София скърби с Париж: Цветя и свещи пред посолството

Да реагираме силни и обединени, зове френският посланик
42
София скърби с Париж: Цветя и свещи пред посолството
Снимка: БТА

В знак на съпричастност с жертвите на атентатите във Франция, много хора остават цветя на оградата на Френското посолство в София и палят свещи в памет на загиналите. Пред посолството има жандармерия и метални ограждения, предаде БНР.

Още по темата
Част от гражданите, които поднесоха цветя пред посолството, коментираха:

"Ужасно е това, което се случва. За съжаление нещо, което очевидно оттук нататък ще продължава да се случва. Опитът да се посегне на свободите на европейските народи е нещо, което ще продължава, но няма да успее".

"Немислимо е. Нормален човек не може да мисли за такова нещо. Няма война, която да даде невинни жертви и да е справедлива. Още повече, когато се посяга на мирно население и мирни граждани, които по никакъв начин не са провокирали тази агресия".

След като поднесе цветя пред френското посолство в София, председателят на НС Цецка Цачева заяви, че сега е моментът за европейска солидарност и общо действие.

Аз не мога да приема, че терористите в подготовката на своите пъклени планове, са невидими и не оставят следи. Сега е моментът Европа да покаже действие за общ отговор, за европейска солидарност и за по-голяма решителност към подобни прояви.

Трябва да има обща политика – такава, каквато очакваме и по въпроса с бежанската криза. В този смисъл очаквам да бъдат посланията на европейските институции, а и не само посланията, а и техните действия,  допълни Цачева.

Междувременно френският посланик в София Ксавие дьо Кабан заяви, че трябва да реагираме на трагедията силни и обединени.

Това е абсолютна трагедия. Но трябва да реагираме силни и обединени. Но не само ние, а всички европейци. Защото този атентат е от хора, които са против нашите ценности, които са общи – и наши, и ваши, заяви дипломатът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Тити Папазов преди 8 години
Разплаках се,но не за Франция а за България,при вида това "скърбене".Къде ви беше скърбенето за Сирия,Нигерия и тн?
22
0
 
2
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Изтриха ме, трябва всички да ривем за да не ни трият. Но като чета коментарите доста хора споделят моето мнение, така, че...
21
2
 
1
 
! Отговори
Sunny Ray преди 8 години
Защо ЕС, в т.ч. България, САЩ, Русия, не скрърбят когато ежедневно в Израел се избиват невинни хора от радикални мюсулмани терористи,които ООН снабдяват с оръжия и финанси, и вместо да осъдят и забранят терористичните групировки като Хамаз, Хизбула,Палестинска автономия, Ал-Кайда(Ислямска държава) и др.те принуждават Израел да им да дава части от земите си и столицата си на престъпни терористи,които измамно се наричат палестинци по римското име на земята на Израел-Плестина,а всъщност са араби.
20
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 8 години
а скърбя ли за жертвите от атентата в Истанбул? Или в Ливан?
19
1
 
8
 
! Отговори
Е преди 8 години
Жалко за невинните хора! Амин! Всички обикновени хора видяха заплахата в зародиш, само тези които вземат решенията - не. Вече е доста късно. Ще пострадат още обикновени хора, защото нямат охрана, няма укрития, но на кого му пука?
18
3
 
27
 
! Отговори
страхил преди 8 години
Франция?Винаги бяхте *** на малка и долна сащ,и германци с вас се подиграват след 2 световна.защо се подигравахте с руски самолет?
17
2
 
36
 
! Отговори
ник преди 8 години
А за жертвите от руския самолет цветя?Господарите ви забраниха а?Европейски ценности,носим демокрация ,арабска пролет,да свалим диктатора на Ирак,ама да оставим този на Саудитска арабия!Шарли Ебдо вчера пишеше за порно-ето им порно!Замислете се какви *** управляват света,а ние им лижем задниците
16
6
 
30
 
! Отговори
да преди 8 години
на кой му пука за Франция
15
4
 
19
 
! Отговори
Dd преди 8 години
Реагирайте сплотено - направете си гей парад
14
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Французите като бомбардират в Либия и после цоцат нефта на разпадналата се държава... никой не скърби.Французите като подпомагат с оружие пари и какво ли не същите терорити и откачалки във Сирия... никой не скърби.Сега техните възпитаници и протежета им донесоха една прашинка от това което правят там... е СЕГА ВСИЧКИ СКЪРБИМ?!Е айде малко французите да се позамислят?Защо Швейцария никой не я бута... щото и те не се бутат. Неутрални са.Финландия, Исландия и т.н. същото. Каквото сам сееш
13
7
 
9
 
! Отговори
до 15 преди 8 години
Ами ти поднесе ли цветя,пред румънското или пред руското посолство, та разпитваш за другите?
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Варварски акт,типичен за ислямистите! Интересно ,с каква карикатура сега ще излезе френския *** "Шарли ебдо", след порно-карикатурата за руския самолет?!И как ще реагира френската общественост, след като оправдаха порно- карикатурата на "Шарли..."?
11
3
 
38
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Лицемери!!
10
3
 
36
 
! Отговори
ами преди 8 години
Жалко лицемерие.....къде са цветята за другите загинали невинни,или те не са хора....
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То днес няма много желаещи да се мотаят пред френското посолство ,май
8
2
 
8
 
! Отговори
Demokrat преди 8 години
До Анонимен 13Poneze ne zvuzi priatno fakta, 4e nasite "GOLEMI POLITIZI" vsasnost sa po niski ot trevata.
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Написах, че Главнокомандващият е поднесъл цветя и е подсмърчал, що триете!
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох... и те сега терористите като ще се разчувстват, като ще се трогнат от тия лигавщини, мани, мани! И *** поднесъл цветя пред посолството и подсмърчал даже.
5
2
 
20
 
! Отговори
АЙДЕ СЕГА преди 8 години
всички президенти и премиери от ЕС при бат ви ВОВА в МОСКВА да му правите като вятъра,щото само той може да ви помогне
4
4
 
30
 
! Отговори
факт преди 8 години
А ЗА УБИТИТЕ РУСНАЦИ НИТО ЕДНА СЪЖАЛИТЕЛНА ДУМА ,НАЛИ !! ГОЛЕМИ ГАДОВЕ ,ЕЙЙЙ !!