Нов ден, нов протест - голям, пред парламента

Полицаи от цялата страна ще се съберат на жълтите павета
Обновена: 8 ное 2015 09:00 | 8 ное 2015 08:02,
125
Нов ден, нов протест - голям, пред парламента
Снимка: архив Булфото

Полицаи от цялата страна се събират на национален протест пред Народното събрание днес. Очаква се демонстрацията да бъде една от най-масовите досега.

Най-малко 10 областни дирекции на МВР ще се включат в протеста. Ще присъстват и служители на затворите и военнослужещи, съобщи bTV.

Още по темата
Протестиращите настояват за запазване в пълен размер на социалните придобивки при пенсиониране въпреки компромиса и допълнителните пари за ведомството, за които през седмицата съобщи премиерът Бойко Борисов.

Те искат незабавно оттегляне на проекта за държавния бюджет за 2016 г. в частта, засягаща социалните права на служителите в Сектор „Сигурност“.

Полицейското недоволство започна във вторник, след като стана ясно, че в проекта за бюджет за догодина се предвижда 20-те заплати, които взимат служителите в сектор „Сигурност” при пенсиониране, да бъдат намалени на 10, годишните им отпуски да се ограничат от 30 до 20 работни дни и социалните придобивки също да бъдат намалени.

В сряда правителството даде заден ход за някои от предвижданите поправки. Стана ясно, че 20-те заплати при пенсиониране остават, намаляването им до 10 ще важи само за новопостъпилите.

Синдикатите обаче не се разбраха с ръководството на МВР и полицейските протести продължиха както в столицата, така и в редица градове в цялата страна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 74А ти си спомни, излекували ли са детето ти, как са се държали с теб, нищо че си нещо като лекар, но те не са знаели, когато си извикал бърза помощ, пък и когато са разбрали изобщо не са се впечатлили, защото знаят, как действа болшинството от съсловието ти - ти, детето ти, или *** изобщо не ги интересувате. Вие за тях сте "матриал" - досаден, нахален, иска да е здрав без да плаща друго освен осигуровките. Та, не ни карай да си спомняме за "докторите" - лошо ще им се отраз
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 102Държавата не е бедна, пампи, държавата е богата, а когато държавата е богата - народът е беден! Защото от богата държава държавниците лесно грабят, а не стигнат ли готовите пари - давай, заеми до дупка. А заемите народът ще плаща, не държавниците. Те, докато дойде падежът, ще са се изнесли на предвидливо купените си многобройни имоти в уютни страни, на топличко. Вместо да ги седят "на топло" в ограбените от тях родни държави.
63
2
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Организатор на протестите е министъра на финансите Горанов, а зад него - и бат'му Бойко. Пробваха да видят дали ще могат тихомълком да орежат парите на полицаите. За диалог се сетиха, когато те излязоха на улицата. Здраво работят по Данковски и без Дянков.
62
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бакшишите как не за излезли и те с/у данъка. Станахме като гърците. Народа иска да живее като пълен цар в една доста бедна държава. Никой не пуска кокала, не иска да плаща нищо само да взима :) И да не забравяме, ако може и да не работи и учи.
61
0
 
25
 
! Отговори
Нещо да променим!!! преди 8 години
правителствата от 89г. На сам "управляват" на принципа "Проба-Грешка", а помислете кой стада в тоя случай? *** народ Слаба Нация!!!
60
2
 
7
 
! Отговори
от Анонимен преди 8 години
детска психика.Учителя е като учениците , те живеят с щастието и нещастието на своите възпитаници и са съпричастни със техните проблеми.Аз съм виждал учители,които се радват като деца и плачат ако се случи някакво нещастие на някое дете.Ако на учител се наложи да му умрат недай си боже няколко деца той ще се срине психически,но лекаря ще запази самообладание защото знае,че друго не може да направи.
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да поясня за отговорността която носи един лекар и един учител.Лекаря е свикнал със смъртта и никога няма да изпадне в стрес и отчаяние,че един човешки живот си е заминал,даже и грешката да е в него.Тяхната психика се доближава до тази на един "убиец".Не казвам,че е лошо или позорно това го изисква самата професия.Ако лекаря плаче и изпада в депресия на всеки смъртен случай,това значи че лекари да няма на този свят.Той не влага чувства а професионализъм.Докато един учител има крехка и детс
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алооооууууу, полицията ли е? Капарирали сте климатици за 10 хиляди лева.
57
2
 
31
 
! Отговори
123 преди 8 години
Нов ден, нов протест - нов парламент.
56
1
 
24
 
! Отговори
Българийо каква си? преди 8 години
Айде честито на полицаите клекнаха ви реформа няма да има. Само и само да останат на власт...
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo Polizai samo taka ne otstapvaize a ba4varova da si hodi. Vu4kov e istinskite vatreschen Minister a menda bivschata komuniska menda stojanova da se Maha i da ne se mesi v mvr i tja kato ba4varova sa postabeni jeni ot bB Kakto besche gimnastika zwaka zz
54
14
 
5
 
! Отговори
да кажа преди 8 години
Сигурното е че ще има атакистчета за провокация!
53
5
 
16
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Това е цирк между правителството и полиция,явно в мвр няма да има реформа,те са богопомазани
52
4
 
5
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Щом даскалите и дохторите си траят, значи са доволни. Преди години един женски ***, някаква грознофила от даскалския синдикат измъкна от Първанов хубава държавна сграда и сега даскалите си траят. Дохторите си вадят по 1000-1500 лефа допълнитено и също си траят. Овчите мозъци също са си добре и затова си траят. Държавата просперира...
51
2
 
7
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 8 години
О, майко моя, Родино мила,ний не сме вече рая покорна!С гняв и дързост днес ще издигнем глас,времето няма все да чака нас.Нека във битка славна влезем ний,нашта десница Бог ще подкрепи!
50
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 8 години
С М Ъ Р Т на Диктатора свобода за народа!Кажи ми, сестро де Караджата?Де е и мойта вярна дружина?Кажи ми, пък ми вземи душата, аз искам, сестро, тук да загина!
49
2
 
9
 
! Отговори
Прокурор Сарафов преди 8 години
Интересно къде ще е скрит мишока Цветанов днес?
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички на обед пред парламента! Само народа е способен да свали диктатора!
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато се делим на наши протестиращи и чужди протестиращи, ще сме зле платени.
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквун се е самоизбрал. Защото се опитвате да ни внушите, че сме го избрали.