Държавни чиновници със скъпи жилища за жълти стотинки

20 бона за апартамент в елитен квартал, но не за всеки
6 дек 2015 12:10,
47
Държавни чиновници със скъпи жилища за жълти стотинки
Снимка: кадър Нова тв

20 000 лева за апартамент от 200 квадрата в столичния квартал "Изток" или 53 000 за 71 квадрата в "Дианабад" при пазарна цена 176 000 лева. На такива цени са си купували жилища депутати и чиновници, стана ясно от включването по Нова телевизия на депутатът от Патриотичния фронт Валентин Николов, който ръководи Парламентарната комисия за етика и борба с корупцията.

170 държавни жилища са продадени на занижени цени на хора, които заемат публични длъжности в държавни институции. Много сигнали вече са подадени към прокуратурата.

"170 са жилищата, продадени само от областните администрации. Има много повече жилища, продадени от министерства и други държавни учреждения, които не са били обект на проверка от нашата комисия", обясни депутатът.

Николов каза, че в повечето сделки има нарушения, а държавата е ощетена в особено големи размери. Така например депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ се е сдобил с апартамент от 100 квадрата за 24 000 лева, като над 18 000 лева са платени с компенсаторни инструменти.

"Като се има предвид колко са вървели тогава компенсаторките един такъв апартамент в дипломатически блок излиза 11 000 лева", обясни Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
Бачо преди 8 години
Еее и кво, това е демокрация, не е бая ви Тошо да даде апартамент на Георги Калоянчев.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грабеж.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия са дребни риби - балъци! да гласуват както им кажат им подхвърлят трохи. истинските разбойници - тези с милионите и милиардите откраднати от нас - магистрали (които се гънат като юфка) не им трябват такива апартментчета! те са откраднали достатъчно за да си купят и в Ню Йорк...
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Konfiskuvaite imotite koito sa kupeni sa jalti stotinli na vs bogataschi Mutri milionerite lukanovite djab4ii i kostov Kakto i tia deto Baha bkp a Sega sa gerb. Bsp dps sadii prokurori nsi ve4e bogataschka debelak zAzarov vs bogati kmetove
31
1
 
2
 
! Отговори
Г.Т преди 8 години
Капо ди тути папи, три на брой!
30
0
 
3
 
! Отговори
кака пена преди 8 години
Кой!?! Къде? Не е верно това!
29
0
 
4
 
! Отговори
до 34 некомпетентен преди 8 години
По тази логика...когато стреля терорист по нас с Калашников е виновна държавата България защото българска фирма продава автомати на Сирия....***!
28
0
 
7
 
! Отговори
чичо преди 8 години
Не се хабете, пак ще има народен съд. Че сега и Симеончо не е дете като през 1946 г.
27
0
 
14
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Това са справедливи цени за ваще 240 депутати,защото депутатите много работят за благото на народа.Ето например от лятото на 2016г. пенсиите с 40г. трудов стаж рязко скачат от 157лв и 40 ст днес ще скочат на цели 162лв и 20 ст.
26
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това започна от фаталния 9 Септември 1944 година, .. че до днес.
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виновно е правосъдието защото нито една сделка за покупко продажба на недвижим имот не минава без адвокат и нотариус. Срещу прилична сума от пари съдебната система си затваря очите, ощетява държавата и народа. Чуеш ли държавник, депотат, кмет, чиновник знай че живее и краде от твоя гръб благодарение на законите и корумпираната съдебна система.
24
0
 
17
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Взеха на хората компенсаторщите на безценица и си накупиха имоти!
23
0
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Нали, затова им повишаваме всяко тримесечие заплатите, за да могат да си купуват евтини апартаменти. Трябма да си ги гледкаме, че са само 240.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БГкомунистите и активните борци се вреждаха по времето на тато по право, а пазаруваха от корекомите.
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мда! 240 Хрантутници са по-богати от цялата ни нация!Утре обаче ще се пръкне статия, как сме били похарчили 70-80 милиона за празниците... и това с намек, че видиш ли, българинът живее прекрасно.. Без да си давате сметка, че това са пари в сметките на не малко политици, задържали се достатъчно дълго във властта!
20
4
 
13
 
! Отговори
se преди 8 години
Така е в успялата държава на Борисов!Направо ги раздават безплатно.Но какво да очакваш от *** и децата и внуците им?
19
0
 
23
 
! Отговори
dzivko преди 8 години
Ох да бяха само тия с мед да ги храним,ама тва що пари се отклоняват за ремонти,магистрали,неизгодни договори и лобистки закони..,всичко е по непроследими сметки,тия апартаменти са капка в морето
18
2
 
27
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Обичам такива новини! Така се имунизирам от евентуални пориви на носталгия по БГ... хаха. :)))
17
9
 
10
 
! Отговори
........... преди 8 години
Така ще е,докато столица е София.Управлявани сме от областа,в която пословицата е:-не сакам я да съм добре,а они от провинцията да са ми роби.Да направим нов управленски ц-р около В.Тъ рново.Да се закупят 200дк.земя и построят згради с намален състав за НС.и мин. съвети.Да се събират по четири пъти в годината за да си получат новите задачи.
16
0
 
29
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
не се надявай- българинът не обича революциите и да му се разваля рахата. И цгнаски теорор търпи, и герберски правистелства, и какво ли не, но на българина му е по-лесно да си хленчи и мрънка, но не и да излезе и да ги измете веднъж завинаги. В Румъния излязоха хиляди на протест срещу корупцията, в Полша- хиляди срещу ислямизацията, тук- нищо, разбира се.