Провокации на събора на русофилите в България

Форумът събра близо 12 хиляди души
5 сеп 2015 16:56, Елка Василева
327
Провокации на събора на русофилите в България
Снимка: архив, Reuters

Група от инициатива "България за мир" се опита да стъпче знамето на Европа по време на провеждащия се край язовир "Копринка" 12-и събор на русофилите в България.

Опит да свали европейското знаме, издигнато на един от пилоните край трибуната на събора, направи и старозагорец, който бе спрян от полицията.

Тези два инцидента, както и скандирания от симпатизанти на партия Атака срещу политици от управляващата партия и от БСП, помрачиха настроението на традиционната среща на приятелите на Русия край язовир "Копринка".

Форумът събра близо 12 хиляди души, представители на клубовете на Национално движение "Русофили" и на приятелите на Русия в България, работили и учили в Коми и в страните от бившата ОНД.

Европа без Русия не може, но не сме съгласни 2-3 страни от Европейския съюз да диктуват отношенията в него, заяви в словото си от трибуната Александър Малинов, председател на Национално движение "Русофили", организатор на събора.

Приветствие към участниците в срещата отправи и председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на парламентарната група за приятелство с Русия Красимир Велчев, според когото "политиците са в дълг към хората, защото им пречат да се обичат и да живеят заедно" и призова да не се подчинява историята на политиката.

Председателят на БСП Михаил Миков също изпрати поздрав към участниците в събора. Приветствие към русофилите отправи и кметът на община Казанлък, домакин на събитието - Галина Стоянова. Тя говори за Казанлък и района като пример, в който добрите отношения между двата народа - българският и руският, намират израз в развитието на местната икономика поколения наред. Днешният пример за това добро партньорство, според кмета на Казанлък, са добрите връзки между града на розите и побратимения руски град Толиати.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
4
 
10
 
! Отговори
Димитър Благоев преди 8 години
Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите
119
1
 
3
 
! Отговори
вещер преди 8 години
Николай Малинов е председател на НД " Русофили", не Александър Малинов. Така е като БТА наемат послушни некадърници и преписвачи за кореспонденти по места. Справка - новоназнаначената в Казанлък Бобева, която като се оказва две имена не може да оправи.Жалко за информационната агенция, ще трябва да се доверяваме на БГНЕС за новини от Казанлък оттук нататък.
118
1
 
5
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
До приятел на Русия Браво за цитата на рублофила Волен , когато още бе на страната на " добрите момчета " съсипали не една страна по време на добруването си . СТАРОЗАГОРЕЦА е Светослав Пройков , сертифициран *** , който освен , че е бил участник в палежа на партийния дом един ден се събужда с любов към другаря Коба . Когато го хванаха с детска порнография сертифицираното Старозагорско ръководство на Атака го изгони както и друг техен член , който още е в затвора за педофилия
117
7
 
9
 
! Отговори
приятел на Русия преди 8 години
ДА ОСВОБОДИМ АЛЬОША ОТ НАРЯДСъветската армия е страж на мира-тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на легендарната Червена армия Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила.Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство,хората не са узнавали.
116
0
 
1
 
! Отговори
onz преди 8 години
До БАЧКАТОРвинаги като списвате с отворен панел за контрол ;) излизат по два поста.
115
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 200 Евала бате, аз мога да им платя после гей парада.
114
1
 
9
 
! Отговори
русофил преди 8 години
целия ми род чакаме зелена карта от руското посолство да заминем щастливи за сибир..
113
0
 
3
 
! Отговори
онз преди 8 години
До Един от Северозападаайде не приписвай ролята на н.в. Борис Трети за изграждането на железопътната мрежа у нас на команясите. *** до бързия да видиш кой какво и кога е строил, кой затри производството на автомобили и самолети в българия? ако ти можеш да дадеш на децата си космонавт за вечеря, то това е твой племенен проблем. а относно учените, само като видя как си съкратил "изследов. уреди" ми е ясно че си наследник или на некоя партийна шефка на културата или на пенсиониран фриц от дс.
112
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идеална статия за онанизъм на родните Бай ***, пишман демократи и заблудени евро овчици.
111
2
 
2
 
! Отговори
наблюдателен преди 8 години
До Анонимен 198.Ако си забравил,видях,че си ги пъхаш в гащите-горно,долно чене и едно резерва.Не помниш ли,,склери?
110
2
 
10
 
! Отговори
беше преди 8 години
Тук не е България.Тук е колония,а нашите ръководители дори нямат статут на колониална администрация а са обикновени надзиратели в подопечна територия.
109
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
50 коментара изтрити, естествено тия които не чипкат синия байрак и не харесват брюкселските чичковци с розовите бузки.
108
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофилите да си ходят в Русия. Тук е България.
107
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 191Спокойно можем да спретнем съборче с наследниците на пилотите,затрили София с бомбандировки през всв.Само паметниче не е достатъчно!
106
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Събора приятели на Русия = пенсионер калабалък. Хахаха
105
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, нали си имаме тука движение "Америка за България".Осигурява затриване на българите до десетина години.Гаранция.
104
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кажете ми едно хубаво нещо направено в периода на демократизацията" Все по вече хора сами си говорят и обикалят кофите за смет за да търсят прехрана?Отчеяние,разруха на всичко.Млади интелигентни деца обикалят лъжливата бюрократична европа да бършат миризливите *** на пенсионерите...
103
6
 
9
 
! Отговори
предатели преди 8 години
Тези които избиха елита на нацията бяха (след 1944г)"приятели на Русия"Тези които взривиха църквата с 1925г с елита на България-"приятели на Русия".Тези които взривиха влага с деца на гара Буново (турци агенти на КГБ)-"приятели на Русия"
102
6
 
4
 
! Отговори
1997 преди 8 години
При средната възраст на участващите в русофилиското сборище след 3-4 години ,ако то още е разрешено,ще са около 3000-3500 макс
101
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в Русия има ли Национално Движение "Българофили" или са го забранили по закона за защита на националната сигурност?