Социалните тръгват на проверки на семействата с детски

Затегнаха режима за получаване на месечните добавки
37
Социалните тръгват на проверки на семействата с детски
Снимка: Булфото, архив

Всички семейства с получени месечни помощи за отглеждане на дете в периода 1-ви март - 28-и юли миналата година, трябва по график да посетят службите за социално подпомагане тази година и да декларират дали отговарят на новите условия за изплащане на средствата. До края на януари, социалните служители трябва посетят тези, на които е отпусната помощ от 1-ви март.

От 28 юли миналата година са в сила промените в закона за социалното подпомагане, с които се затегна режимът за получаване на месечните детски добавки. Затова и всички с отпуснати такива преди тази дата трябва да получат нова преценка, обясни Зоя Попова, главен експерт към Агенцията за социално подпомагане пред БНР

"Да декларират наличието на промяна в обстоятелствата, при които тези помощи са отпуснати. По-конкретно това е дали семейството живее постоянно в страната, както и с промяната в дефиницията за семейство. Според промените родителите, които живеят на един и същ адрес и са без сключен граждански брак, също се разглеждат като семейство“, припомни тя.

След като посетят социалните и декларират наново обстоятелствата, ще се направи преценката дали средствата да продължат да се получават.

"Лицата първо трябва да посетят Дирекцията, за да декларират има ли промяна или няма в обстоятелствата. При тези, при които промяната е свързана с родители, съвместно живеещи на един адрес, само те подават ново заявление-декларация с нова преценка, с всички необходими документи", обясни Попова.

Детските добавки за бедни родители се отпускат за срок от 12 месеца.

През януари тези, които трябва по принцип да си подновят заявленията-декларациите, са около 54 000, плюс останалите, които са по график.

За да няма струпване и преценката да се направи в срок по график до края на февруари дирекциите за социално подпомагане трябва да посетят родителите с отпуснати семейни помощи от 1-ви април и 1-ви май миналата година. А до 31-ви март – тези, на които парите са отпуснати след 1-ви юни и 1-ви юли.

Информация и декларации няма да подават само семействата на деца с увреждания и приемните родители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: социалнидетскипомощи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
До “аз“ от преди 8 години
Исках да напиша виж какво пише ДО Чекист в коментар 16, не в коментар 6.
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До азПишеш глупости. Тези хора просто изнудват държавата, която пък дере данъкоплатците. Виж какво пише в коментар 6.Сред твоите близки няма ли трудови пенсионери? От всеки един от тях се отнемат по 200 лв месечно, за да се дават даром пари на безочливи търтеи.Отделно са парите, давани им за детски надбавки - сумата беше около половин милиард преди увеличението. Плюс това им се полагат и други бонуси като на бедни многодетни.Тук не става въпрос за завист, а за гневен протест и негодувание.
26
3
 
0
 
! Отговори
аз преди 8 години
Добре бе, като толкова завиждате , че взимат много социални помощи, не работят, не плащат осигуровки и данъци, държавата само тях гледа и н.т., ми станете като тях. Да видим тогава какво ще правите и много ли ще ви е добре. А, че се осигурявате на мрз, а взимате 3 пъти повече що нищо не казвате? Егати простия народ сме.
25
0
 
16
 
! Отговори
Аз преди 8 години
И Ние отдавна питаме и се питаме:Как моите родители в царство България отгледаха и изучиха с 75 дка земя 4 деца без детски,без земеделски преференции,че и с данъци!?Как аз и съпругата ми в соца отгледахме и образовахме двете си деца със символични детски помощи!?А нашите "братчеди" се плодят като зайци,висят на гърба на българите,не се образоват в по-голямата си част,просят,крадат,насилват и държавата нехае!?Вземете поне унгарския пример!Всички европейски държави писнаха от тях и ги счетат за б
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дали ще проверяват получателите от индо-българския етнос или само другите...
23
1
 
5
 
! Отговори
40 преди 8 години
40 лв на дете? Ти колко искаш? 300? Махат ги тия соц. помощи и пенсии. Държавата е пред ФАЛИТ. ОСТАТЪКА ОТ ПАРИТЕ ГИ РАЗДАВАТ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ. ПОЛЗВАЙТЕ ФОРМУЛА - СРЕДНО АРЕТМЕТИЧНО.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Стоплиха ми сърцетоВсичко е ясно като бял ден госпожо, зорът е бил да платите 10 лв и вие, и другите жени, които са станали майки. Затова не се признава актът за раждане като такъв документ и ви принуждават 10 дена след раждането да ходите в Общината и да рискувате някой да ви накиха и зарази с грип.Навремето се е вярвало, че родилката може да излиза от вкъщи чак след като минат 40 дена след раждането, за да не се разболее.Тогава са вярвали, че разболяването става от уроки и са си пазили
21
0
 
9
 
! Отговори
Милионери преди 8 години
В Нашия клуб от милионери всички сме сменили по 4,5 жени. Имаме деца от много жени, но с никоя нямаме брак. Познайте,колко пари е платила държава за самотна майка? МНОГО.
20
1
 
14
 
! Отговори
Тиквата приятелка на преди 8 години
Тиквата - приятелка на ЕРДОГАНТикво,защо даваш помощи и социални на хора,които ходят на екскурзия в Турция и не са плащали данък НИКОГА.
19
0
 
14
 
! Отговори
Данъчен преди 8 години
В Благоевград всички данъчни получихме бонус по 1500 лв. Сетих се да извадя списък на всички сем. с детски.После филтрира само тези,които са пътували до Турция. Познайте какви резултати получихме? Почти всичките са ШМЕКЕРИ. ХОДЯТ ТАМ,ЗА ДА ЖЕНЯТ ДЕЦАТА СИ ЗА ПАРИ.
18
1
 
19
 
! Отговори
Стоплиха ми сърцето преди 8 години
Това със смяната на адресната регистрация ми стана почти толкова любимо, като доказването на роднински връзки с детето което съм родила. За изплащането на еднократната помощ при раждане на второ дете трябваше да отида в общината за да ми издадът документ за роднински връзки, който се издава на основание акта за раждане, но сам по себе си акта за раждане не е документ за роднински връзки. Та срещу 10 лв за бърза поръчка доказах пред света , че детето родено от мен преди 10 дена ми е роднина.
17
3
 
23
 
! Отговори
Ще се окаже правТози преди 8 години
който е написал тук коментар 2. На проверка ще бъдат подложени българките, а онези, дето нямат и ден трудов стаж ще си гледат кефа. Те са научени, че все някой им е длъжен, но не си правят труда дори да научат езика ни. Две трети от техните деца не знаят български, това беше установено чрез проучване. Е, кажете ми наистина, има ли такава държава? Защо не задължават родителите да върнат детските, които са получавали, ако се окаже, че децата им не знаят български, когато тръгнат на училище?
16
1
 
27
 
! Отговори
Дойде ни до гуша преди 8 години
До Режим /4/Напълно те подкрепям.Подкрепям и Българка /11/, а също и 9.Най-много подкрепям унгарските кметове от ФИДЕС, които делят хората на две категории - градивни /които учат и които работят/ и неградивни /здрави, прави и неработещи/. Най ги подкрепям затова, че принуждават неградивните да работят земеделие, за да си заработят социалните помощи, които получават. Кога и ние ще доживеем това?
15
0
 
22
 
! Отговори
До Чекист преди 8 години
За много неща си прав, но за някои бъркаш.Нали преди време тук някой изчисли - ако вземеш сумата, която се дава на онези от етноса, защото били социално слаби и я разделиш на броя на трудовите пенсионери, оказва се, че ако не хрантутехме онези, всеки трудов пенсионер щеше да получава по 180-200 лева месечно повече. Сега прибави и онзи около половин милиард, който им се дава като детски надбавки и няма какво да говорим повече.А онези са социално слаби, защото не работят, но са многодетни.
14
3
 
25
 
! Отговори
user преди 8 години
когато вземат данъците им е добре, а когато трябва да дадат 30 лв. поставят условия. И аз не искам да плащам данъци ама ви плашам. Плащайте и вие ..... Не мога да разбера какъв е този Расизъм, защото всички ние знаем само кои получават помощи.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА ОРЕЖАТ НА КМЕТОВЕТЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ДЕПУТАТИ НО НА МАЙКИТЕ НЕ
12
0
 
39
 
! Отговори
българка преди 8 години
.Колкото си по-*** и по-необразован,толкова повече пари сучиш от данъкоплатците.За тях не важат закони.Нямат задължения,а само права.Идеални са при купуване на гласовете им,при всички избори.Докато тези .... ни диктуват бъдещето,няма да се оправим.
11
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това за 30-40 лв на дете за месецето това е издевателство
10
2
 
40
 
! Отговори
българка преди 8 години
аз съм във фактическа раздяла със съпруга ми. той не дава и лев за детето ни, което живее при мен. получавам заплата, която смятат бруто, но не отчитат че от тази заплата ми спират данъци от които аз само храня 6-7 ромчета. Аз не получавам детски. Държавата така е преценила- моето дете си има майка (дори и без баща), която е длъжна да се оправя, а ромите... те ли са нашето бъдеще?! е как да искам дъщеря ми да живее тук? защо?
9
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По този начин ли държавата стимулира раждаемостта и се бори с демографския проблем? Вместо да увеличават детските или да търсят допълнителни начини да стимулират раждаемостта, те принуждават майки с деца да обикалят гишета и кабинети и да дават обяснения с кого, къде и как живеят!?!? Ами защо не им искат и ДНК тестове с които да доказват че децата са техни(естествено платени от родителите)? Децата са бъдещето на България, но явно управляващите не искат България да има бъдеще!!