Недоволството срещу винетките започна, пикът – в София

На 28 ноември пък е насрочен национален протест в столицата
17 ное 2015 10:24,
36
Недоволството срещу винетките започна, пикът – в София
Снимка: архив Bulphoto

Протест срещу увеличението на цената на винетките ще се проведе днес в Пловдив, съобщава Агенция "Фокус".

Недоволните шофьори се организират във Facebook. От догодина винетките стават 97 лева, което е с 30 лева повече от досегашната цена.

Протестът на пловдивчани е обявен от 10 часа на една от бензиностанциите в града, откъдето автомобили ще потеглят по основните пътни артерии в града.

"Сега вдигат цената на винетката, утре започват и с горивата, после идват и хранителните стоки. По принцип 30 лева не е от голямо значение за годишна винетка, но утре 2 лева още отгоре за горива и те се трупат. А заплатите стоят на едно ниво, пенсиите стоят на едно ниво", заяви пред БНТ Антон Дончев, организатор на протеста.

Според Дончев, пътищата у нас не отговарят като качество на повишението на цената на винетката. Затова той често ремонтирал своя автомобил. "Последният ремонт ми коства 250 лева. 250 лева съм ги броил, а никой не ме пита имам ли ги, нямам ли ги", обясни той.

Пловдивчани ще се съберат в 10 часа на една от бензиностанциите в града. Намеренията им са да преминат с автомобилите си по няколко улици и да блокират едно от възловите кръстовища в район „Южен”. Очаква се към шествието да се присъединят и таксиметрови шофьори.

В идните дни подобен протест се организира и във Варна, а за 28 ноември има насрочен национален протест пред парламента в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
14
 
! Отговори
Искрен преди 8 години
До пацоНе си прав пич, по принцип да 30лв повишение на цената не са много; да няма лошо, стига обаче парите да отиват по предназначение и аз, ти и останалите като си плащаме да получаваме хубави пътища. Проблемът е в това, че и 200лв да направят винетката, пак по същите разбити пътища ще караме....щото парите се крадат; да направят кабинки по магистралите и да се плаща като се "качиш" на съответната магистрала и съответно парите събрани от всяка магистрала да отиват за поддръжката й
23
2
 
13
 
! Отговори
С преди 8 години
Заради атентатите в Париж никой не отрази, че имаше голям протест и в Търново миналата събота!
22
0
 
18
 
! Отговори
еко такса преди 8 години
А няма и да е лошо и някои да обясни къде отиват парите то всеизвестната на нов внос автомобили "ЕКО ТАКСА"??
21
1
 
5
 
! Отговори
Razzia преди 8 години
Krai na vinetkite!:-)Magistralni taksti na kilogram MPS i na kilometar izminat pat. Koito polzva skorosten pat, da si plasta za kefa.:-) kolkoto pati polzva magistralite, tolkova pati da plasta kefa si.Nema da im plastame solidarno na nekoi ofshorni firmi i darjavi da mitkat gratis i transitno po magistralite ni, da gi izhabiavat, a nie, bez da sme karali po magistralite, da karame samo po regionalni patista s dupki, zavoi, krateri i patni tabeli s cherni tochki. Basta.
20
0
 
13
 
! Отговори
Оногондур преди 8 години
Въпросът е дали наистина това ще стане национален протест,или ще присъстват един файтон хора.
19
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Увеличавате цените за да пълните гушите на милиционерите! срам и позор!!!!
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
точно паветата да протестират е наглост, тия от центъра до Железница, Мировяне, Подгумер и т.н. ходят без винетка, а постоянно им оправят пътищата, а в малките градове още като излезеш и има знак за винетка
17
0
 
22
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Трябва да се направи един обществен дебат, на който да ни бъде обяснено къде аджеба отиват парите от винетките и от данък МПС! Аз плащам 220лв данък + 97лв винетка = 317лв на държавата! Ами акциза на всеки литър гориво? Като не искате да махате данък МПС, сложете кабинки на магистралата и всеки да плаща на км! Аз ако живея на село и ползван само третокласния път до другото село кво правим? Плащам 100лв като този дето минава хиляди км по магистралата...
16
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия 30лв. просто ще потънат някъде, пътищата няма да станат по-добри. Това е 100% ясно на всички.
15
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА ОТКРИЯ Я ЗАВОД И ЛИ ЦЕХ , РАБОТА ДА ИМА , ТОГАВА ДА РЕЖАТ ЛЕНТИ
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да плащат тези които карат най-много, не може дядото с 40 годишната си ладичка с която излиза 2 пъти в годината на пътя, да плаща колкото някой който не слиза от автомобила си. Да не говорим за това кой какъв клас път използва.
13
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА СЕ МАХАТ ТЕЗИ ПИЯВИЦИ , ПИЯТ БАВНО И МЪЧИТЕЛНО КРЪВТА НА ХОРАТА
12
28
 
1
 
! Отговори
korko преди 8 години
аре стига вече с те протести бе смешници, тая държава е на всички нас, не на някой друг д'еа и коплексираните ***.
11
1
 
27
 
! Отговори
проблема не е в 30 преди 8 години
лева - а къде отиват и какво се прави и какво е направено стях .... ако няма дупки и това да е навсякъде - ми и 150 лв не е проблем !!! ако си потришиш колата в дупка и държавата да плаща всичко - тогава няма проблем .... *** как да стане това с тъпунчовци отгоре ??
10
1
 
14
 
! Отговори
маке преди 8 години
до 12 я съм си турил не 500 кила а 6 тона винце и горе доле ми стига до новата реколта ама паре за разсипия и некой да кръка за моя сметка немам братле и не си купувам зимне гуме оти по нашио край снег е валело преди десет годин
9
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То българина е така, няма 300лв за зимни гуми но има 500лв за грозде да си направи ракия, та цяла зима да се впиянчва, после имал високо кръвно то от тая парцуца всичко може да си скапеш. Сега 30 лв за винетка нямал ама има 200лв на месец за цигари, но пък не плаща 20 лв здравни осигуровки. Абе тая държава съвсем ще затъне, то умните отдавна се спасиха.
8
29
 
5
 
! Отговори
пацо преди 8 години
Ми карайте си по дупките. 30лв на година са 2.5 лв на месец. Ако някои няма 2.5 на месец то тои не трябва въобще да има кола. Ама *** народ ако може стария скрап в хола ще го вкара. Сега ще изхарчат повече пари в протести отколкото струва увеличението. Малко гориво да стигнат на протеста, кафета коли цигари и това няколко дена. И за какво е всичко??? Да няма пари после и да псуваме че няма маркировка или има дупки.
7
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ , ИГРАЯТСИ С МИЗЕРИЯТА НА ХОРАТА , ДА СЕ МАХАТ , ХУБАВО СЕ ПЕРЧИХА ЧЕ ОТКРИВАТ МАГИСТРАЛИ ,А СЕГА ВИНЕТКИТЕ ВИСОКИ , А МИ БИВА А *** ДА ИМАМ ЗАПЛАТАТА НА ЛИЛЯНА ПАВЛО И БОРИСОВ , БЕСРАМНИЦИ
6
37
 
9
 
! Отговори
iwan преди 8 години
***,давате 10 бона за кола, 2 бона за телевизор, 1 бон за Айфон, а нямате 8.08лв на месец за поддръжка на пътя, по който карате.Просто не е истина - удоволствието да карам кола по републиканските пътища, ми струва по-малко пари от кабелната, интернета, телефона, 2 кутии цигари 1 бутилка ракия.Безплатен обяд няма, дриплювци.Който не може да отдели едни келяви 8лв на месец за да кара автомобил, има си градски транспорт.Трагично общество сме просто, кой да ви плаща винетката?
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То само винетките да бяха. Така и не усетих кога са надули цената на тока, но от пролетта плащам огромни нереални сметки. А за 3 дни на вилата, през които сме ползвали само крушки на две стаи и коридор, телевизор, хладилник и веднъж електрическо барбекю, получихме сметка 12,80 лв. Това означаа, че за един месец минималната сметка ще е 120 лв. Ако ползвахме и електрически бойлер, не ми се мисли каква щеше да е сметката.

Спонсорирани публикации