Караш в насрещното? Чакат те яки глоби!

Депутати обмислят десеторно увеличение на санкциите
11 сеп 2015 22:11,
46
Караш в насрещното? Чакат те яки глоби!
Снимка: bTV

Депутатите от транспортната комисия в парламента обмислят налагането на сурови санкции за шофиране в насрещното движение. Те ще настояват за приемането на по-високи глоби специално за това нарушение.

Още по темата
Строгите наказания ще бъдат заложени след масовите сигнали за шофиране в насрещното, най-вече по магистралите, съобщи bTV.

През последните дни любителски клипове показаха бум на шофиране в насрещното. Някои от кадрите бяха от магистрала ”Тракия”, а други – от центъра на София. Преди ден автобус влезе в насрещното на кръговото около Руски паметник в столицата и предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.

Днес стана ясно, че рейсът е нарушил правилата заради задръстване и аварирал трамвай, които го изблъскали.

“Изчаках трамваите, но просто трябваше да се преустроя, за да освободя кръговото движение и в последствие се озовах в насрещното движение”, разказва шофьорът. По думите му той кара автобус от двайсетина дни.

Глобата за подобно нарушение е от 20 до 150 лева и не е актуална, коментира Настимир Ананиев от транспортната комисия в парламента.

„Аз мисля, че санкцията трябва да се вдигне около 10 пъти. Защото това е много тежко нарушение и създава пр-ки за много тежки катастрофи”, допълни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Балъците пак се хванаха на въдицата на КАТ и реват в екстаз - по-високи глоби, по-високи глоби, по-високи глоби, ... Не се ли сещате какво означават тези по-високи глоби в закона - означават КАТ да ги налагат още по-рядко и от сега, както и още един инструмент в ръцете на КАТ, с който да ни рекетират. Хората по света много отдавна са разбрали, че с по-високи глоби не става, а трябва глобите да се налагат винаги за всяко нарушение и не е необходимо да са високи.
18
2
 
3
 
! Отговори
??? преди 8 години
Защо само 10 пъти по-високи глоби и то само за шофиране в насрещното. Трябва смъртно наказание да се прилага за всяко едно нарушение на пътя.
17
2
 
3
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Съвсем очевидно е, че по-високите глоби не само че няма да намалят броя на нарушенията, а ще ги увеличат, но трябва и малко пипе, за да го схванеш, а не като зомбиран да повтарят дивотиите на КАТ.
16
2
 
7
 
! Отговори
иво преди 8 години
Чета и чета... Закани, пожелания и какво ли не... Ето за това ще си останете простаци! Пак отклоняват вниманието... С глупости!
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затвор,г-да,затвор!!Иначе нищо няма да постигнете с тези...
14
6
 
6
 
! Отговори
azz преди 8 години
Suglasen Sam , vdignete zaplatite 10 puti, I togava za karane v nasre6tnoto vdignete globata 10 puti....
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
каквато и да е глобата спрямо закона нима има значение, докато има корумпирани катаджии- повечето са за една почерпка, да не кажем че сами си я просят-за това, на джигитите не им пука.
12
6
 
2
 
! Отговори
В преди 8 години
В европа няма подобни неща. Тука е селянията с шоферите. ***
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ви *** и социалните мрежи... колко добре се живееше без тях. Така ги възприехте на сериозно сякаш с тях сте се родили. да го д*хате всички фенове на т.нар социални мрежи. мишки такива...
10
10
 
11
 
! Отговори
бясна преди 8 години
аз почти постоянно возя бебе в колата , изпречи ли ми се такъв насреща с голи ръце ще го пребия и от колата му няма да останат парчета даже за автоморгата , нещастници сммотани нямате ли роднини бе братя сестри майки деца да помислите за тях ч,е някои *** като вас може да ги смели на пътя ?! крумови закони трябват за тия гонки !!
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какви глобе бе хора това няма да ги спре тия *** , видите ли такъв снимайте му номера първо ! второ да се въдета по стоги закони никви глоби за такива деректно сваляне от колата и марш в затвора за поне 5 месеца да се превъзпиташ а калота да бъдена платен паркинг който да си платиш като излезеш !
8
11
 
4
 
! Отговори
Фори преди 8 години
За каране в насрещното трябва да се глобява, ама само ако е без фарове. Ако е с фарове и примигва, какъв е проблемът? Нали другите ще го видят и ще се пазят!
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При сериозно нарушение в Германия отнемат книжката на новобранец и трябва да се яви повторно на курс и на шофьорски изпит.
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
проблемите могат да се решат много лесноСлед нарушения от страна на шофьори новобранци- двойно или тройно по високи глоби, в определен срок например 2 години след получаване на шофьорската книжка. Така мисля беше в някои европейски държави.
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заааааатвоор!!!На момента !!!Иначе , Вие - в затвора !!!
4
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
данъците върху автомобилите също трябва да са процент от заплатата, защото половината население на софия прекарва дните си в задръствания, а това е основната причина мат'рялът да е толкова ***.
3
6
 
5
 
! Отговори
SD преди 8 години
Глоба , ако оцелеят .
2
6
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
ако има маркировка и е ясно къде е насрешното ....
1
6
 
18
 
! Отговори
Неделя преди 8 години
Хайде да са процент от заплатата, а?