БНР свали предаването на Петър Волгин

Ръководството си пази поста, скочи водещият на "Деконструкция"
Обновена: 21 дек 2015 19:51 | 21 дек 2015 17:37, Камелия Цветанова
477
БНР свали предаването на Петър Волгин
Снимка: Булфото, архив

Предаването "Деконструкция" вече няма да звучи в ефира на БНР. Решението за това е взето от Управителния съвет на общественото радио след акт на СЕМ.

В мотивите е посочено, че водещият Петър Волгин допуска в предаването едностранчиво представяне на фактите, има липса на обективност и многообразие на гледните точки, като при коментари изгражда позиции без да допуска опоненти по темата.

"Това е ограничаване на свободата на словото и налагане на цензура, като се отнема възможността на слушателите да изказват свое мнение", уточнява ръководството на БНР.

Според Управителния съвет в предаването няма плурализъм на гледните точки при отразяване на различни убеждения и идеи, а Волгин продължава системно да толерира и да насърчава подобно поведение, нарушаващо разпоредбите на Закона за радиото и телевизията.

Петър Волгин не закъсня с отговора си.

"Не се сърдя на хората там. Те си пазят постовете, а пазенето на постове минава през отстраняването на всеки, който не е удобен на властимащите. В медийния сектор нещата се развиват така - властта разпорежда на СЕМ какво да направи, СЕМ козирува и нарежда на БНР какво да направи, БНР козирува и изпълнява нарежданията. Проблемът на всичките тези хора е, че не могат да мислят самостоятелно", написа той в социалната мрежа Facebook.

Според него обаче всеки управляващ, който посегне на медиа, слага край на кариерата си, а "лакеите на управляващите ги чака същата съдба".

"Изобщо екипът на "Деконструкция" е убеден, че битката едва сега започва и че "победа будет за нами", твърди Волгин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


477
Още по темата: БНРСЕМПетър Волгин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
49
 
12
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До защоТова не е така, когато заплатата ти я плаща обикновеният данъкоплатец - например аз. Като е толко голем Волгин да си направи частно радио или да ходи при Беновска. Само дето никой няма да го вземе никъде, щото глупостите му ги слушат петдесет човека
9
46
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този Волгин е Руски националист. Като е толкова кадърен да си направи частно радио , стига е бозал от БНР . Интересно някои журналисти в България се изявяват като последна инстанция по всички въпроси. Айде у лево .
8
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ спряха и теле7 заради критиката срещу правителството и САЩ. Чистка на всички неудобни.Останаха само казионните и протурски медии на Пеевски или Прокопиев.
7
18
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕДЕНСТВЕНОТО ПРЕДАВАНЕ КОЕТО СЛУШАХ ПО РАДИОТО!!.
6
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Koito iska slusha...Koito iska ne slusha . Samo che na nashte upravliavashti ne im iznasia svoboda na slovoto I BRADVATA!!!
5
54
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отдавна трябваше да стане това
4
50
 
18
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До цензура,всъщност именно Волгин цензурираше предаването - винаги е канил едни и същи "анализатори" да си припяват като влюбени гугутки едни и същи мантри за лошия капитализъм и добрия чичко Ленин
3
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E tova e chista demokracia....Svoboda na slovoto I tn.bb I cc darjat kokala yakooo
2
54
 
18
 
! Отговори
аз преди 8 години
Тоя просто да се разкара в Русия и там ще бъде щастлив. В сянката на Путин сигурно ще се чувства много удобно.
1
72
 
21
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Крайно време беше. По-едностранчиво предаване в държавния ефир не е имало.