме хората да зареждат качествени горива на нормални цени. И съответно толкова, колкото плати - да му налеят в резервоара", отсече той.

Премиерът коментира и сумата, която ще е необходима за провеждането на местните избори през октомври - близо 51 млн. лв. "Когато правят закони, трябва да мислят, че някой трябва да ги плаща. Пак ги плаща народът и данъкоплатецът", пресметна министър-председателят. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
19
 
6
 
! Отговори
aaaaaaaaaaa преди 8 години
а на мене БОЙКО напоследък все повече ми харесва,тук трябва да тропне с твърда ръка ,защото от лъже демокрация, гейовщини и червени лозунги сме на този хал
21
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се смея или да плача ? !
20
1
 
24
 
! Отговори
Tojo преди 8 години
ухахахаха.....ох не мога вече....трябва да замина малко за чужбина иначе ще умра от смях тука...
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***.
18
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срамота е да сме най-бедната и окаяна държава в Европа.
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как по-точно поляците ще модернизират МиГ-29 след като нямат официален лиценз да го направят? Кой ще поеме отговорност ако недай си Боже стане инцидент с "ремонтираните" МиГ-ове? Аз си мисля, че познавам икономиката, не беше ли така - този който има ноу-хау може да осигури най-добрата поддръжка на продукта си. МиГ-29 е руски, F-16 е американски, Rafale - френски. Не съм чувал руснаците официално да ремонтират F-16, или американците - Миражи или МиГ-31, например.
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И каква армия е това? Армия в поделенията където държавния флаг прилича на *** и който събота и неделя изобщо не се вдига ПОНЕЖЕ БИЛИ ПОЧИВНИ ДНИ! Армия въоръжена с джипове вместо с танкове! ПЪЛНА ПАРОДИЯ НА АРМИЯ !
15
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво.Едно добро изказване.Никой не обича терористи избягали затворници и клошари нали?
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пращай всичко по границите да стреля на месо нарушителите и да гради огради с ток.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
i koi sa loshite 4e nerazbrah
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕЙ КОЛКО Е УМЕН ПОЖАРА! ТЕ ЛОШИТЕ СА СИ СЛОЖИЛИ ПО ЕДИН ЧЛЕН НА ТКЗС-то НА ЧЕЛОТА И ВЕДНАГА ЩЕ ГИ ПОЗНАЯТ! ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА АХ ХААХА ХА АХ АХА АХ АХА ХА АХ ХА!
11
0
 
26
 
! Отговори
Желев преди 8 години
И какво пазте? Те минават като на парад,ТОЙ пазел.Отива си хубавта ни страна.
10
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Chok Qsha Bioko Borisov! Da si jiv i zdrav!
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ събират по 1000 долара за виза и лична карта за емигрант което прави около 2-3 милиарда лева печалба само от визи за сирийци ако България ги пуска с визи или си поиска парите от ЕС. Повече сирийци ще понижат и заплатите и наемите ще скочат в София и печалбите на частните и строителните фирми ще скочат.
8
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
и за какво са му изтребителите МИГ-29 като няма да се използва сила? За демонстрация пред арабите че все пак имаме някакво оръжие?Това е пак нйкаква лоша шега или пак усвояване на пари...а народа сам да се пази , да си пази имота , жената и децата, тези *** не се шегуват, сега плачат за да им повярваме а после секат глави.Бог да ни пази! Дано Унгария да ги спре най-после...
7
2
 
25
 
! Отговори
патриот преди 8 години
"Борисов коментира, че е абсолютна спекулация, че някой по границите ни би използвал сила срещу бежанците" - е като нйма да използват сила какво ще ги правят? Ще ги целуват ли или ще ги поканят на танц?Какъв е този цирк? Откога армията се използва за бустанско плашило? И как ще разбере Бойко кои са ''лошите'' за да ги хване? Ще си играем на стражари и апаши или ще пазим границата от тези ''бежанци''?
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MALKA, NO MNOGO BOESPOSOBNA E BALGASKATA ARMIA--NASITENA S MNOGO MODERNO ORAGIE OT PETO POKOLENIE.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DAI DVADESET MILIONA NA LOVNITE DRUGINKI I OTSTRELAT SHTE SE RAZBERE V ZELIA BLIZAK IZTOK--EDIN ARABIN NIAMA DA VLEZE V BALGARIA.
4
28
 
6
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Браво Бойко!
3
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА. ТОА МЕ СПУКА ОТ СМЕХ!! КЪВ РЕСПЕКТ БЕ ДРУГАРЮ ПОЖАР С ТИЯ СМЕШНИЦИ? ТА ОНИЯ СРЕЩУ КОИТО ТРЪГНАТ ШЕ СЕ СПУКАТ ОТ СМЕХ И ШЕ ГИ ИЗЯДЪТ ЗА ПРЕДЯСТИЕ БЕ ДРУГАРЮ ПОЖАР. ТИЯ ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО БЪРЗО БЕГАТ ТИЯ БЕ ТАВАРИШ? ТИ ДА НИ СИ СИ ПОМИСЛИЛ ЧЕ Е ОНАЯ АРМИЯ НА ТАТО ЖИВКОВ? ТИЯ ТОРБАЛАНОВЦИ СТАВАТ САМО ЗА ЕДЕНЕ ПИЕНЕ И ***.Е. СЪЩО АРМИЯ ИМАШ! ДА СИ Я КАЧИШ НА РАМО ДА НЕ ОДАТ ПЕША.