Тя ще ме цака мене... Тираджия стриже жена си за ядене

Жертвата търпяла 15 г. побоища, гаври, и дори изнасилване в банята
Обновена: 14 дек 2015 07:05 | 14 дек 2015 07:00,
107
Тя ще ме цака мене... Тираджия стриже жена си за ядене
Снимка: flickr

Тираджия от Пловдив остригал жена си до нула номер заради студено ястие. Жертвата търпяла с години побоища, гаври, и дори изнасилване в банята. Скандалите се случвали пред очите на детето, което с течение на времето също започнало да проявява агресия. Това е само един от най-бруталните случаи на домашно насилие в Пловдив, където са и най-многото дела по Закона за домашното насилие.

Само през последната 2014 г. в града на тепетата са били заведени 238 дела по Закона за домашното насилие, а от началото на 2015г. до края на ноември броят им е 194, сочи статистиката на фондация "Джендър алтернативи".

Случаят с тираджията вече е приключен. Той бил осъден да не доближава жена си и детето си, които били настанени в Кризисен център. Всичко това станало след 15 години, в които майката търпяла всякакви извращения само и само да осигури на сина си уж стабилно семейство.

Тя не смеела да признае пред никого, че е бита и тормозена вкъщи. Мъжът й работел като международен шофьор. Когато се връщал у дома след курсове, започвал да я тормози. Причините били дребни и най-различни, като например – защо не е сготвила или защо яденето е студено.

Мъжът хващал за косата половинката си, скубел я, завличал я в банята, където я обливал със студена вода, блъскал й главата във вратата. След като приключел с обливането със студена вода, я изнасилвал. При една от кавгите дори я подстригал насила – хванал й цялата коса и я отрязал, като на места – до нула номер. При друг от скандалите, я заплашил, че ще я изхвърли през балкона от 8-мия етаж.

Побоите приключвали със счупени ръце, избити зъби и много синини. При последния случай жената била закарана от полиция във фондацията, след като била изхвърлена от мъжа си и се наложило да преспи на улицата, а дрехите й били хвърлени през балкона.

Синът й също страдал от домашното насилие – развалил си успеха в училище, станал агресивен и започнал да се самонаранява. Майката никога не е работела и била икономически зависима от насилника. Нямала никакви варианти как да си помогне и едва ли не развила така наречения "стокхолмски синдром".

"Много жени смятат, че когато не се карат с мъжа си пред детето си, то не разбира за какво става въпрос. Тя не е търсила адекватна помощ през тези години с цел да съхрани семейството си, за да може детето да живее в пълноценно семейство", разказва пред "Монитор" Рада Еленкова – Рашева от фондацията.

Според адвокат Милена Кадиева – управител на фондация "Джендър алтернативи", не е вярно, че насилниците обикновено са неграмотни. По данни на консултативния център на фондацията насилниците са най-често със средно образование, а тези с висше образование пък са много по-изобретателни в мъченията, които налагат на своите жертви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Само слабия ,като характер и психика, разчита на мускулите. Умният залага на словото и разсъдъка си.Идиотизмът е присъщ на *** ,без значение от пола.
56
0
 
6
 
! Отговори
Lan преди 8 години
И какво? Като я набиеш, детето по-възпитано ли ще стане? Или може би сексът ще ти стане, защото аз правя разлика между секс и изнасилване! Боят единствено и само може да ти "изпусне парата" за момент с невъобразими белези и върху детето и върху вас за незнайно колко време напред, за детето може би и до живот! Ако си си взел "животно" - разведи се! Подреди живота си, направи от детето си ЧОВЕК! Може пък друг да оцени "животното" и да я направи ЖЕНА.
55
0
 
17
 
! Отговори
Д-р Психо преди 8 години
От мен да знаете нещо..Агресивнстта е обратно порпорционална на интелекта!Или казано по просто за агресивните мъже....колкото един мъж е по агресивен толкова по малко мозък има в тиквата си!
54
0
 
14
 
! Отговори
Lan преди 8 години
76Не знам как е в Америка, но аз готвя когато и ако искам! Ако случайно не съм сготвила, по какъвто и да е повод (дори и просто да не ми било кеф), мъжът ми се усмихва и приготвя нещо той или ядем филии с лютеница. Животът е твърде кратък, за да определя човек щастието си от една манджа. И ако някой не го разбира е наистина много нещастен човек!
53
4
 
6
 
! Отговори
Както си го научиш.. преди 8 години
Такъв ще го убия докато спи. За съжаление, много жени в България търпят подобно отношение.Той и моя мъж се опита да ме доминира (още в началото на нашата връзка), но като си събрах багажа се надриска :))
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 47Просто тоя г.ад е избирал кротка жена, не искам да кажа глупа.ава. Още при първия удар тя е трябвало да разбере, че така ще бъде докрая. А ако е решила все пак да стои там, след първия негов удар е трябвало да има втори - НЕЙНИЯ - с каквото намери - тиган, метла, обувка. Гадовете, които бият жени трябва да знаят, че има голям риск. Но най-виновни са майките на такива мъже - те са ги научили, а някои дори ги подстрекават да правят така. ГА.ДОВЕ - *** КОМПЛЕКСАРИ!
51
2
 
24
 
! Отговори
Toni преди 8 години
Чета коментарите на някои от тук и се чудя какви първични *** са някои от българите!! Но за това имат вина майките на тези "юнаци", които не са възпитали синовете си в уважение и респект към жените....е затова е пълно с дърти ергени, няка кой да ги вземе.. а жените не трябва да търпят дори обидна дума, камо ли побой!!
50
4
 
15
 
! Отговори
Jenichka преди 8 години
Ще дойда да сека дърва, ако трябва И гуми мога да сменям ;) Нищо, че не си виждал секира и на снимка.Не знам как да коментирам за математиката И ИТ сферата, но любезно бих те посъветвала да слезнеш от клона и да се огледаш в кой век живеем. Българските моми си работят, готвят, мъкнат тежките торби без да се оплакват...когато има уважение към тях и те отговарят с такова. Проста рецепта за семейно щастие - съвет от двойка, която са заедно вече 43 години
49
1
 
18
 
! Отговори
Miss Gania преди 8 години
Добре, че е днес.бг, че тъкмо се бях запритеснила къде са истинските мъже! Ей ги тук из коментарите! Секат дърва, убиват глигани с голи ръце! Те са изключително способни любовници, специалисти и просветени във всички области - от култура и политика до квантова физика! Те не заслyжават българските жени, които са такива ужасни домакини..един гоблен не са шили!
48
0
 
27
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Този долен *** не е попаднал на жена, една бухалка и му е..м майката.Жени не се плашете от такива простаци като този от статията, подавате си молбата за развод и край.
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 53Жена ти определено не е глупава, продължава да си чати с мъже (и не само да чати) но 10 години не ти е дала повод да се съмнявяш. То аз бях аналогичен случай и сега (след 10 години) се чудя какво да правя...
46
0
 
24
 
! Отговори
до 60 преди 8 години
Дали детето ти ще е отличник не зависи от жена ти. Ако е глупаво, жена ти с фуния ли да му налива знания и умения?Аз бях отличничка, на олимпиади и състезания се класирах на първите места.Детето ми е толкова зле в училище, че се налага да го водя на уроци при начална учителка, за да се научи да пише поне. Никога не съм си падала по спорта, а детето ми е родено за спортист. Притежава уникални качества, невероятна издържливост и упоритост, но за спорт, не за учение. Природата си знае работата!
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
balgarina gola voda, I si go znae
44
14
 
18
 
! Отговори
Ориента преди 8 години
В Америка се готви вечер , за вечерята .И се сервира веднага . Само в България се дрънчат тенджери от сутринта , а след това трябва да се затопли преди вечеря .И какво , като чуеш че мъжът натисне дръжката на вратата , тичаш да стоплиш яденето , но той те започва , защо не е топло и те влачи за косата , удря ти главата , почивате със студена вода !
43
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само така, както казваме у Перник: Хванеш ли овца, стрижи!
42
8
 
29
 
! Отговори
до 71 преди 8 години
лекувай се, българино
41
43
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само аз ли се надървих, докато чета това?
40
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе и жената, и мъжа... Единият си бие за кеф, тя пък незнайно защо си стои при него. Бъгларска работа.
39
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тва такъв да го намериш да му стошиш и двете краченца да му запалиш камиона и да го гледаш как ще изпълзи от там. Бие нея щот друг ако му е насреща ще го смели от бой. Когато си с комплекс за малоценост в тоз живот само тогава биеш жени.
38
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупавите мъже винаги се влюбват в глупави жени и глупавите жени винаги се влюбват в глупави мъже. Не се оправдавайте с това, че оглупявате когато сте влюбени. Няма такова нещо! Умният си е умен, глупавия- глупав от раждането до гроб. "Търколило се гърнето, та си намерило похлупака", чули ли сте го?