Живот на BG пенсионер - 150 лв., бежанец - 1000 лв.

Къде е справедливостта, запита отец Силвестър
26 сеп 2015 10:22, Александър Попов
261
Живот на BG пенсионер - 150 лв., бежанец - 1000 лв.
Снимка: Нова тв

Позицията на Светия Синод за бежанците е много адекватна и аз изцяло я споделям. Ние ще приемем тези хора, но можем ли да им окажем адекватна помощ? Защо един български пенсионер да живее със 150 лв. пенсия, а за един бежанец да плащаме по 1000 лв? Къде е справедливостта, запита в ефира на Нова тв отец Силвестър от Сливенската епархия.

Вчера Патриаршията разпространи становище, в което призовава кабинетът да не допуска повече бежанци в България.

В съобщението БПЦ се обявява категорично срещу войната и настоява, този, "който е създал повода за този проблем, той да го преодолее, не е редно православният български народ да плаща с цената на изчезването ни като Държава". Въпреки това обаче от Светия Синод уточняват, че Църквата изпитва състрадание и призовава към солидарност с всички хора, които вече са попаднали сред нас и се нуждаят от помощ и подкрепа.

"Ние смятаме, че това не са бежанци, а хора, които по някаква друга причина пристигат в Европа. 90% от тях са мъже между 19 и 40 години. Обикновено бежанците са жени, деца и старци. В случая имаме подмяна на термини", изтъкна отецът.

Той поясни, че Църквата по-скоро призовава правителството ни да лобира за мир в регионите, в които се води гражданска война.

"Тези, които са дошли, ще ги приемем. Но няма да е християнско да насилваме нашите бедни българи да ги издържат. Църквата държи на справедливостта. Проблемът е, че няма да издържим на натиска", смята отец Силвестър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нова телевизия опошля!В сутрешният блок мрънкалници със самочуствие,в почивните дни наглетури устати,но явно това езащото ние си затваряме очите и ги гледаме,сиреч плащаме!Прав е отеца,нашите родители мизерстват ,а ние сме безсилни и не можем да им помогнем както те нан нас на времето,защото заплатите и на нас са на половината почти от това което даваме на социално слабите и бежанци,които са 90% икономически,а не бягащи от войната.И питам :Защо тези хора не се борят за свободата си?
92
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема е в 25 годишен криминален преход където под свирката на Чичо Сам България стана бунище
91
2
 
64
 
! Отговори
To6 преди 8 години
Потресен съм от водещата на предаването. Не стига, че от нея не може да се вземе думата, но тя се държи нагло и непочтено. Тя е българомразка, неверница и защитничка на някакви чужди интереси. Но най-наглото беше, че обвини църквата в нечовечност и нетолерантност. Срам от такива самозабравили си хора. Жалко.
90
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КеремБежанците не идват в България или където и да било, за да работя. Кой точно ще работи: увитите в чаршафи жени, децата или мъжете, които имат за цел само да правят деца?
89
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Попе за оплаквания при арменския поп ......
88
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
za ballgarite nikoi ne misli samo za bezancite prav e 4oveka nie bse 6te mizerstvame
87
23
 
7
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Това че "бежанците" са на възраст между 19 и 40 години е добре. Мъжете не раждат, но за това пък могат да работят. Да им се поставя въпроса така: Работите - оставате. Иначе си отивате. Аз мисля че има достатъчно работа. Част от тези хора имат професии. Като си помисля колко Атакисти не могат да съставят едно изречение, всъщност това може да подобри качеството на работната ръка.
86
5
 
72
 
! Отговори
Почвам да се нервя ! преди 8 години
Днес работя от 7.00. Трябва да изкарвам пари за семейството си, за крадливия Боко Горещата Точка, за Калинките на Боко Горещата Точка, за кредитите, които взе Боко Горещата Точка... А забравих най-важното - трябва да бачкам и за родните римляни, които имат по 10 деца. Трябва да бачкам и за афганистанските и всякакви други "сирийски бежанци", които Боко Горещата Точка ми докара. ПОЧВА ДА МИ ПИСВА ! А НА ВАС??????????????
85
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До .бежанците получават по 65 лв. на месец, останалите грижи (храна, подслон, режийни) в един бежански център излизат между 370 и 430 лв на месец....Не поставям под съмнение достоверността на твоята информация. Но по тази логика излиза, че хората, работили през целия си живот пак получават по-малко, от така наречените бежанци, които никога и нищо не са работили в държавата, която им осигурява джобни пари и издръжка. Това дали е справедливо?
84
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другите държави могат да имат мафии , родната мафия и изнесоха парите през ктб ....
83
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отче,"такъФ е матреяла"четеш ли им постовете по долу?Утре отново ще изпратят във властта предателите,които наводниха страната с ислямисти.Нашата църква може и да има трески за дялане заради големият" пас" в който се постови,но в този случай е права и трябва да се последва,а не да се ругае.
82
0
 
28
 
! Отговори
. преди 8 години
Не защитавам никой, но имам достъп до достоверна информация - бежанците получават по 65 лв. на месец, останалите грижи (храна, подслон, режийни) в един бежански център излизат между 370 и 430 лв на месец, което е далече от тиражираното 1000 лв, но пак е доста повече, отколкото получават 20% българи от държавата си.
81
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кризата е тотална. Цивилизацията, която познаваме, е обречена на изчезване. Направо не е за вярване, че идеологическата немощ ни запраща директно в примитива на религиозното. А всичко е за пари и ресурси. Готвят ни Голяма и кървава война, грабителска по своята същност, която се опитват да ни представят като отбранителна...за да я приемем и участваме в нея като защитници на родното.
80
1
 
61
 
! Отговори
Справедливост в Бг?! преди 8 години
1/ Онзи, който 40 г. е работил и е плащал данъци и осигуровки, сега мизерства със 170-200 лв пенсия;2/ Онази, която още на 12 г. е родила и на 18 г. има вече 4-5 деца, получава наготово над 1 000 лв месечно. Същото важи и за нейната майка, а бабата и дядото на такава персона преди около 50 г. са дошли в България от някоя друга балканска страна. Дядото от катунар е назначен веднага на работа без да има квалификация, а бабата си е изкарала стаж за пенсия само от платени отпуски по майчинство.
79
64
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От устата на този свещеник говори лукавият! Срам е, че изобщо такива хора са допуснати да станат свещеници!
78
3
 
31
 
! Отговори
НИЕ преди 8 години
ТОКУ-ЩО ИЗЛЕЗЕ ИНФОРМАЦИЯ, ЧЕ БЕРЛИН АВТОМАТИЧНО ЩЕ ПРЕДОСТАВЯ СТАТУТ НА СИРИЙСКИТЕ ЕМИГРАНТИ. МНОГО СТРАННО! ГЕРМАНИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА ГРЕШИ. ТОВА РЕШЕНИЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ УВЕЛИЧИ ЕМИГРАНТСКИЯ ПОТОК КЪМ ЕВРОПА. И ОЩЕ НЕЩО, ТОВА УСЛОВИЕ ЩЕ ПРЕДИЗВИКА ИЗКУСТВЕНИ ГРАЖДАНСКИ КОНФЛИКТИ В ДРУГИ ДЪРЖАВИ НА БЛИЗКИЯ ИЗТОК И АФРИКА, КОЕТО ЩЕ ПРИНУДИ БЕРЛИН ДА ПРИЕМА И ТЯХ. ВИНАГИ ПОЗНАВАМ.
77
20
 
10
 
! Отговори
АЙДЕ ПОПЕ.... преди 8 години
..ВМЕСТО ДА ГОВОРИШ ТЪПИЗМИ ПО ТВ--БЕГАЙ И КАРАЙ ТИЯ "НАВЛЯЦИ" НА ГРАНИЦАТА , ДА ЦЕЛУВАТ КРЪСТА ,.....НАЛИ ИСКАТ "СПАСЕНИЕ"....!?????ЗА КВО СЕДИШ ТУКА ....??!!!..И за това ли вече не ви бива "СЛУЖИТЕЛИТЕ НА БОГА"....??АБСОЛЮТНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ *** И НЕКАДЪРНИЦИ!!!!!!
76
18
 
8
 
! Отговори
89573 преди 8 години
Църквата е права в позицията си, НО.... няма място църквата в политиката и месенето в делата и решенията, които се вземат. Тяхната работа според мен е да възпитават добрина, състрадателност, милосърдие, а не разделение на хората по религия и т.н. В БЪлгария никой не иска да остане, виждате, че който от тия мигранти е в лагер иска да ходи към Германия. Учете хората на доброта
75
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
попе ходи всеки петък при бежанците с една проповед. който остане ще го нахраним повечето ще избягат като дявол от тамян.
74
3
 
29
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 95Ами не са виновни! Но пък и ние не сме виновни, че са се хванали на акъла на американците и са си разбутали държавата! Така, че да си търсят другаде щастието! Да ходят там от където идват тези 1 000 лева!