Сиба – камериерката в Пампорово, която се моли на Аллах

Мюсюлманката написа история, която се надява да стане сериал
7 дек 2015 13:37,
194
Сиба – камериерката в Пампорово, която се моли на Аллах
Снимка: bTV

"Цял живот съм виновна без вина", казва 46-годишната българска мюсюлманка Сиба.

"Виновна без вина" е заглавието и на написана от нея история, която се надява да се превърне в сериал.

Пише стихове и приказки за деца. Родила се с името Насибе, като ученичка се прекръстила Сузана по името на музикалния хит от 80-те, промените я задължили да се казва Илияна. А когато принудата паднала, избрала да носи името на баба си – Сиба.

Тя има две дъщери и трима внуци. Сега се моли се на Аллах и работи като камериерка в Пампорово.

Не винаги е била толкова религиозна. Заричала се никога да не сложи забрадка. Бащата на двете й дъщери и вече бивш нейн съпруг обаче в един момент открил исляма и изискал от Сиба да се покрие. Тя се превръща в първата жена в селото, която слага забрадка. По същото време спряла да яде свинско и започнала да прави намаз.

Сиба казва, че за нея религията е най-важното нещо. Смята, че всеки има право да вярва в каквото пожелае, независимо дали е Аллах или Исус Христос.

"Моля ви, политици, направете така, че в небесата да има хвърчила, а не самолети, пускащи бомби", каза Сиба пред bTV.

Според нея войната е за пари, а оръжията на терористите са техните действия. "Когато кажат ислям, кърпа, винаги смятат, че и ние сме атентатори. Това е болезнено за всеки един мюсюлманин. Ислямът е един и същ, но има фанатици", казва Сиба.

Вдъхновението й да пише дошло от детските приказки, които чете на внуците си преди сън. Събира мислите си в детски приказки и стихове. Близките й я окуражили да издаде стиховете и приказките си.

Преди 5-6 години отива с тетрадките си в редакцията на местен вестник, но редакторът така и не погледнал написаното. "Българинът ще каже: Как може една жена със забрадка да научи на нещо децата ни", казва Сиба.

Според нея най-лошото било, че християните приемат мюсюлманите по външния им вид. "Мислят, че сме малоумни, че живеем в някаква капсула".

Стиховете на Сиба все още не са издадени, но следващата й мечта изглежда възможна.

"Писах една история, която искам заглавието й да е "Виновна без вина": цял живот съм виновна без вина".

Изпратила историята на Калин Сърменов със съобщение във Facebook, без да го познава. Пише му, че изповядва исляма и ходи покрита.

"След 2-3 дни влизам във Facebook и гледам отговор от Калин Сърменов. Аз мислех, че това е профил-фантом. И след 2-3 дни някой ми звъни и чувам гласа на Калин Сърменов. Историята вече е готова. Идеята е моя, Калин Сърменов я разширява, слага й сол и пипер, за да стане много по-хубава". Сиба се надява да заснемат сериал по нейната история.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
дк преди 8 години
журналистите пък няма да вземат да напишат,че има от този край деца,чиито дядовци и баби са изглеждали като тази ,но сега си носят хубави бг имена и са завършили харвард,оксфорд,преподават в колумбийския,докторати направиха по западни университети и станаха европейци , а за религия и не се сещаттърсят се заблудени някакви ,за да лепнат етикетаето това са помацитесъжалявам ви ,но тези като сибата са 1 процент и не ги извисявайте като пишете за тях
98
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде сега една статия за Мара, камериерката в Пампорово, дето се моли на Христос! То бива идеологическа война и подкрепа за исляма, бива, ама да си продажник на собствения си род е гнусно!
97
2
 
10
 
! Отговори
none преди 8 години
"Преди 5-6 години отива с тетрадките си в редакцията на местен вестник""Българинът ще каже: Как може една жена със забрадка да научи на нещо децата ни"?!?!?
96
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Омръзна ми от хора с претенции, колко несправедлив бил към тях животът! И всеки си намира причина. На тази пък религията й била виновна. Талант нечуван, ама ето на, била мюсюлманка, та не я зачитали.Като във вица за заекващият евреин, дето не го взели за конферансие и казал: Не ме взеха защото съм евреин! Да застила спалното бельо, да пуска прахосмукачката и да не занимава страната с личността си, че нещо нагличко излиза. И Сърменов да внимава с пипера и солта!
95
3
 
14
 
! Отговори
кръстоносец преди 8 години
тия дето най-много рипат срещу исляма пишат алах с главна буква :) християнското изписване на алах е Елохим едно от трите имена на Бог Отец. другите са Саваот и Йехова. но все си е Бог-Отец. ей тая проста истина ислямистите и повечето хора въобще немогат да я схванат. Бог е Един и има много пророци но само един е Син Божий - Исус Христос. А Бог-Син е много повече от някакъв си пророк на когото се знае само името.
94
1
 
7
 
! Отговори
езичник преди 8 години
незнанието води до страх, страха поражда умраза, а тя - насилие. религията парите властта са само стредства за постигане на нечии желания. тук предполагам се представя гледната точка на средностатистическа мюсулманка която е по-загрижена за това как да си плати сметките и какво да сложи на масата. тия зад терористите не хващат сулю и пулю а Избрани хора. а страхът от отмъщение остава за тия като тази жена. а фанатици има навсякъде. просто наще християнските още не са скочили. а май трябва.
93
3
 
10
 
! Отговори
Богомил преди 8 години
Колко трудна, противоречива и трагична е съдбата на българите? Наследници на траките, създали първата цивилизация и първата човеколюбива религиозна доктрина чрез Орфей, предтечата и учителя на Христос. Най-древните земеделци, металурзи, ковачи, каменоделци, певци, поети. И въпреки натрупаната хилядолетна умора, запазили доброта и човечност. Въпреки хилядолетните войни срещу българщината, за завоюване на древната ни земя. Въпреки религиите, разделящи хората.
92
2
 
20
 
! Отговори
Изискал? преди 8 години
Мъжът й изискал от нея?!? Всеки път ни обясняват как жените слагат тоя *** на главата си, защото го искат, а сега пък мъжът й го бил изискал. Не може да бъде - всички мюсилманки носят забрадката, защото така желаят - не си й помислят за равни права, работа, образование. Айде тя така са възпитани, но като гледам християнки - как се пречупиха, как не трепна нещо в тях, че предават род и родина, та го сложиха това чудо, щото мъжът искал ...
91
4
 
19
 
! Отговори
tsv преди 8 години
Има индустрия за милиарди , впрочем не - ЗА ТРИЛИОНИ в световен мащаб - оръжейната . Докато се харчат такива пари за оръжия, ще има и войни, и бомби, и глад, и мизерия . Христос, Аллах, тинтири - минтири, дръж здраво каиша и не изпускай, религията е просто средство, човешкият живот не струва нищо, а ние... държава нямаме отдавна, от времето на Шишмана !
90
6
 
11
 
! Отговори
tsv преди 8 години
"...Моля ви, политици, направете така, че в небесата да има хвърчила, а не самолети, пускащи бомби...' ; "...Според нея войната е за пари, а оръжията на терористите са техните действия. "Когато кажат ислям, кърпа, винаги смятат, че и ние сме атентатори. Това е болезнено за всеки един мюсюлманин. Ислямът е един и същ, но има фанатици"..." - Колко ли четящи вникнаха в тези думи ? И колко тръгнаха да пишат глупости преди да са изчели и половината от статията ?
89
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и какъв й е точно проблема на тази /на 46 години е баба??? / има работа ,семейство деца ,какво точно е лошото което й се е случилко в живота в Бг???Ако беше в Сирия или Ирак или някъде из тези тритории и беше християнка -въобще нямаше да бъде жива .че и да пише сериали.Да погледне в интернет как са се отнасяли с християнки в онези земи и после да разяснява как била ''гледана накриво'' тук.Бива ,бива ,но вече се прекалява с тази толерантност
88
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изповядва религията на сатаната и след това рИве, че били виновна без вина. Точно си с вина...Докога днес. бг ще ни занимавате с башибозук???
87
5
 
13
 
! Отговори
Гримар преди 8 години
Религиите са създадени за потискане на масите и за тяхното управление от богатите и влиятелните така 4е религиите трябва да бъдат унищожени.
86
0
 
11
 
! Отговори
Урбан преди 8 години
До вижда се. Вижда се, че си гл_павичък. Инквизиции и тем подобни е имало срещу други християни и то след прегрешения или айде да речем съмнения за ерес. НО НЕ СА ИЗБИВАЛИ СЛУЧАЙНИ ХОРА, както правят зомбираните ислямисти, просто докато човек си пие кафето с приятели. Виждаш ли разликата?
85
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Кръстоносци -------- ислямисти --------- религиозни простаци. Избиват, колят горят и все в името на някакъв си техен еб-еш ли мама му какъв.Религиозните *** ще затрият човечеството. Мноооого простаци ейййй.
84
0
 
3
 
! Отговори
от Киро X преди 8 години
Тъпичък си, аз не съм американец, но това няма особено значение. Не е все едно да направиш личностен терористичен акт и да участваш във военни действия на една или друга държава (за съжаление винаги има и невинни жертви на война). Но американските пилоти, ако трябва да решават сами дали да хвърлят бомби, няма да го направят. Схващаш ли разликата?
83
2
 
9
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Аз като Ви разправям, че религията е в основата на простотията, не ми вярвате.Хитряги са разните му попове, имами и т.н., хитри мошеници. Използват тъпоумието и простотията разбъркват ума на милиони. Всички убийства идват от религиозната ***. Първобитния човек го разбирам: *** незнаещ. Ама сега в 21 век да вярваш в простащини и да избиваш хора заради някакъв измислен .......
82
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До УточнениеТи чел ли си Корана ??? Къде пище че неверниците трябва да бъдат избити.....Моля прави разлика мужду Ислям и Радикален Ислям...... или думата "радикален" не ти говори нищо
81
3
 
5
 
! Отговори
до 113 преди 8 години
А американската армия изобщо ен стреля и не хвърля бомби и ракети по цивилно население, нали? И то за шепа петрол.
80
2
 
10
 
! Отговори
от Киро X преди 8 години
До 110. Ама то се вижда кой стреля по случайни, невинни хора, реже глави без присъда и се взривява където му падне. Как пък все мюсюлмани, бе? А ти как се казваш?