Униформени: Протестираме за децата си!

Вие виждате мизерията, в която работим, казаха още те
3 ное 2015 19:00,
130
Униформени: Протестираме за децата си!
Снимка: Булфото

Протестираме, защото се ощетяват нашите семейства и децата ни. Децата ни искат да живеят днес. Това коментира млада служителка, която бе от стотиците униформени, протестиращи из централните улици на столицата тази вечер.

"Да ви кажа честно, вече няма доверие на никого. Вие виждате мизерията, в която работим", сподели друг служител на МВР.

Униформените разказват, че протестът се е получил спонтанно е неорганизирано.

Иначе протестът е тих и мирен, няма лозунги, няма и скандирания.

Напрежението ескалира, след като следобед униформените научиха от финансист №1 в държавата Владислав Горанов и от прекия им началник – МВР шефката Румяна Бъчварова, че в техен интерес ще бъдат орязани парите им при пенсиониране от 20 заплати до най-много 10.

Намаляват отпуските на полицаите от 30 на 20 дни. Служителите, които не са униформени полицаи, пък вече няма да получават 2% добавка за прослужено време към заплатата и няма да могат да пътуват безплатно в градския транспорт.


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
4
 
! Отговори
мвр-то на бкп-то преди 8 години
когато гражданите заслужено стачкуват ако затворят път или не са на разрешен протест тея същите ги бият,сега пак показват полицейски произвол и не се интересуват от правата на другите.Надали някой им съчувства повечето са отишли в полицията не за борба с престъпноста а заради необоснованите привилегии.
79
1
 
4
 
! Отговори
Протестиращ преди 8 години
Сега остава да ги пенсионират при навършване на на години а на килограми...1/3 са с по над 100-120 кила...:):):)
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ушев пак недоволен....брех ***"му стара....Някой на сила ли го е завел в мВр-то и в банката после *** ?!? Моля ??Цял живот лежи по гръб и единствената му работа е да тормози гражданите, да ходи с фуражката и всеки да му е длъжен щото бил полицай,моля ти се!!Ай сиктир бе...стига..Винетка-няма..гражданска-няма..преглед-няма..на кафе-не плаща...за закуски също,детето в градината първо записано щото ушев бил полицай и отишъл с фуражката да го запише..Ай сиктир бе..***..на свободния пазар
77
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 8 години
До МИРОНямаме право на стачки!Къде видя някой да е извадил оръжие?
76
3
 
3
 
! Отговори
дилема преди 8 години
"*** и необразован" пожарникар от МВР съм и не мога да си направя сметката. Моля, помогнете!Със заплата по последен фиш 1068лв. при 33г. трудов стаж "пожарогасене",дали да "служа" или"не"? 1.Оставам на служба и губя: 10 заплати компенсация, прослужено време около 440лв.,намален отпуск,оставам на заплата около 620лв. 2.Пенсионирам се:взимам си компенсациите, за за натрупания стаж пенсията ми ще е около 700лв., нямам проблем с отпуските.Какво да правя?P.S.Моята е измислена!
75
1
 
10
 
! Отговори
Борислав кисев русе преди 8 години
Аз съм от русе и познавам всички полицай и искам да кажа че по цял ден висят по барчета и когато почиват няма полицай който да не работи и на друго място само преди месец един милиционер прави банята на комшията
74
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като дойде време да се пенсионира един полицай взема поне по 1500лв заплата, умножете го по 20 :-). И осигуровки не са плащали цял живот.. Е моите родители по-смотани хора ли са, плащат осигуровките на полицаите, плащат на , пенсионират се по-късно...
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а другите хора като протестираха за децата си, тях с палките ги налагаха. Сега няма кой да им дрънчи с палки по-главите и са много смели. Винаги са ме дразнели полицаите, все се имат за голяма работа и големи хитреци. А реално един закон имат да научат и него не знаят.
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хехе... 600000 ли бяха? 10% от населението? много весел протест се очертава.. едва ли някога е имало нещо подобно. ще засенчи и десетоноемврийските митинги, несъмнено.
71
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е много ЗЛЕ икономически ??И само чакаха да всемат власта и минат изборите -театъра свърши !! Вместо да ни се подобрява бита , се влошава . Цените сега как ли ще се увеличават ( те си растат и без да го обявяват ).
70
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нападайте ченгетата, браво... това е майка. Учителите протестират - тея какво искат, некадърници. БДЖейци протестират - тея па, какво искат? Лекари протестират - касапници и убийци... Земеделци протестират - милионери, щото имат скъпи трактори... пенсионерите искали повече пари - мързеливи дъртаци... Разделяй и владей, всеки срещу всеки и затова на всички групи в България им е толкова добре и се намираме по стандарт винаги в челните позиции. Пишейки тоя коментар Боко поне 2 ленти сряза...
69
2
 
18
 
! Отговори
Рв преди 8 години
Протестирте а? А ние като протестирахме вие ни биехте с палки? Сега ние ли да ви бием? Ако бяхте свалили щитовете тогава, ако ни бяхте пуснали в нс сега нямаше да протестирате.
68
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тези ченгета 26 години гледат как се ограбва държавата и бият народа, който негодува срещу унищожението на държавата. Заслужават по приклад в тила и плитък гроб. *** куки
67
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е какъв е проблемът. Чувстват се подценени финансово и искат да протестират. Какво лошо има в това ? И естествено, веднага почвате да плюйте вместо да ги подкрепите. Вие утре ще решите да протестирате. Няма ли да ви е приятно, ако полицаите ви подкрепят ? После политиците ни виновни, че не живеем добре..Ами, не ние като народ сме си виновни...
66
1
 
10
 
! Отговори
Зак преди 8 години
Народът е против полицаите. Да бъдат затворени за непозволеното блокиране на пътищата. Къде е законът, който не позволява на простосмъртни подобно поведение, но за лентяи може. Никакво отстъпление от рестрикциите. Даже 10 заплати са им много. И без това се държат като обикновени чиновници-книжни плъхове. 40 не можаха един бабаит да извадят от университета оня ден. СРАМ!
65
1
 
13
 
! Отговори
Мамин Колю преди 8 години
Само вие ли имате деца? А какво става с нашите деца като паднат в ръчичките ви ? - *** и наркомани..Айде! Армията да излиза и да ги разпръсне с шутове. Всичко помним. Помним и вашите шутове по кокалчетата, когато протестирахме за морал и справедливост. И за вас протестирахме.
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добри са дори и новите условия които им предлагат, да свикват, простосмърните как успяваме да живеем и деца да гледаме с по-малко плюсове от техните, а и почти по цял ден нищо не правят, нощем спят из патрулките, закона масово го нарушават, като не им понася да напускат и без това са много като за такава малка държава, а и има суупер много хора които биха започнали на тяхно място с удоволствие, хем да освежат... сигурно 50% от служителите не могат да си покрият нормативите или образование липсва
63
1
 
4
 
! Отговори
Injener преди 8 години
Hora...bednotiata ni razdelya zaradi tiq 240 kostiumari sme na tova dereje. Ama si glasuvaite za gerb. Tiq zakoni da ne bi az da gi vnasyam. Tikvata vi haresva kato role model ama nikoi nishto ne prai, glasuva si psuva si.Islam da pitam policaite, ako naroda protestira s vas i se nadigne vulna i bunt, shte se biete li s ns ramo do ramo?Deviza na nashte politici e razdelqi i vladei.
62
1
 
12
 
! Отговори
чужд сред свои преди 8 години
Всякаш като станеш полицай в България и забравяш, че и ти си българин и ставаш някакъв друг глух,сляп и чужд за останалия народ! Полицаи вие в коя държава живеете!? Не знаете ли какви са заплатите в Бг на другите хора!? Как с какво и с колко живеят съседите и познатите ви!? Колко очаквате да вземате точно и докога мислехте че може да продължи това с привилегиите ви!? Повечето хора са работещи бедни в Бг(хърби)!!!
61
1
 
12
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Това ако беше друг протест на бързо щеше да бъде потушен, защото няма разрешение.