Протести за адекватни условия за отглеждане на деца

Поводът е приемането на бюджета, в който увеличение за детските няма
Обновена: 10 дек 2015 10:48 | 10 дек 2015 10:22,
36
Протести за адекватни условия за отглеждане на деца
Снимка: архив Bulphoto

Пред Народното събрание в 11 часа се очаква да се съберат родители на национален протест на майките.

Поводът е приемането на държавния бюджет, в който няма пари за увеличение на сумите за деца. Майките настояват и за политики, които да подкрепят младите родители.

Родителите настояват за по-лесен достъп до детските градини, защита пред работодателите за гъвкаво работно време и адекватно детско здравеопазване.

Едно от основните им искания е и адекватно финансиране на втората година от отглеждане на детето, пише bTV.

Обезщетението сега е 340 лева. Родителите настояват средствата да се обвържат с минималната работна заплата и да се увеличат детските добавки

Те искат и да се намали периодът, на база на който се изчислява обезщетението при бременност и раждане, на 18 месеца, както и обвързване на минималната работна заплата с размера на обезщетението.

Майките настояват още и за увеличаване на добавките за деца до санитарния минимум от 16% от минималната заплата. Протестът ще се проведе едновременно в много градове от страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента детски получават ***, такива, които крият доходи и не плащат данъци, както и такива, които нямат сключен граждански брак.Работещите, тези, които плащаме данъци и имаме сключен брак, просто няма шанс да получаваме, освен ако не сме чистачи на минималната заплата.За това не подкрепям увеличение на детските.От къде на къде аз ще плащам данъци, а фирмаджийката, дето крие данъци, кифлата, която живее без брак или малолетната римлянка ще взимат пари?Моите деца нужди нямат ли?
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствено с искането им за детските градини съм съгласна, защото няма как да ходиш на работа, ако няма къде да си заведеш детето. Останалото са безпочвени искания, които няма да повишат раждаемостта, а ще са от полза отново на онези, дето правят деца, за да се издържат от тях.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До kАбсолютно съм съгласна с теб! Детските трябва не да се вдигат, а да се спрат напълно! Те обслужват определени групи от население, което само консумира. Периода за изчисляване на майчинството също не трябва да се намалява. И на оплакващите се ще напомня, че България е с най-дълго платено майчинство в целия Европейски съюз! Освен това получавате обезщетение за майчинство и не е нормално което и да е обезщетение да е равно или по-високо от заплата на работещ. Само данъчни облекчения са решение
5
4
 
7
 
! Отговори
k преди 8 години
Аз като работеща майка искам ЕДИНСТВЕНО адекватно намаляване на данъците, които внасям в тая държава. Писна ми някои прослойки да се задоволяват от моите данъци. В момента мога да си върна 20!!! лева на годишна база от данъци - емииииии супер, подкрепят ме много с тея 20лв. Така, че тези дето искат по-високи детски, да се замислят, че някои и детски не получаваме. Не, че не искам да ви ги вдигнат, напротив борете се дано успееете. Просто някак децата ни не са равнопоставени.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като искаш дете ще си го гледаш !Както казват за винетките ако нямаш 100 лв . за какво ти е кола.
3
4
 
18
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Пари ще има ако спрат да се изплащат детски на майки под 16 години примерно. Крайно време е да спрем да развъждаме един определен етнос за сметка на останалите. Не ме интересуват културните им особености, които в повечето случаи са в разрез със законите, обаче държавата се прави на ударена!
2
1
 
6
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Ееее, поне заглавията си проверявайте за грешки...
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
balgarskite medici pravqt reket na pacienti v beda