Сиба – камериерката в Пампорово, която се моли на Аллах

Мюсюлманката написа история, която се надява да стане сериал
7 дек 2015 13:37,
194
Сиба – камериерката в Пампорово, която се моли на Аллах
Снимка: bTV

"Цял живот съм виновна без вина", казва 46-годишната българска мюсюлманка Сиба.

"Виновна без вина" е заглавието и на написана от нея история, която се надява да се превърне в сериал.

Пише стихове и приказки за деца. Родила се с името Насибе, като ученичка се прекръстила Сузана по името на музикалния хит от 80-те, промените я задължили да се казва Илияна. А когато принудата паднала, избрала да носи името на баба си – Сиба.

Тя има две дъщери и трима внуци. Сега се моли се на Аллах и работи като камериерка в Пампорово.

Не винаги е била толкова религиозна. Заричала се никога да не сложи забрадка. Бащата на двете й дъщери и вече бивш нейн съпруг обаче в един момент открил исляма и изискал от Сиба да се покрие. Тя се превръща в първата жена в селото, която слага забрадка. По същото време спряла да яде свинско и започнала да прави намаз.

Сиба казва, че за нея религията е най-важното нещо. Смята, че всеки има право да вярва в каквото пожелае, независимо дали е Аллах или Исус Христос.

"Моля ви, политици, направете така, че в небесата да има хвърчила, а не самолети, пускащи бомби", каза Сиба пред bTV.

Според нея войната е за пари, а оръжията на терористите са техните действия. "Когато кажат ислям, кърпа, винаги смятат, че и ние сме атентатори. Това е болезнено за всеки един мюсюлманин. Ислямът е един и същ, но има фанатици", казва Сиба.

Вдъхновението й да пише дошло от детските приказки, които чете на внуците си преди сън. Събира мислите си в детски приказки и стихове. Близките й я окуражили да издаде стиховете и приказките си.

Преди 5-6 години отива с тетрадките си в редакцията на местен вестник, но редакторът така и не погледнал написаното. "Българинът ще каже: Как може една жена със забрадка да научи на нещо децата ни", казва Сиба.

Според нея най-лошото било, че християните приемат мюсюлманите по външния им вид. "Мислят, че сме малоумни, че живеем в някаква капсула".

Стиховете на Сиба все още не са издадени, но следващата й мечта изглежда възможна.

"Писах една история, която искам заглавието й да е "Виновна без вина": цял живот съм виновна без вина".

Изпратила историята на Калин Сърменов със съобщение във Facebook, без да го познава. Пише му, че изповядва исляма и ходи покрита.

"След 2-3 дни влизам във Facebook и гледам отговор от Калин Сърменов. Аз мислех, че това е профил-фантом. И след 2-3 дни някой ми звъни и чувам гласа на Калин Сърменов. Историята вече е готова. Идеята е моя, Калин Сърменов я разширява, слага й сол и пипер, за да стане много по-хубава". Сиба се надява да заснемат сериал по нейната история.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
19
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
Към God. Приятелю, ислямът е една дивашка, средновековна, изостанала религия и всички, които я изповядват, да бъдат така добри да заминават за ислямските държави и да не цапат Европа.
78
5
 
2
 
! Отговори
вижда се преди 8 години
до 88 до факт- Защото си пълен кре-ен,неуууук, малллоумник, пр0ст невеежа, изтърсак на природата и так дале !- Да си чул нещо за инквизиции, гилотини и тем подобни раннохристиянски начини за да ти наложат ярема?!
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Киро ХиксаМного си *** бе пич....Ама много....Вземи да прочетеш малко за исляма и тогава се включвай
76
1
 
12
 
! Отговори
До 99 преди 8 години
Моите наблюдения са че ако попа ти каже отиди и ги убий ти няма да го направиш а ще пустосаш отчето и ще го пратиш да върви на майната си. Не съм сигурен обаче ако хожата им каже на тях същото какъв ще е резултата за тебе
75
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък да ви кажа нещо. Бях болна от менингит, била съм в безсъзнание. Собствените ми син, съпруг, родители българи не ме погледнаха, а живота ми спаси една комшийка туркиня. Денонощно е стояла до болничното ми легло, дори и зад* ми е мила с извинение. Тя е мед. сестра и се грижеше за мен и ако не беше тя сега нямаше да съм жива. Така че аз от българи и то близки не съм видяла толкова добрина, отколкото от тази жена туркиня.
74
1
 
11
 
! Отговори
ист преди 8 години
Човек и добре да живее, накрая откача.
73
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ataka pobeda!Ataka e pobeditelka na konkursa mis Istanbul!
72
3
 
3
 
! Отговори
до 103 преди 8 години
А убитите в Близкия Изток преди тях?
71
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Цял живот съм виновна без вина" ... а убитите парижани виновни ли бяха ?Хайде да не се обвиняваме взаимно, защото няма да свърши добре
70
14
 
11
 
! Отговори
Исмаил преди 8 години
Мюсюлманите въобще да не ми се правят на невинни защото ясно и категорично корана зове да се убиват неверниците.--------------------------------------------------------- А къде християнството не е наложено на сила? Дали в Америка,дали в Африка,дали в Европа или в България където при насилственото покръстване са избити 52 прабългарски рода до 9-о коляно?
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 26, 2726 - не знам дали са 2 или повече, но ти трети път пишеш едно и също под една статия - спри се, повтаряш се и ставаш скучен27 - явно си от децата, расли в социални институции, или просто си си темерут, който не контактува с по-възрастните от семейството си и не се интересува от тях...
68
2
 
7
 
! Отговори
Мустафа, ти си знаеш преди 8 години
До БЪЛГАРИНТахтабо вмирисана на крака, обирай си крушите! Видя, че не става директно да защитаваш исляма, и започна да спамиш тук с цел да разделяш и отклоняваш от темата! Българите се делим на комунисти, демократи и какви ли не още, но ни обединява едно - чувството ни към исляма. Скопец неграмотен - "простотий" ми пише и "фантазий"! Пфу!
67
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От Асеновградско християнско семейство съм с дълбоки християнски корени. Най добрите ни семейни приятели са турци мюсюлмани пак от Асеновград. Помагаме си много в трудности. Не е било великден да не ги поканим на агне или да не занесем червени яйца и козунак на децата им. Не е бил байрам и те да не ни поканят или да донесат телешката вкусна гозба.Когато мъжете ни отиват за риба на реката ние жените пием кафе заедно. Често си говорим за войни и се молим дано да няма война между българи и турци
66
4
 
17
 
! Отговори
Киро Хикса преди 8 години
Има някаква дистърбия у погледа на тая жена. Вижте я добре на снимкат! В един момент ще се помоли, ще влезе някъде с много българи, ще искрещи алах акбар и ще дръпне сиджимката на коланчето! Днеса, по-добре ни кажете в кой хотел в Пампорово работи Симба, за да знаем да се не одим там!
65
8
 
13
 
! Отговори
God преди 8 години
Как може за жена със семейство, деца и внуци, религията да е най-важното? За какво си ги правила тези деца ако някакъв *** бог е над тях. Прости хора са мюмюните и прости ще си останат. Иначе пишела стихове. Дрън, дрън.
64
9
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
НЯМА ТАКАВА ДИЛЕМА:ХРИСТИЯНИН--МЮСУЛМАНИН!!!!ИМА САМО:БЪЛГАРО-РУСКИ КОМУНИСТ------------- И НОРМАЛЕН "БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН" НА БЪЛГАРИЯ!!!!Другото са само руски.... и комунистически ,простотий....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
63
2
 
10
 
! Отговори
До авторката преди 8 години
Вера К. Александрова, ти сложи ли си вече забрадка? А на Алах молиш ли се? Кой ти плаща и кой те кара да пишеш подобни неща и да ги качваш онлайн?
62
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунизма беше безвъзвратно зло
61
2
 
9
 
! Отговори
Цък преди 8 години
Източно православната религия (наричана още Ортодоксална) по традиция изисва жените да покриват главите си когато влизат в храма.Вярно е, че забрадката си е традиция на ортодоксите - българи, гърци, сърби, румънци, руснаци.Забрадката е била част от традиционната носия на изброените народи. Днес, тази традиция се среща рядко, дори по селцата, където само бабите все още спазват тази традиция.
60
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сиба не се тревожи и моите стихове не са издадени. В България аз деля хората на *** комунисти и некомунисти. Дали е християнин или мюсюлманин, комунист ли е не струва.