Ненчев предупреди своите: Без протести!

Министърът напомни на военните, че нямат право да стачкуват
55
Ненчев предупреди своите: Без протести!
Николай Ненчев. Снимка: БТА, архив

Министърът на отбраната Николай Ненчев заяви, че ще има дисциплинарни наказания за военни, ако излязат на протест в подкрепа на полицията.

По думите му засега няма рапорти за напускане заради социалното напрежение в сферата за сигурност.

Още по темата

Министърът предположи, че няма особено голямо основание, след като премиерът Бойко Борисов увери, че няма да се отнемат 20-те заплати при пенсиониране, с което било свързано напрежението първоначално.

"Никога не мога да подкрепя подобни действия. По силата на закона и по-конкретно по силата на Член 184 от Закона за въоръжените сили българските военнослужещи нямат право на стачка", напомни той.

На въпрос за информацията, че ВВС са решили да не осъществяват тренировъчни полети, министърът на отбраната каза, че това е превантивна мярка предвид вероятното недобро психологическо състояние след информацията, засягаща социалните придобивки, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Решението е просто - пускаме арм'ята срещу полиц'ята, а народа отстрани люпи семки!
15
0
 
37
 
! Отговори
Руснака преди 8 години
Оставка оставка оставка !!!! Викахте 365 дена!!!!! Орешарски искаше да тегли 1 000 000 000 за рестарт на икономиката а те еваха рб герб *** дремеха по цял ден на надница пред наро събрание!!! А кой тегли 16 000 000 000 и какво направи фалира държавата !!!!!! Правителството на популизма и глупавите идеи на мускув ръдън кстов марто пелтека !!!! Оставка
14
19
 
9
 
! Отговори
сега, а утре преди 8 години
Помнете ми думата , днес полицаите и военните тия дето ламтят за заплатите, отпуските и пенсиите, заплашват и стачкуват, утре първи ще дадат заден и кръгом. Ще се изпокрият в най-големите дупки. Войната е близо, тропа ни на вратата. И тея тарикати и лицемери дето трябва да са на първа линия ще се изпокрият първи. Както се крият и сега в патрулките , а пласъорите шетат на воля и ни покварят децата. Те ли ще ни защитят?
13
1
 
19
 
! Отговори
положение преди 8 години
Положението е НЕтърпимо, НЕнормално, НЕпосилно, НЕоправдано, НЕзавидно, НЕдемократичо, НЕподценено, НЕустановено, НЕплатено, НЕ..., НЕ...., НЕ....Стига вече , НЕ се ли наядохте, НЕ се ли накрадохте, НЕ се ли уморихте да вършите глупости. Едно нещо направете , ама като хората. И понеже всички в тази държава вече сме НЕнормални, да ви кажа , че и това трябва да си има някакви граници.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работниците и служителите имат право на стачка за защита на своите колективни икономически и социални интереси. Това право се осъществява при условията и по реда, определени със Закона за уреждане на колективните трудови спорове (ЗУКТС)
11
6
 
0
 
! Отговори
Miro преди 8 години
До Анонименкой говори за едностранни действия. формално след промените на всеки се дава анекс за подпис. ако не желае да подпише анекса - почва процедура по прекратяване на договора едностранно от страна на работодателя...
10
0
 
15
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Те не протестират, просто присъстват на протестите на полицаите... Много си строг към военните, а да ли та си строг когато трябва да ги защитиш пред ББ
9
0
 
13
 
! Отговори
alfa bravo преди 8 години
Подкрепяме ги, да протестират, да стрелят, да мачкат, да изстискват т.н. и т.н. само че откъде ще вземат парите , не от тези дето имат , не и от на баба ми 180 лв. пенсията. И пак аз ще плащам за кое ли по напред, за здравеоГРабването, за образУванието и за огромната недомислица наречена България. Решил съм го или си копам ГЕРБА на 2 метра под земята и лягам или с първия полет догодина с децата, тъщата и домашния любимец ставам БЕЖанец. Който е луд да ръфа сух хлеб и да им работи за баницата ПУ
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно е, че не могат да стачкуват, но могат да протестират. Разликата е огромно. Явно и човека писал статията не е наясно с разликата м/у стачка и протест. Вижте заглавието, прочетете новината.
7
1
 
14
 
! Отговори
маче преди 8 години
Военните са твърде малко дори и за протест....
6
0
 
19
 
! Отговори
поредна глупост преди 8 години
Тоя вярва ли си като говори глупости за това ,че няма подадени рапорти за напускане пък и кой го бръсне за слива .Страха да не останат генерале без армия ги тресе и се чудят как да плашат гаргите за да няма подкрепа от страна на военните за полицаите. Истината е , че си повярваха че спечелването на изборите им дава картбланш и могат да правят каквото си искат под предлог за реформа ,но не им се получи и сега се чудят как да спасяват положението.
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЕЛИК Е ПУТИН И ВОЛЕН Е НЕГОВИЯ ПРОРОК!
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ли чичко Тревичко да каже колко генерала тежат на тази гърба на хилавата ни армия. Чувал ли е нещо за пирамидалната структура или е обърнал пирамидата с върха надолу. Чувал ли е нещо за реформа
3
35
 
2
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
Бойко е най-великият и до всички, които не го харесвате, кажете ми, ЗАЩО??? Та той направи толкова за народа, построи толкова много магистрали!!!ТОЙ Е ВЕЛИК!!!
2
37
 
2
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
Бойко е най-великият премиер, който сме имали някога!!! И на следващите избори НЕ ГЛАСУВАЙТЕ за БКП, ДПС и Батака!!! ГЛАСУВААААЙТЕ СААМООО ЗААА БОООЙЙКОО!!!БОЙО Е ВЕЕЕЕЕЕЕЛИИИИИИК!!!САМО ТОООООЙ ЩЕЕЕ НИИ СПАСИИИИИИИИИИИИИИИИИ!!!ГОРДИИИИИИИИИ НАРОДЕЕЕЕЕЕ!!!ГЛААААААСУВААААЙ ТИИИИ ЗА НЕЕЕГООО!!!ТОООЙ Е СПАСИТЕЛЯЯЯЯЯТ НАААА НААРОДААААА!!!
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tova e nenormalno da plaschisch horata nen4ev Vseki ima pravo da protestirat Voenmite sa kato polizaite a i vie kakva saplata vsimate i Kolko imota Imate