Хотел в Лозенец с лекар само за чужденци, за българи - не

Изпатил родител пусна жалба за дискриминация
Обновена: 14 сеп 2015 20:14 | 14 сеп 2015 20:14, Камелия Цветанова
62
Хотел в Лозенец с лекар само за чужденци, за българи - не
Снимка: Булфото, архив

Комисията за защита от дискриминация подхвана жалбата на родител, чието дете се разболяло, но се оказало, че хотелът, в който почивали в Лозенец, имал договор с лекар само за медицинска помощ за чужденци, не и за българи.

Жалбоподателят, който е от София бил отседнал със семейството си в хотел „Мерлин Александрия Клуб 4*”с посредничеството на туроператора „Александрия Травел”, съобщиха от КЗД.

По време на престоя в хотела детето на жалбоподателя се почувствало зле, започнало да повръща, получило е разстройство, общо неразположение, като нещата стават все по-зле.

Непрекъснато родителите питат на рецепцията за лекар, обещават им негово присъствие, докато след часове става ясно, че хотелът имал договор с лекар, но само за чужденци, за българи не идвал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей и от болното дете да вадят пари ,бива ,бива алчност и мизерия ,но чак пък толкова .Типично е да обвиняваме другите .Що не е извикал БМП ? Всеки който държи на детето си веднага ще го закара на най-близкия лекар .
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това се е случило преди 3 годни и бащата вече е взел един път пари ,но му се видели малко и иска още .
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аман от тарикати.....
41
0
 
1
 
! Отговори
galakik преди 8 години
До ВВВЛекарското обслужване не е част от услугите. Обикновено в описанието на хотелите пише, че има лекар/ лекарски кабинет. И в случая има. Хотелът никъде не е обещавал, че лекарят ще е 24 часа там и че ще е включен в цената. Ако отворите сайта на конкретния хотел ще видите съвсем точно и ясно описани всички услуги, които влизат в цената. Лекарска помощ няма и никога не е имало./Не работя в хотела, нито в тази фирма, но следя техните оферти активно/
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бащата на това дете изнудва всички свързани със случая за пари ,същия ден той е бил пиян и не е бил в състояние да закара детето на лекар.Лекаря на хотела е обслужвал други пациенти в много по-тежко състояние ,има и починали същия ден . Чужденците се обслужват от лекари изпратени от техните застрахователни компании ,нямащи нищо общо с хотела .Това е поредния хитрец който грозно се възползва от болното си дете ,за да изкара някой лев .,Не вярвайте на всеки слух ,истината е много по-грозна....
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези които бяха там, как е Ешерихиа коли, сладка ли е? Ходете отново, тези които сте я опитали, най-вероятно имате имунитет. Така ще сте сами и на спокойствие.
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
90% от комплексите и хотелите по нашето черноморие, заслужават бойкот и съответно фалит. Нямат никакво право да се жалват от ниски приходи. Същото важи и за Банско, Боровец и т.н.
37
2
 
10
 
! Отговори
какво??? преди 8 години
До Анонименникъде не прочетох че става въпрос за работа без пари!! това едно, друго - Ако адвокат, инженер или архитект ти каже - о не аз разботя са с чужденци, как ще се почустваш(когато тази услуга ти е обещана предварително)? хотела се рекламира че има лекарска помощ, както много други, щом го предлага трябва да го предоставя! само за чужденци - *** майтапа - и държавата, и бизнеса и обикновенния българин не разбраха - помагай на своите, не на чуждите!
36
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вината е на рецепционистите. Трябвао е да кажат на родителите, че посещението на лекар в хотела струва ххх лв и родителите да си знаят да викат ли доктора, или не. А доктора е прав, не е длъжен да работи без пари. Ако адвокат, инженер или архитект откаже да работи без пари или за малко пари, никой не го укорява, ако лекар откаже да работи безплатно или да стане посред нощ срещу символична сума, срещу него се излива една кофа помия. (Не съм лекар, нито имаме такъв в семейството.)
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво трябва да ни се случи повече за да разбирем, че на Лай...рието не трябва да се ходи. Ходете и през 2016, нищо няма да се промени! С този начин на управление на загиващата ни нещастна държавица и особено с това крадливо и просташко правителство, начело с тъпунгера на ***, не очаквайте нищо добро!
34
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия пък искат лекарят да им дойде на крака в хотела. Логично е оня да идва само за чужденци, защото ще вземе пари. Царево е само на няколко километра. Да бяха закарали детето там. А ако случаят е спешен - вика се Бърза помощ. Тя винаги идва за деца.
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така се е получило защото Д-р Трендафилов който обслужва туристите на александрия получава около 80-100 лв само за прегледа от застрахователните компаний,,а ако има дребна манипулация или предоставен медикамент сумата става двойна.Сума заради която си заслужава да отидеш от Приморско до Лозенец посред нощ (Там живее лятото).Другата причина е че александрия травъл до преди няколко години запълваше базата си основно с чужденци (чехи ),а сега и с българи
32
6
 
5
 
! Отговори
galaktik преди 8 години
До АнонименМного хора ходят в БГ на море, и с възможности и без. Въпрос на личен избор.От утре със закон: хотелиерите трябва да предоставят безплатни медицински услуги на клиентите си...Ама предлага да го искате това не само в БГ, ами и в Гърция, Турция и т.н. Ама хората там ще ви се изсмеят и ще ви пратят да си търсите застраховката, а ако нямате ще плащате и то в пъти над това в БГ.
31
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За кой ли път "бизнесмените" от туристическия бранш доказват, че са пълни ***?!
30
0
 
21
 
! Отговори
galaktik преди 8 години
До АнонименВсъщност от статията не става ясно дали като са го викнали е поискал такса или е отказал защото са българи или защото не са искали да платят.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До galaktikРодителите викат лекар и го чакат, такъв не идва, не е ясно дали го викат по разните там пътеки или като в частните болници в София, но той за българи не идвал
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЕлементарен коментар от елементарен индивид
27
0
 
11
 
! Отговори
galaktik преди 8 години
До пина колада, а вие от къде знаете, че се е съгласил да плати? Ако беше така тази статия нямаше да я има. "Драмата" също.
26
1
 
17
 
! Отговори
galaktik преди 8 години
И вместо да гледат в паничката на частен лекар, защо журналистите не се заровят в това, че в държавните болници и медицински центрове искат такса за преглед на осигурени лица /деца под 18 години, т.е. 100% сигурно, че са осигурени/, когато нямат личен лекар в съответното населено място? Защо в държавните ДКЦ-та в Царево и Бургас искат пари от здравно осигурени деца за да извършат елементарен преглед, само защото са от друг град? На питането ми от районната здравна каса твърдят, че няма такса...
25
3
 
0
 
! Отговори
пина колада преди 8 години
До galaktikНий кът ходим в София си плащаме. А вий откъде знайте чи таткото ней искал да си плати да пригледат дитьето