Уволниха "възпитателката", която вдигна дете за косата

В детския център ще бъде монтирано онлайн наблюдение
3 дек 2015 10:37,
38
Уволниха "възпитателката", която вдигна дете за косата
Снимка: flickr

Възпитателката, която вдигнала за косата момиченце в частен столичен детски център, е уволнена.

Мая Манчева, която е станала свидетел на ужасния метод за "възпитание", разказа в мрежата как Роза хванала момиченце за косата и го разтърсила агресивно във въздуха.

Още по темата

"Въпреки че няма доказано провинение преценихме, че отношенията в групата след тази случка биха били изострени. Затова решихме да прекратим договора с помощник-възпитателя. Тя вече не работи при нас. След сигнала на г-жа Манчева информирахме както родителите на детето, така и на всички деца в групата. Детето, което според Манчева е пострадало, продължава да посещава детската градина. То е в добро здраве, жизнено и усмихнато. В най-скоро време ще монтираме камери за онлайн наблюдение", уверява Шварц в съобщение, изпратено до ТВ7.

Според Мая Манчева обаче, насилието не е единственият проблем в детския център.

"Храната там не е подходяща за малки деца. Казаха ми, че два пъти в месеца им дават закуски с шоколад. Детето ми е на година и три месеца. Изказах своето възмущение, но преглътнах това. После се оказа, че им дават меденки и сухи пасти. Сега си гледам детето сама. Нужно ми е време, за да взема решение дали да го пускам на детска градина", каза още мая Мая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
куку преди 8 години
Въпросната Мая да беше попитала с какво ще хранят детето и преди да реши да го запише в този детски център. Все пак е частен и е имала избор и на друг, в случай че не е имало място за детето и в държавна ясла.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви сухи пасти в детско заведение-това е нарушение.В детските ясли се приготвя само храна, съгласно Наредба 2/07.03.2013 г. на МЗ, а в ЦДГ с Наредба 6 и 9.В тези документи има ясни задължителни изисквания, които ако не се спазват РЗИ и Агенцията по безопасност на храните налагат санкции.И помощник-възпитател да не се бърка с педагог, това си е "лелка "!Нека всеки родител да прочете в нета тези наредби и да съблюдава храненето на децата си в детските заведения.
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МНОГО МОЛЯ РОДИТЕЛИТЕ НА ПОСТРАДАЛОТО ДЕТЕ ДА СЪДЯТ "ВЪЗПИТАТЕЛКАТА" И СЛЕД КАТО СПЕЧЕЛЯТ ДЕЛОТО ДА ФЪРЛЯТ ЕДНА ГОРА БОЙ,*** НЕ 2-3 ШАМАРА-А ЯКО БОЙ,ДО КРЪВ,ШЧУПЕНИ КОСТИ И ЗЪБИ ДА ИМА...ИСКАМ ДА ДОБАВЯ ЧЕ СТАНАХ БАЩА ПРЕДИ 3 МЕСЕЦА НА МОМИЧЕ,АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ НА МОЕТО ДЕТЕ,НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СПАСИ УЧИТЕЛКАТА ОТ "ВАЛЯКА" КОЙТО ЩЕ Я МАЧКА
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1001 нощНе изключвам възможността въпросната обвинителка да обслужва нечии интереси, но има и друга опция. Ако моето дете ходеше в тая градина, не бих повдигала обвинения, преди да намеря вариант да я преместя. Защото ми е ясно, че на следващия ден ще си го изкарат на детето, и то така, че хем ще изглеждат прави, хем ще го смачкат. Защото такива са експерти по психически и физически тормоз! А ако родителите просто нямат възможност да преместят детето, дали ще коментират станалото изобщо?
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сетила се Мара да се побара. Защо винаги трябва да стане нещо, да го хванат и ЧАК тогава да се вземат мерки. Психо тестове всяка година на всички, които работят с деца.
18
0
 
8
 
! Отговори
един преди 8 години
И двете ми деца израстнаха в детски градина и мога да ви кажа, че със сигурност съм много доволен. Който и да ви омайва, че бавачки, майки, баби и тям подобни могат да заменят детската градина, със сигурност ви лъже! А сега нещо весело - в детската градина на моите деца на входа висеше надпис - "Драги родители, не вярвайте на всичко казано от вашите деца за нас, както ние не вярваме на всичко казано от тях за вас" :))))
17
5
 
4
 
! Отговори
Оня преди 8 години
До 20 Очевидно не си захванвал дете някога. Проблема не е че е енергизираща храна... има си други причини да НЕ се дава шоколад на толкова малко дете. А това колко деца на колко хора изсипват не мисля че е мой проблем, нито на който и да е родител... всеки да си гледа работата и да си решава проблемиете...а в държавните ясли какво става просто не е истина.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ОняЗащото е силно възбуждаща и енергизираща храна.Малките деца са пълни с енергия.А на хората,които не работят с деца,искам да кажа - в България на един педагог му "изсипват" поне 30 хлапета.Един с 30!защото децата ни са бройки,нормативи,не са личности.така е в детските градини,в класовете,в занималните.Това е само в България!Днешните деца са различни от това,което бяхме ние и е невъзможно да се овладеят от 1 човек,каквито и вълшебни способности да има.Не може да бъде и полезен на децата.
15
2
 
15
 
! Отговори
екс преди 8 години
Интересно, как в се очертават два типа *** - едните не виждат нищо нередно, а другите - че който не му харесвало да си гледал детето в къщи. А истинското решение - да се направят закуските нормални, и да се уволнят всички агресивни лелки а да се поощрят професионалистките, за тия едноклетъчни не е решение. Ква Европа, кви пет лева, тия си искат някой някого да мачка - тва са осакатени хора ...
14
4
 
1
 
! Отговори
Men преди 8 години
Ето така се прави в частните градини. Всъщност тая градина ще има късмет ако не фалира. В държавните всичко се покрива, помните случая преди месец - нищо не направиха.
13
2
 
5
 
! Отговори
немо преди 8 години
трябва да се въведе задължителен психотест за служители в подобни заведения. като немогат да се грижат човешки за малки деца какво правят там? а за шоколада...той е толкова опасен че е като отрова за децата. няма нищо общо с какао. вкуса и мириса са ароматизатори и овкусители.
12
6
 
3
 
! Отговори
Оня преди 8 години
Защо да не се дава шоколад на дете на година и 3 месеца? Даже няма да си направя труда :D
11
2
 
5
 
! Отговори
Здравко преди 8 години
За всяка възраст има препоръка и правила за хранене , които са написани и приети от МЗ. За това колко коса има или няма , Ви пожелавам да имате дете за да го разберете.Имам възможност да наема бавачка , затова нямам такива притеснения. Но относно конкретната ситуация подкрепям г-жа Мначева , не мога да спомена повече с оглед служебното ми положение , но лично се ангажирам да има всички възможни проверки за заведението и служителката. Има много пропуски на документацията им.
10
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо да не се дава на децата шоколад? Само на хляб и вода ли трябва да карат?
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Детски център или детска градина? Това са две коренно различни неща. В едното има групи и възпитатели, в другото има аниматори и т.н.
8
7
 
14
 
! Отговори
Здравко преди 8 години
Подкрепям напълно Мая Манчева. Хора , които защитават най-милото което имаме и което ни е останало , а именно децата ни , са за пример. Всички останали коментари са меко казани излишни,некомпетентни и предполагам написани от платени хора. Имам дъщеря на година и десет месеца , не искам и да си помислям че някой може да се държи с нея по този начин, последствията за заведението и пряко към служителката повярвайте ми не искате да си ги и представите дори.
7
7
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
До Фалктака е, тука сме още в средновековието, а хората на запад са измислили цивилизовани методи за успокояване на децата в градините - транквилантите и седативите.
6
1
 
7
 
! Отговори
Оня преди 8 години
P.S и доста хора нямат избор, освен да си дадат децата на ясла. Знам го от собствен опит. Ако искаш ела ти че си спец някакъв
5
3
 
13
 
! Отговори
Оня преди 8 години
До 4 дето мноого му разбираВ нито една ясла не е нормално да дават кифли с шоколад и сухи пасти на дете на година и 3 месеца. А ти си просто абсурден тип, за да хейтиш жената вместо простотията която се е случила. Леле леле леле леле
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има свидетел, но няма доказано нарушение....