Бомбоубежището на банкера: Крокодилска кожа за разкош

Злато и бронирани стъкла в апартамента на Цветан Василев
19 ное 2015 10:37,
47
Бомбоубежището на банкера: Крокодилска кожа за разкош
Бившият ресторант "Кристал" сега апартамент на Цветан Василев. Снимка: в. "Сега"

Цветан Василев се е готвил за война! Това разказват пред "24 часа" хора, видели с очите си апартамента на банкера от фалирата КТБ, който преустрои знаковото столично заведение "Кристал" в помпозно жилище. Разточителство, злато, скъпи мебели и ненужен разкош - така очевидците описват имота.

Апартаментът разполагал с бомбоубежище, подобно на бункер, а стъклата на прозорците били бронирани и издържали на снаряди с гранатомет. Изолацията на стените била половин метър. Имало и собствен генератор за ток и водоизточник с резервоар, където водата се йонизирала.

Апартаментът е с площ 1500 квадратни метра и е на топмясто в центъра на столицата. Мълвата носи, че е обявен за продан, но не се споменава цена.

Някогашното заведение е преустроено в два големи хола. Стените между тях се отваряли автоматично и отвеждали в зимна градина.

Василев е купил и апартамент зад "Кристал", като е избил стените и го е приобщил към помпозното си жилище. В него се влиза от три входа. Има подземен етаж за обслужващия персонал.

Според строители от лявата страна на първия етаж е помещението за охрана, снабдено с най-прецизното видеонаблюдение. Нямало как някой, решил да приближи, да не бъде засечен от камерите. Отделно живата охрана и сега била факт, макар никой да не живее в апартамента.

Асансьор отвеждал към офисите, които са три на брой. Двата били предназначени за Василев. Мебелите в тях са от крокодилска кожа, която е изключително скъпа. Третият кабинет пък бил за дъщерята на банкера. Към него имало помещение и за секретарка.

Мебелировката на апартамента е изработена от дизайнери във Виена и доставена от тях. Самото обзавеждане се оценява на 5 милиона лева. Всеки от кабинетите на Василев е с площ от 200 квадратни метра. От тях се излиза в зимна градина, която е със стъклен покрив. От него денем се открива гледка към небето, а нощем - към звездите.

Идеята на банкера е била там да провежда деловите си срещи дискретно, вместо да ги води по столични ресторанти, където всичко се научавало.

Апартаментът разполагал и с две просторни спални. Между тях имало голяма гардеробна, в чийто център било аранжирано приспособление за стотиците вратовръзки и колани на банкера. Всички кранчета в баните му пък били златни.

Апартаментът в центъра на София сега е запориран от съда. Това стана през юни тази година, когато бе издадена забрана за разпореждане с имоти, акции и дружествени дялове на банкера беглец на обща стойност 963 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
7
 
! Отговори
До 12 преди 8 години
Те на балъците от банката му им върнаха парите. Аз и ти ще го хванем за шлифера, щото нашите данъци ще напълнят дупката.
16
0
 
8
 
! Отговори
kr преди 8 години
Миришат му краката за тази обстановка типичен неграмотен селянин
15
0
 
12
 
! Отговори
:D преди 8 години
само до тук успях да стигна - "а стъклата на прозорците били бронирани и издържали на снаряди с гранатомет" :D смях
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да му завиждам - не! Ама хич! Просто дразни с изявленията си как трябвало да е луд да фалира собствената си банка и подобни глупости. Но нещото, което повече дразни, е как парите, с които държавата ще покрие фалита на КТБ, всъщност ще дойдат от нашите джобове, под формата на данъци, винетки и всякакви форми на законен държавен рекет! Мислим си, че времето на мутрите остана в 90те, нали? Да, ама не!
13
0
 
18
 
! Отговори
Цвети Димитрова преди 8 години
ако се изземат всичките му жилища (ако изобщо някой зне точно колко и къде са) и се разпродадат всичките му там крокодилски кожи и злата, могат да се компенсират всички пострадали от пирамидата КТБ. Предлагам да действаме
12
0
 
8
 
! Отговори
дрон преди 8 години
Е няма страбедливост бе. Вместо в затвор, банкерчето си живее в разкош!
11
21
 
2
 
! Отговори
as преди 8 години
Само некадърни и злобни хейтъри завиждат на успелите в бг.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пред наша мутра Янукович ряпа да яде !
9
0
 
34
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
А на Дебелян и Доган как са панелките?
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
халал да му е, ама нема да си го носи у гроба
7
2
 
26
 
! Отговори
:) преди 8 години
Проблемът не е, че този мустакат крадец е живял добре, а че го е правил с крадени пари. А още по-лошото е, че няма да си плати за тарикатлъка, защото щедро е давал подкупи на всички. Дори на сегашните нещастници.По времето на ГЕРБ КТБ е била в разцвета си, а почти всички държавни предприятия са държали парите си там. Как си мислите е станало това. Без нареждане от Боко? Не ставайте смешни.
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безкрайна е човешката глупост, най-вече когато нещастника е милионер. Направи нещо смислено за хората бе чвор, всичкото това дето си го градил никога няма да го използваш.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе що ни занимавате с подобни партенки?
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Денем гледа небето, а вечер какво гледа??? Неправилно построено изречение. Тоя писач е за уволнение.
3
1
 
18
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Е та, парите за винетки не достигат!!Нали така Менде?
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На бас, че е невинен?
1
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не виждам нищо нелогично в новината. Нормално е всеки човек според възможностите си да се погрижи за жилището си. А Цветан Мустака съвсем не е човек без възможности.Останалото е байганьовска завист.