Тя ще ме цака мене... Тираджия стриже жена си за ядене

Жертвата търпяла 15 г. побоища, гаври, и дори изнасилване в банята
Обновена: 14 дек 2015 07:05 | 14 дек 2015 07:00,
107
Тя ще ме цака мене... Тираджия стриже жена си за ядене
Снимка: flickr

Тираджия от Пловдив остригал жена си до нула номер заради студено ястие. Жертвата търпяла с години побоища, гаври, и дори изнасилване в банята. Скандалите се случвали пред очите на детето, което с течение на времето също започнало да проявява агресия. Това е само един от най-бруталните случаи на домашно насилие в Пловдив, където са и най-многото дела по Закона за домашното насилие.

Само през последната 2014 г. в града на тепетата са били заведени 238 дела по Закона за домашното насилие, а от началото на 2015г. до края на ноември броят им е 194, сочи статистиката на фондация "Джендър алтернативи".

Случаят с тираджията вече е приключен. Той бил осъден да не доближава жена си и детето си, които били настанени в Кризисен център. Всичко това станало след 15 години, в които майката търпяла всякакви извращения само и само да осигури на сина си уж стабилно семейство.

Тя не смеела да признае пред никого, че е бита и тормозена вкъщи. Мъжът й работел като международен шофьор. Когато се връщал у дома след курсове, започвал да я тормози. Причините били дребни и най-различни, като например – защо не е сготвила или защо яденето е студено.

Мъжът хващал за косата половинката си, скубел я, завличал я в банята, където я обливал със студена вода, блъскал й главата във вратата. След като приключел с обливането със студена вода, я изнасилвал. При една от кавгите дори я подстригал насила – хванал й цялата коса и я отрязал, като на места – до нула номер. При друг от скандалите, я заплашил, че ще я изхвърли през балкона от 8-мия етаж.

Побоите приключвали със счупени ръце, избити зъби и много синини. При последния случай жената била закарана от полиция във фондацията, след като била изхвърлена от мъжа си и се наложило да преспи на улицата, а дрехите й били хвърлени през балкона.

Синът й също страдал от домашното насилие – развалил си успеха в училище, станал агресивен и започнал да се самонаранява. Майката никога не е работела и била икономически зависима от насилника. Нямала никакви варианти как да си помогне и едва ли не развила така наречения "стокхолмски синдром".

"Много жени смятат, че когато не се карат с мъжа си пред детето си, то не разбира за какво става въпрос. Тя не е търсила адекватна помощ през тези години с цел да съхрани семейството си, за да може детето да живее в пълноценно семейство", разказва пред "Монитор" Рада Еленкова – Рашева от фондацията.

Според адвокат Милена Кадиева – управител на фондация "Джендър алтернативи", не е вярно, че насилниците обикновено са неграмотни. По данни на консултативния център на фондацията насилниците са най-често със средно образование, а тези с висше образование пък са много по-изобретателни в мъченията, които налагат на своите жертви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
20
 
! Отговори
bb преди 8 години
Сега трябва ди си намери мъж, който само да я издържа, без да я бие и готово.
36
3
 
9
 
! Отговори
врял кипял преди 8 години
На побойниците им са малки възможностите,а изневеряващите са им кухи мозъците...
35
3
 
27
 
! Отговори
Ина преди 8 години
В тази мизерна държава жертвите нямат избор, защото ако не търпят, остават на улицата с децата си. За съжаление дискриминацията по отношение заплащането на жените е поголовна. Сама жена с една заплата не може да издържа семейство и за това много жени търпят запои, изневери и побой. Ако решат да напуснат страната, не могат да го направят с децата си, защото трябва съгласието и на другия родител.
34
12
 
25
 
! Отговори
Jenichka преди 8 години
Ама естествено, че Селчо ще ревне , че е опресиран и недоразбран, а феминизма е виновен за самотните му вечери!Хамериканците са виновни, ща знаиш...Преобладаващата логика, че понеже мама му е прала гащите докато се ожени и щафетата трябва да се поеме е смешна.А за коментарите как не била изнасилвана и си го е заслужавала...аз няма да говоря, понеже отказвам да повярвам, че подобни неандерталци още съществуват. ПС fyi -готвя, пич съм и имам щастлив брак.
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мързеливата и глупава жена, или мързеливия и глупав мъж ние САМИ сме си ги избрали, никой не ни ги е натрапил. Решение на проблема има и то без домашно насилие и психически тормоз...
32
0
 
13
 
! Отговори
До 60 преди 8 години
Е кой е глупавия? Жена ти или ти, който си се оженил за глупава жена?
31
1
 
43
 
! Отговори
Една жена преди 8 години
Стига сте плюли по мъжете. Каквито мъжете, такива и жените. В нашето (вече бивше) семейство мъжът ми беше звяр. Пред хората беше мил, внимателен, грижовен..., мъж мечта за всяка жена. Беше го наследил от майка си - пред хората прекрасна жена, а в къщи - абсолютен гад и безскруполен манипулатор. И като такава се беше омъжила за много добър човек. Свекъра вярваше, че трябва да търпи всичко в името на децата.Да нямате късмета да попаднете на гад, пък бил той мъж или жена.
30
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, жени как може да търпите такова нещо?! И не, не ми казвайте, че е заради децата, защото такива *** посягат и на децата си. Освен това децата от такива семейства често имат сериозни емоционални травми. Така, че взимайте се в ръце и бягайте преди да са ви убили, защото в най-краен случай се стига дори до убийства!
29
6
 
22
 
! Отговори
Miss Gania преди 8 години
Какви възхитителни представители на мъжкия пол има тук :) Браво! Голяма мъжественост и интелект струи от вас, убедена съм, че не можете да се отървете от жвнимание! Чувствам се много щастлива, че моя тип мъже е да е ***, грозен,необразован, комплексиран и да ме бие! Толкова много потенциални кандидати виждам, че веднага почвам да чета кулинарни книги!!!
28
4
 
12
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Loshoto e,che 80% ot mujete v BG biyat jenite si,no kato mine vreme ostavat sami kato buhali.Nito asociacii pomagat nito programi.Samo kato izlyazat v chujbina se normalizirat,no kusno.....kusno...
27
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повечето мъже в България са комплексари и насилници
26
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко за детето... Да не дава Господ на никое дете да бъде свидетел и да преживява такива неща!
25
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се разбира с какво се е провинила жената. Не пише да е хойкала, да е пилеела пари по молове, да си купува скъпи дрехи и обувки, да не си гледа детето, да е оставено на произвола. Просто на този мъж му е заложено това. ДНК-то. На него така му харесва, на някои им доставя удоволствие да малтретират по-слабите и беззащитните. Не си е намерил майстора, само защото тя е мълчала и не е споделила с близките си в името на семейството. А не се знае той при пътуванията си какви ги върши. Дали наисти
24
11
 
23
 
! Отговори
Jenichkata преди 8 години
Ако има нещо което много да подбива моя оптимизъм И родолюбие...то това е стадото песоглавци, които пишат И си избиват комплексите тук.Повечето от вас са примитивни твари, които трябва да си останат само с госпожа Шепова, която ще се примирява с вашите недостатъци И явни липси на сантиметрии в някои области. Гнусни сте. С какув акъл И наглост ще ми защитавате психопат, които съм убедена, че е накарал жена си да не излиза от тях?
23
9
 
28
 
! Отговори
Бо преди 8 години
Не е трябвало да я бие. Като не е майка и съпруга - пътя, чантата и за хляб.
22
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е имало кой да я посъветва всеки път като се прибира този *** да 877му сипва по малко мишкина отрова в топлата манджа.Истината е че такива *** съществуват само с жени търпящи всички тези извращения.
21
12
 
16
 
! Отговори
Янаки преди 8 години
Писна ни тъпите американски фондации постоянно да се бъркат и да се опитват да налагат техните изкривени и сатанизирани представи за света. *** алтернативи означава алтернатива на пола тоест травестия.
20
7
 
16
 
! Отговори
Янаки преди 8 години
Айде пак се почна, пропагандата на *** Алтернативи и другите НПО-та изваждат някой прашасал случай за някакви *** в България и се започва. Целта - да се превърне България и българското законодателство в още по толерастично и феминистично. И участниците се описват с неопределените един мъж, една жена ... ами кои са тези мъж и жена, от какъв етнос са, дайте им снимките и имената. Един мъж и една жена, защо не изролзвате дори по неопределини термини тогава? Едно същество? Или една твар?
19
18
 
7
 
! Отговори
ха преди 8 години
С бой се става човек...Мене колко са ме били.... :)
18
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия с камионите са ни ясни , че се занимават с *** ..Трябвало е няколко роднини да го по трошат отдавна !