Полицаи и военни – най-заможните пенсионери

Те получават с 61% по-високи пенсии, отколкото останалите
28 сеп 2015 07:19, Красимир Ангелов
123
Полицаи и военни – най-заможните пенсионери
Снимка: Булфото

Бившите военни и полицаи получават с 61% по-високи пенсии, отколкото останалите, става ясно от статистиката на НОИ за първото полугодие на 2015 г., цитирана от "Труд".

Според нея към 30 юни тази година бившите служители под пагон вземат средно по 542 лв. на месец, докато средната сума, която получават останалите хора с пенсия за стаж и възраст, е 335 лв.

Статистиката сочи още, че един пенсионер в България получава средно по 317,56 лв. на месец, което е с 4,2% повече спрямо първото полугодие на 2014 г., допълва изданието. Мъжете обаче вземат по 380 лв. средно, а жените - едва по 271 лв.

Средната пенсия е най-висока в София - 383 лв., а най-ниска е тя в Разград - 253 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: военниполицаипенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
0
 
! Отговори
Sok m%ngo+ananas преди 8 години
Gluposti.Policeiska pensia pochva ot 2000 evro i nagore, kadeto ima policia, de :-):-):-):-)
102
3
 
7
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 8 години
ЧОВЕШКАТА НАГЛОСТ ЯВНО Е БЕЗКРАЙНА !!! СКЪПИ ПОЛИЦАЙ - МИЛИЦИОНЕРИ, НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТЕ ОТ ФАКТА, ЧЕ НЕ СТЕ СИ ЗАСЛУЖИЛИ И ПОЛОВИНАТА ОТ СУМАТА КОЯТО ПОЛУЧАВАТЕ КАТО ЗАПЛАТА, НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТЕ ОТ ФАКТА,ЧЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНОТО ВИ НИВО Е ОКОЛО ТОВА НА ПАВИАН, НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТЕ ОТ ТОВА ЧЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ВАС СА СВЪРЗАНИ С ПРЕСТЪПНИЦИТЕ , НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТЕ ОТ ТОВА, ЧЕ ВЪПРЕКИ ПАРАЗИТИРАНЕТО СЕ ПЕНСИОНИРАТЕ НА ТАЗИ ВЪЗРАСТ , НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТЕ............... ???? ТА ВИЕ ЗА КАКВО СТАВАТЕ В ЦИВИЛНИЯТ ЖИВОТ
101
4
 
7
 
! Отговори
alitia преди 8 години
господа МИЛИЦИОНЕРИ защо не поискате да отидете 6 месеца във АФГАНИСТАН или във СИРИЯ и когато се върнете да поискате 20 заплати за пенсиониране
100
10
 
10
 
! Отговори
apostate преди 8 години
СРАМ ме е от вас, малки душички, бедни, български, балкански, дребни, робски, все гледащи чуждото канче.... ЗАТОВА нямаме дявол до казана... И ЗАРАДИ такива като вас няма да се оправим още 500 години.
99
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пенсиите на полицаите и военните дори са малки и требе да се дигнат с 10% това би било нормално дори съизмерено с другите държави !
98
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОХА, АЙДЕ ВЕДНАГА ВСИЧКИ РЕВЛЮВЦИ ПО ДОЛУ В АРМИЯТА. НАЛИ ТЪПИТЕ ВЕСТНИКАРИ ПИШАТ ЧЕ ИМАЛО 1200 СВОБОДНИ ОФИЦЕРСКИ МЕСТА!!!!!!
97
15
 
12
 
! Отговори
еееееееее преди 8 години
настройвате хората срещу военните пенсионери ,АМА ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ ЕДИН ПЕНСИОНИРАН ОФИЦЕР ОТ ГРЪЦКАТА ,ИТАЛИАНСКАТА ИЛИ ГЕРМАНСКАТА АРМИЯ Е С МАКСИМАЛНА ПЕНСИЯ,ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ И ВСИЧКИ ЖИВЕЯТ В КЪЩИ ОТ ПО 250 000 ЕВРО ,СИГУРНО КАТО НАШИТЕ В ПАНЕЛКИТЕ В БЪЛГАРИЯ!
96
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е така защото осигуровките се правят върху реалната заплата.
95
10
 
16
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Уж сме нямали армия ,откъде изпълзяха толкова много?
94
14
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Амчи мразете ги, така или иначе друго не можете... ;-)
93
11
 
36
 
! Отговори
BG преди 8 години
До Бучко - съгласен съм, само че хайде да направим проучване, ако това стане, колко от фуражките веднага ще си подадат оставките :))) Пак повтарям - хора които твърдят че работят "тежка" физическа работа, ходят на работа със златни пръстени, чисто нови униформи, имат кореми до носа .... и тия ще ми говорят че "пазели" държаватаАз обаче познавам инженери (пък и не само инженери) които се прибират вкъщи омазани до ушите и капнали от умора !За тях няма ранно пенсиониране и заплатки на куп !
92
14
 
24
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Абе насъсквайте още хората едни срещу други М ...... това е в България винаги се гледа в канчето на другия а не как да си оправим сами положението
91
3
 
6
 
! Отговори
Бучко преди 8 години
До BG Дали са виновни самите виновни или тези, които ги ръководят?!Нали не си представя никой, че войниците и сержантите ще взематсами кирките и лопатите и хайдееее.Освен това - не забравяйте - в Римската империя алтернативата е била - роби!! - а сегае нашата фирма! Ако работят военни, затворници, безработни и др., кога нашите фирмище печелят държавната поръчка?!
90
7
 
14
 
! Отговори
Стършел преди 8 години
До Гражданин - де, да беше полицейска държава, но не е, ако беше нямаше да има толкова *** по улиците, но че заплатите са им големи е вярно.
89
6
 
50
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Държава в която полицая взима повече от учителя е полицейска държава. Това обяснява всичко останало.
88
5
 
6
 
! Отговори
gost преди 8 години
явно военния сее засегнал бедняк
87
6
 
27
 
! Отговори
655 преди 8 години
Че те и без да са пенсионери пак са най-богатите
86
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Полицаи и военни най-заможните пенсионери"...Комунизмът е жив: От всекиму според възможностите, на всекиму според потребностите !
85
9
 
26
 
! Отговори
gost преди 8 години
как бе я ги питаите военните горките бедни сиромаси и пожарникарите бедняци се реват горките нямам нямам а ние с 380 лева какво да кажем имаме
84
5
 
31
 
! Отговори
?! преди 8 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?