Без драми в началото на изборния ден

Към момента няма постъпили сигнали за нарушения в ЦИК
Обновена: 1 ное 2015 09:17 | 1 ное 2015 07:20, Красимир Ангелов
14
Без драми в началото на изборния ден
Александър Андреев. Снимка: БТА

Изборният ден започна нормално в цялата страна, като към момента не са постъпили сигнали за нарушения или случаи, в които не са открити изборните секции, съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев пред БНТ.

Още по темата
Той посочи, че през седмицата има отделни случаи на отказали се членове на избирателни комисии от балотажа заради хаоса в изборната нощ на 25 октомври, но където е било необходимо, те вече са сменени. “Ако в днешния ден има такива случаи, те ще бъдат заменени с резервни членове, не би трябвало да има проблеми”, посочи Андреев.

По думите му група членове на ЦИК, които отговарят за контакта със столичната ОИК, са посетили в петък Зала 1 на НДК, където ще бъде приемането на протоколите, за да се види с какво може да се съдейства за организацията. 

“Условията там са добри, има възможност освен в залата, хората да изчакват и пред залата.  Отделно са осигурени топли напитки, вода, място за излаз към терасите, закуски... Както знаем изборният ден е дълъг, защото дефакто предаването на протоколите е краят на изборния ден”, уточни Андреев.

Изборният ден започна в 6.00 часа и ще продължи до 19.00 часа, а ако има избиратели пред секциите в този час - и до 20.00 часа, припомнят от ЦИК.

От МВР също отчитат, че изборният ден е започнал в спокойна обстановка. Създадена е организация за осигуряване на обществения ред и няма регистрирани сериозни нарушения, отчитат от силовото министерство.

В областните дирекции на МВР е организирано 24-часово дежурство на щабовете, които приемат и обработват сигнали, свързани с нормалното осъществяване на втория тур на местните избори.

Звената "Български документи за самоличност" днес ще бъдат отворени от 8.00 до 18.00 ч. за издаване на удостоверения, които да послужат на гражданите с невалидни документи да упражнят правото си на глас. Предприети са необходимите мерки за охраната на обществения ред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моя квартал е известен с тъмнината,изнасилвания,убийства и насилие. Месец не минава без грабеж. Навсякъде решетки по прозорците са признак на страха в хората.В Европа има градове,които не спят. Само в *** полицията поставя камери, но гаси лампите. Камерите снимат тъмнината.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С евро пари за милиони купиха фейшън улични лампи за 5 лв. броя, които светят като дупета на светулки. Всъщност светулките светят повече от тези лампи.
8
0
 
3
 
! Отговори
Бал преди 8 години
Балотаж между гроб и реформатори(на гробаджии хора).Гробаджии създадоха своя конкуренция. Днешният ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ - бъдещ ГЛУ@!#ПАК.ГЛАСУВАЙТЕ,АМА ПОСЛЕ ЩЕ ПЛАЧЕТЕ.МИЗЕРИЯТА ИДВА,А С НЕЯ И ВОЙНАТА.В МОЯ КВАРТАЛ ВЕЧЕ НЯМА ДОРИ УЛИЧНИ ЛАМПИ.НАСИЛИЕ,УБИЙСТВА,ГРАБЕЖИ,ИЗНАСИЛВАНИЯ СРЕД ТЪМАТА. ДАЖЕ В ДВОРА НА УЧИЛИЩЕТО ЛАМПИТЕ НЕ СВЕТЯТ. ЕДНО ВРЕМЕ БАЙ ТОШО ПОСТРОИ УЧИЛИЩЕТО И СЛОЖИ ТРИ ЛАМПИ.45 ГОД. ЛАМПИТЕ СВЕТЛАМ. ТОВА СА ГОЛЕМИ ЛАМПИ. НОЩА СТАВАШЕ КАТО ДЕН. НЯМАШЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Драмата на България е опростачването и ограбването й от Доцента, Каратиста, Агента на ДС, бандита от СИК, продажника и предателя, *** Рапонов.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Драми ще има! Може би не сега а когато дойдат комуналните сметките и новите данъци!
5
2
 
4
 
! Отговори
Европеец преди 8 години
Пак ще ги затварят в София - имали място за разходки по терасите - ГАВРА !
4
0
 
5
 
! Отговори
добро утро преди 8 години
То и миналия път деня започна така бодряшки и накрая медиите услужливо ни заляха с водопада от проблеми . Да видим този път какви нови върхове ще бъдат достигнати.
3
0
 
8
 
! Отговори
яро преди 8 години
В Гърмен е партизанска война и за другите места е такова. По големи фалшификации и безобразия не е имало до сега по избори. Явно борбата е за много много пари.
2
0
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Няма избори вече - всичко е фалшификация - гарантирано от ГЕРБ.
1
11
 
2
 
! Отговори
Ъ преди 8 години
Само Герб! Успех!