Отиваме на купон... в теснолинейката за Банско!

Празнуването на 8-ми декември вече започна
7 дек 2015 09:14,
20
Отиваме на купон... в теснолинейката за Банско!
Снимка: Нова телевизия

Студентите в цялата страна вече се готвят за 8-ми декември. За някои обаче купонът вече започна. В теснолинейката от Септември за Банско и Добринище студенти си казват "наздраве" преди всички останали.

В радиус от километър се носи глух тътен от силна музика. Четири вагона са превърнати в огромна пътуваща дискотека, а над 100 души са във вихъра на купона. Сред тях са студенти от няколко университета, както и шумна португалска компания.

"Това съчетава тръпкат от движението с купона в дискотеката", споделя студент пред Нова тв. 

"Иначе с колата за два часа и си там. А тук забавление, купони, веселба, запознаваш се с много нови хора", казва и студентка.

Вагоните на влака са тесни, не са идеалният дансинг, но това не притеснява никого. "Малко е тясно, но следващата година повече вагони", пожелават си младите хора.

125 км – точно толкова е дълъг целият маршрут от гарата в Септември, през планината, до Банско и Добринище. Разстоянието се взима за около пет часа.

Ако компанията в единия вагон ти доскучае, прескачаш в другия. Единственото, което не може да се промени, е музиката.

Ако пътувате с теснолинейката на 9 декември, сряда, тогава на гарата в Септември ще ви посрещнат с погача, а ще ви очаква и интересна изложба със снимки за историята на железницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Стига с тоя 8-ми декември бе хора! Аз също съм студент и изобщо не го празнувам (3-та година). Това е пълна простотия-да отидеш някъде, за да се напиеш. Никакъв празник не е, а е ден, в който се събират пропаднали хора, да не говорим, че някои от тях са станали студенти само за да се занимават с такива глупости. Изобщо не мога да си обясня как може да се пръскат толкова пари за алкохол. Този "празник" е нещо ужасно-алкохол, наркотици, кифли, чалга-всичко, което мразя. Сериозните студенти не го празнуват, но малко сме такива за съжаление. Копирано от standartnews
10
1
 
4
 
! Отговори
мда преди 8 години
Имам спомен от първия учебен ден в Университета. Изредиха се една камара преподаватели които да ни стряскат колко е сложно и трудно и как ще ни побъркат (не че не беше зле положението наистина), но след всички тях дойде тогавашния ни декан и каза: всичко което казват коелгите е вярно и повече, но никога не забравяйте че това са едни от най хубавите години в живота ви... На погребението на този човек беше пълно с преподаватели и студенти... Честит празник на всички и се забавлявайте :)
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отиваме на копон...
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Discovery8ми декември... никога не съм го празнувал тоя пияндурски празнике как да го празнуваш със седми клас?
7
7
 
4
 
! Отговори
Галичев преди 8 години
Истината е че тези които празнуват най-много учат най-малко.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До DiscoveryАйде, успех като "завършиш" и станеш поредния "инженер"той поне ще завърши ище стане човек, а ти ще си останеш все същия гнусeн атакиз.
5
5
 
0
 
! Отговори
До 9 преди 8 години
Хората дето пътуват така всеки ден дали щеим хареса ако им вдигнат цената 2-3 пъти за да пътуват 2-3 по-бързо?
4
18
 
1
 
! Отговори
Стефан преди 8 години
Много добре знам какво е "теснолинейка".Въпросната теснолинейка е правена по Царско Време като икономиче вариант на пълнофункционална железница.Но това е през 1920. Сега сме 2010 дами и госпада ! И да поддържаш "развлекателно влакче" на фона на всички мизерии в държавата е малоумие.На фона на липсата на пари за болници училища и детски градини.
3
0
 
23
 
! Отговори
до стефан преди 8 години
До СтефанЦелта на теснолинейката, не е да стигнеш бързо, а съвсем друга
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стефчо, ти теснолинейка знаеш ли какво е?
1
33
 
3
 
! Отговори
Стефан преди 8 години
Тази новина, е истински израз на разрухата в БДЖ.125 километра за 5 часа. средна скорост 25 километра !Как очаквате железницата да има икономическа и социална полза когата скапаните 125 километра се взимат за 5 часа. За 5 часа отивам до Унгария от София с кола !