Живот на BG пенсионер - 150 лв., бежанец - 1000 лв.

Къде е справедливостта, запита отец Силвестър
26 сеп 2015 10:22, Александър Попов
261
Живот на BG пенсионер - 150 лв., бежанец - 1000 лв.
Снимка: Нова тв

Позицията на Светия Синод за бежанците е много адекватна и аз изцяло я споделям. Ние ще приемем тези хора, но можем ли да им окажем адекватна помощ? Защо един български пенсионер да живее със 150 лв. пенсия, а за един бежанец да плащаме по 1000 лв? Къде е справедливостта, запита в ефира на Нова тв отец Силвестър от Сливенската епархия.

Вчера Патриаршията разпространи становище, в което призовава кабинетът да не допуска повече бежанци в България.

В съобщението БПЦ се обявява категорично срещу войната и настоява, този, "който е създал повода за този проблем, той да го преодолее, не е редно православният български народ да плаща с цената на изчезването ни като Държава". Въпреки това обаче от Светия Синод уточняват, че Църквата изпитва състрадание и призовава към солидарност с всички хора, които вече са попаднали сред нас и се нуждаят от помощ и подкрепа.

"Ние смятаме, че това не са бежанци, а хора, които по някаква друга причина пристигат в Европа. 90% от тях са мъже между 19 и 40 години. Обикновено бежанците са жени, деца и старци. В случая имаме подмяна на термини", изтъкна отецът.

Той поясни, че Църквата по-скоро призовава правителството ни да лобира за мир в регионите, в които се води гражданска война.

"Тези, които са дошли, ще ги приемем. Но няма да е християнско да насилваме нашите бедни българи да ги издържат. Църквата държи на справедливостта. Проблемът е, че няма да издържим на натиска", смята отец Силвестър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
3
 
42
 
! Отговори
300 000 бежанци преди 8 години
Германия отпуска по 670 евро (1340 лева) на всеки бежанец. Тези пари 300 000 бежанци спокойно могат да бъдат настанени в Слънчев бряг! Спасяваме и туристическия сезон!
112
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PARLAMENTA DA GLASYVA ZAKON, DA SE OTPYSKA NA 4YJDENEC MINIMALNATA PENCIA NA MEESEC OT 155 LEVA, SLED KATO NA6ITE PENSIONERI KARAT S TOLKOVA I TIA SA DLAJNI DA IZKARVAT MESECA,AKO NE IM OTARVA DA SE MAXAT
111
16
 
13
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Бг пенсинерите са корави. И да му спреш пенсията пак ще остане жив.
110
23
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Нашите отци всъщност отдавна не са слуги на Господ , а на дявола ,при това онзи червения ,най гадния.
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V bG komunista Kalfin i gerb se podigravat s pensionerite mutrite komunagi ot gerb bGinijavat bG pensioner mladite Profi spez sa Tova is4esvst ot bG mutrite i dezata imostavat v bG saschtoto v 4ujbina schte sa gola voda s tuk v bG sa Mutri mutresi s Kradenite milioni ot Tapisserie bG narod
108
0
 
52
 
! Отговори
РБ преди 8 години
Когато собственият народ умира каква толерантност иска тъпата журналистка?Иска се действие ,а не приказки!
107
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Станалото ,станало! Щом бежанците са настанени и ще живеят на българска земя трябва да се помисли как ще бъдат интегрирани за в бъдеще.Ако бежанците се третират,като втора ръка ще дойде време някой имам да ги обедини и тогава майка ни жална.Не ги хулете а ги приобщете към църквата и българското общество.След време тези хора ще са благодарни,че българския народ ги е спасил от мизерия и глад.Европа и папата точно това правят с добро ще ги накарат да станат католици.Това е политика на ЕС.
106
0
 
33
 
! Отговори
135-точно казано преди 8 години
Шепа хора във властта ще се нагушат с милиони от парите които Европа ще дава за емигрантите.Затова охотно дават по хилядарка. И повече са готови да дават.
105
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами нашите управляващи от марионетния театър герб от къде ще изкарат за вили и за колина тях им дреме за дето ги избират
104
2
 
23
 
! Отговори
УУУУУУУУУУУ преди 8 години
КАКВА КАФЯВА ТОЧКА НА ИЗБОРИТЕ ЗА ГЕРБ ЩЕ ЦЪФНЕ САМО ,И ИМА ДЪЛГО ДА МИРИШЕ...ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛИ ЛУДИЯ СИДЕРОВ ,А АЗ СЕ ЗАМИСЛЯМ ДАЛИ Е ЛУД ИЛИ ИСКАХА ДА ГО ПРЕДСТАВЯТ ЗА ТАКЪВ..
103
2
 
28
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 8 години
Какви 150лв. - моята пенсия е 50лв. Мамка ви * дупедавци,ако имам възможнос с ръце че ви душа докато не остане и един от вас!?....
102
1
 
34
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Евросъюза отпуска пари за всеки имигрант. Давате ли си сметка колко пари достигат до бежанците и колко потъват в нечий джобове(не важи само за Бълграия) !!!
101
0
 
61
 
! Отговори
Борисчо преди 8 години
На бежанци се дават месечно между 80 и 100 лв. Колегата по-долу е прав. Издръжката им (спане,ядене,медицински грижи,социални грижи,охрана ит.н. и т.н) е 400 лв. Общо 500 лева и бежанеца няма разходи.Аз бачкам за 600лв. Плащам данъци,осигуровки,ток,вода,парно. Отивам при Джи Пи-то пак плащам. Накрая на месеца ми остават пак 100 лв. кеш. Кой е бежанеца? Аз или те?
100
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала - това трябва да се пише и казва.Стига само популизъм.Започва да се самовъзраждаме.НЕочаквано но е време църквата да подходи като обединител и възродител и да заеме отреденото си място в нашия живот.Стига са ни заливали със сладки приказки...
99
3
 
22
 
! Отговори
vivian преди 8 години
Малко off темата, но уж 150 лв пенсии , ама като звъннат ало-измамниците веднага хвърчат хилядарки ..... фокуси некви с тези пенсии :-)Проблемът с бежанците е същия като с. Те са затворена общност, която не иска и няма намерение да се интегрира с местното народонаселение. В този смисъл, не можем да очакваме да работят и да допринасят с нещо в България хора, които дори няма да си мръднат пръста да научат езика. Тези хора не са лоши, те са различни и нямат място сред европ. цивилизация!
98
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви секири ще вадим бе братче!?!?Нямаме армия, нямаме полиция, селата празни, градовете са леш.Една София дето още мърда, но без държава, умира и тя.Ние сме просто един тотално провален, долен, мръсен и заслужено изчезващ народ.Срам ме е, че съм българин, и не съм само аз, просто аз си го признавам.
97
1
 
11
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Разходите за бежанец ми се струват раздути - надали има видеонаблюдение, сигнализация, засилен надзор и охрана както при осъдените доживот. Подобна сума ми се струва реална за доживот осъдени, но не и за бежанци.
96
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей, що ми се вързваш тогава?Щото знаеш сам, че сме наистина мъртъв, долен и прокажен народ.И следователно - заслужено изчезващ. Дано по-скоро противният ни народ да изчезне и хубавата ни земя си намери нормални стопани.
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sega e momenta sa se izpratqt nashite siriici w Germaniq pri lelya Merkel. Togawa shte widite kak za godina dwe nie shte stanem Germaniq , a Germaniq shte stane Bulgaria.
94
1
 
27
 
! Отговори
Един преди 8 години
За съжаление световният политически елит е управляван от ... ?!!! От най високото място е осъществен пробив, и след това надолу по веригата! Всичко което се прави е умишлено, сатанизация на планетата,намаляне драстично!!! на хората, живеещи на земята! Ще има справедливост, но най лошото още не е дошло,...за съжаление! Не се оставяйте да ви манипулират хора... те ви мразят и искат вашето изтребление!