Ненчев зове: Останете в армията!

Министърът доволен, военните отново доказали лоялност към реда
31
Ненчев зове: Останете в армията!
Снимка: БТА, архив

Военният министър Николай Ненчев призова военните, подали рапорти за пенсиониране или напускане на системата, да преосмислят решението си.

Още по темата

"Не би имало никакъв смисъл да разходваме значими публични средства за съвременно въоръжение и техника, ако загубим личния състав, като основа и ключов фактор на отбранителните способности на държавата", изтъква Ненчев в изявление във връзка с дискусиите за социалните плащания в секторите "Сигурност" и "Отбрана".

Министърът посочва, че статутът и социалните придобивки на военнослужещите са били защитени, като през последните дни Министерството на отбраната е положило огромни усилия да убеди държавното ръководство в необходимостта от запазването им.

"Трябва да си даваме сметка, че намирането на баланса между провеждането на необходимите реформи и запазването на стабилността на системата за сигурност и отбрана на държавата е сериозно предизвикателство за политиката. С днешното решение успяхме в усилието си да гарантираме предсказуемостта в кариерното развитие и социалния статус на военнослужещите", заявява Ненчев.

По думите му българските военнослужещи за пореден път доказаха своята лоялност към конституционния ред, към обществото и интересите на държавата, като не се поддадоха на емоциите.

"В демократичните общества проблемите се решават в рамките на институциите, чрез диалог и взаимно разбиране. По този повод искам да изкажа моята благодарност към хората в отбраната, които въпреки тревогата за своя социален статус, запазиха своята чест и достойнство пред обществото", подчертава министърът.

По думите му в резултат на многогодишните реформи и трансформации, въоръжените ни сили са завършили своята реорганизация. Ясно са разграничени различните категории военнослужещи и цивилни служители и социалният им статус.

Непосредствената ни задача сега е, след като Народното събрание одобри предложената му от Министерския съвет "Програма за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България 2020" да фокусираме усилията на целия личен състав върху нейното изпълнение, посочва още военният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Sando преди 8 години
Аз лично не виждам логика в тая реформа, при положение че се очаква сероизен ръст в следващите години и съответно и инфлация. Реално ако се орежат всички привилегий, един полицай ще взима колкото една продавачка в София, е тогава какъв е смисъла да отговаряш на всякакви критерий за да можеш да станеш полицай за 6-700лв, който след две години ще са обезценени, как се гледа семейство с толкова пари.Това са ми първите добри думи за полицията в живота ми.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кокоКоко,един такъв като тебе ме питаше преди 4г.къде и какво ще работя след като се пенсионирам!Взех че започнах и сега ръководя,управлявам и планирам работат на около 150човека.Този любопитния също го взех на работа,щото горкия любознателен ама необразован,не много кадърен,та поради тази причина гладен и съответно завистлив! Само че се оказа мързелив,дървен философ на всичкото отгоре! Сега го пратих да задава въпросите си пред Бюрото по труда! Та такива сте подобните на теб!
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кокоСтига с тия заплати бе ***! Що не си станал военен или полицай? Или и дори за това не ти стига акъла?
22
1
 
8
 
! Отговори
timi77 преди 8 години
засъжаление във армията останаха само натегачите генерали дето нямат и един наряд незнам какво чакат и те нямат и самолети вече нямат танкове само голи пушки им останаха и една шепа народ нали ги виждаме по 6 ти май колко е голяма армията
21
1
 
17
 
! Отговори
вашето е напред преди 8 години
Точно тоя ли жал*к *** ще говори за чест и достойнство .В цялата ни съвременна история не е имало по-некад*рен и лицемерен главнокомандващ в лицето на плевела и посредствен министър като тоя от снимката и двамата в стойка партер пред господарите си.След като успяха да унищожат и това което беше останало от армията ни и докараха нещата до масово напускане последва смешен плач и голи призиви като разбраха най-после,че са генерали без армия.Един ден,а той идва ще отговаряте за тези си действия.
20
11
 
7
 
! Отговори
коко преди 8 години
Искам да питам като пускат рапорти и напускат КЪДЕ ще отидат да работят след това?Охранители ,пазачи ...какво?Половината не могат да си носят шкембетата,пенсия на 45,20 заплати на куп,осигуровките от държавата....и ще бяга!Приеме те им рапортите и да се махат...да ги видим след година. Няма по -мързеливо племе от военните и ченгетата
19
0
 
3
 
! Отговори
kolio99 преди 8 години
До Анонименима свободни места кво чакаш!!!
18
1
 
3
 
! Отговори
kolio99 преди 8 години
До ха баце ти си погледнал сигурно фиша на началника на отбраната, па той ...дежурства не дава:-))))
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя дето е като кактус в главата, е по *** и от тиквата. Егати и смешната мотика. Сега е момента военни и милиционери да ги изметат веднъж за винаги тия продажни ***.
16
4
 
13
 
! Отговори
ех преди 8 години
Видя ли какво стана Бойче,хората ти казваха да не се съюзяваш с РБ и да не ставаш пак премиер ,ама ти не .Ореха бил лош и взел 1 милиард . Уволни Бъчварова .Тя ти докара тая беля.
15
2
 
13
 
! Отговори
ПВБС преди 8 години
Народът зове: "Махни се от министерството на отбраната"!
14
1
 
11
 
! Отговори
измет преди 8 години
И тоя и Бъчвата - ***!
13
12
 
5
 
! Отговори
ха преди 8 години
че да не са луди да напуснат-по цял ден спят по бюрата -уж ,че дават дежурства..за по 2300лева на месец
12
12
 
15
 
! Отговори
Тодоров преди 8 години
Ненчев,кой бяга от работно място детоцял ден си чеше г..за.И взема 1000лв.Бъди спокоен.Никой няма да напусне и да иде пазач на паркинг.Айде със здраве....
11
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прости са ама като р.омите са отворени на всички вратички за надбавки към заплатката квартирни пътни незнам си кви взимат и дрехи които продават на ловци и планинари
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз вече си присадих коса, армията вече не ми е нужна
9
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По - смешен министър от този в историята си България не е имала
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...ЗА СЕГА
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Земеделеца не знае, и военните се организират.
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да останат и да работят за тоя що клати гората ли? То ако е толкова хубаво там щеше да има избори и там.