Борисов без доверие към кметове, купуващи гласове

Турция спасява Европа и нас от бежанците, видя премиерът
36
Борисов без доверие към кметове, купуващи гласове
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще снеме доверието си от всеки кандидат за кмет, ако се докаже, че е купувал гласове. Той обаче подчерта, че няма да се поддава на компромати.

По думите му Европа търси бързи решения на проблема с бежанците. Според него от това, което се случва в Сирия, нищо добро не ни очаква. "Войната тече с пълна сила и ако не се намери бързо решение, няма как бежанската вълна да спре", добави Борисов.

В отговор на въпрос за темите на предстоящия разговор с Доналд Туск, премиерът каза, че се запазва традицията председатели на Европейския съвет да идват в България всяка година.

По думите му има много теми, които да се обсъдят - бежанците, Сирия, зоната за сигурност. Бойко Борисов и Доналд Туск ще разговарят утре в резиденция "Евксиноград". Министър-председателят отбеляза, че по тази тема е разговарял и с турския премиер. "В момента Турция спасява и Европа, и нас", посочи той.

Борисов, европейският комисар за изследванията, науката и иновациите Карлуш Моедаш, вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на образованието Тодор Танев посетиха днес изграждащия се технологичен парк "София тех парк", който трябва да отвори врати на 26 ноември тази година.

Освен в магистрали, жп линии, пречиствателни станции, зали, държавата инвестира и в този индустриален парк, където ще има лаборатории, високи технологии, коментира той. Премиерът покани високотехнологичните компании да изберат това място, предаде БТА.

Както се разви Бизнес центърът в кв. "Младост", така тук да стане място за иновации и технологии, върховите постижения в науката да бъдат тук, добави премиерът. Държавата е инвестирала над 100 млн. лв. и мисля, че след години това ще се оцени високо, коментира още Борисов, като добави че ще бъде изградена и връзка с "Цариградско шосе" с пешеходен мост.

На въпрос за състоянието на обсерваторията в Рожен вицепремиерът Томислав Дончев посочи, че Министерството на околната среда и водите ще помогне на обсерваторията с извънреден договор. Беше отделено допълнително финансиране, каза той и изрази надежда други министерства да го направят, ако имат възможност.

На Рожен помага и Министерството на образованието, заяви министърът на образованието Тодор Танев, като допълни, че ще продължат да помагат. По думите на министъра еврокомисарят по науката е у нас не по повод оперативната програма, а за субсидирането на научните изследвания, "за да ни помогнат с това да европеизираме правилата по този въпрос". Отдавна чакаме тази проверка, която сами поискахме, заяви министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
20
 
2
 
! Отговори
*** преди 8 години
Бойко Бойко Бойко Борисов само Бойко !
8
1
 
17
 
! Отговори
:) преди 8 години
Иска да каже, че той е девствен и, че ако хванат някой.. цар Тиква не е знаел :)
7
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само така г-н Борисов! мачкай крадливите комунизи! народа е с тебе
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичките дебеловрати старчоци които я изпратиха с букети да пукнат и такива хора приемат закони които те самите нарушават !
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България влиза в учебниците като държава управлявана от елементарни частици. :)
4
0
 
7
 
! Отговори
Какво е това? преди 8 години
Какво означава.. ако се докаже.... и ...ще снеме доверието си.... Само да се чуе такова нещо и човека да не може убедително да се защити, веднага напуска! А ако се докаже, то такъв човек не е за снемане на доверие а за съд, присъда и обществена дейност .. по тоалетни на съд, прокуратура, и централна автогара!!!
3
2
 
10
 
! Отговори
Република ДПС преди 8 години
Ами в София СДС и ГЕРБ купуват изборите от 1990 г. с безплатно държавно парно и държавен градски транспорт и метро, докато в провинцията вота на българите се обезсмисля защото мнозинство вече са ромите и турците за ДПС.
2
2
 
27
 
! Отговори
зад теб сме! преди 8 години
Пожарникарю, всички сме зад теб. За да те изритаме!
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже мили докога ще го показвате този Пинокио?